Úgy néz ki megbukok félévkor néhány tantárgyból s apám kiakar venni a suliból!?
Most 3.-os vagyok és úgy néz ki magyarból meg matekból meghúznak és tudom kuv@ra eblasztam, de minden erőmmel azon vagyok, hogy kijavítsam a jegyeim és ki is fogom!
De apám azt mondta hogy ha nem javítom ki akkor kivesz az iskolából és megyek dolgozni...
Nagyon ideges vagyok, tudom igaza van, de hogy kivegyen az iskolából mert félévkór megbukok 2 tárgyból!
Mondtam neki, hogy ez csak egy figyelmeztetés és hogy még ugyan ennyi idő van, azt is elmondtam hogy bízzanak egy kicsit bennem és megváltozok!
Nem tudom mit csináljak!
Segítsetek, és hogy ha azt akarod írni, hogy miért nem tanultam akkor azt ne is írd le!
"Segítsetek, és hogy ha azt akarod írni, hogy miért nem tanultam akkor azt ne is írd le!"
És mi mégis hogy a sz@rba segítsünk? Tanulni nem tudunk helyetted! Teljesen megértem apádat, mert egy 2-est még a leghülyébb ember is össze tud szedni magyarból meg matekból. Ilyen lusta disznót én sem akarnék finanszírozni feleslegesen. Ha meg most ilyen rossz jegyeid vannak, mégis hogyan akarsz érettségizni?
Mivel nem ebben a suliévben töltötted a 16-ot, nem vagy már tanköteles, így simán kivehet.
Nyilván nem valami bölcs dolog érettségi előtt kivenni valakit a suliból, de egy kettes-hármas érettségivel mégis hol vagy mit akarnál továbbtanulni? Kezdj el tanulni, mint az állat, és bizonyítsd be apádnak, hogy ki tudod javítani a jegyeket, és nem csak egy halvány kettesre.
Akkor talán meggondolja magát. A lustaságnak ára van, hiába pontozol le!
"mert ha valami mást csinálna a gyerek akkor ugyan így nem kel kaja pénz meg a többi?:D"
Nem kell, ha dolgozik és mindezeket megveszi magának. Mi az, ami nem érthető?
Kérdező, beszélj az ofőddel, dolgozz a javításon, aztán küldd vagy hívasd be apádat fogadóórára. Ha TÉNYLEG komolyan veszed innentől, talán rá tudják beszélni, hogy befejezhesd a sulit, és utána szakmát tanulj OKJ-n, másra nem nagyon van esélyed így.
A gond az, hogy valószínűleg ez csak utolsó csepp volt a pohárban.
Tehát a kérdező szülei eddig nézték, hogy a csemetéjük nem tanul, képtelenek erre rávenni, és semmilyen formában nem motiválható tanulásra.
Belátták, hogy tényleg nem tanul a gyerek, nem érdemes erőltetni, ami nem működik.
Ennek az észlénynek meg most esett le, hogy azért csak kényelmesebb lett volna időnként bejárni a suliba, meg összekaparni pár kettest, mint elmenni dolgozni, ugyanis ő abba nem gondold bele, hogy mi van akkor ha ő se tanulni, se dolgozni nem akar, ellenben a szülei meg nem akarják élete végig finanszírozni az életvitelét??
Olyan elég ritkán szokott előfordulni, hogy egyébként szorgalmas, jó tanuló, jó magaviseletű gyerek hirtelen egyik évben ront, és a szülők kiveszik a suliból. Maradjunk a realitások talaján: a kérdező eddig elszörfölt kegyelemkettesekkel, meg év végére valahogy kijavította a félévi egyeseket, és most azt hiszi, hogy ez élete végéig elegendő lesz az életbenmaradáshoz.
A szülők pedig rájöttek, hogy még állami finanszírozású szakra se kerül be, egy sima kettes érettségi meg a gyártósorra elég. Oda viszont felesleges még két évig tátani a száját, mehet akár rögtön is.
Kérdező: nincs ezzel semmi baj, elmész dolgozni, és tanulsz egy kis önfegyelmet és akaraterőt. Aztán ha tanulni akarsz, és ragaszkodsz az érettségihez, akkor majd megszerzed önerőből, munka mellett, mondjuk levelezőn vagy esti tagozaton, pont mint sokan mások.
Tudod, nem csak addig lehet tanulni, amíg a szüleid eltartanak, hanem akár életed végéig is. Mondjuk kicsivel nehezebb lesz saját erőből összehozni, mint szülői hátszéllel, de így jártál. Volt rá 16 éved, hogy összekapd magad, ha még mindig ott tartasz, hogy nem érdekel a jövőd, csak azért kell a kettes félévkor, hogy a fater meg a muter ku.ssoljon, akkor valóban nincs keresnivalód az oktatásban.
Tudod kérdező, ez egy folyamatnak a vége, ez 100%, hogy nem most kezdődött el.
Gondolom mindig is pocsék tanuló voltál, rossz tanulmányi eredményekkel. Efölött a szüleid még szemet hunytak, mert legalább az iskolát elvégzed egy sz@r érettségivel. Viszont most, hogy konkrétan még a pocsék tanulmányi eredményedet is lejjebb rontottad azzal, hogy 2 tantárgyból is meghúznak félévkor, így az utolsó reményük is szertefoszlott, és belátták, hogy nincs értelme annak, hogy csak melegedni jársz be a suliba, inkább elküldenek dolgozni, mert teljesen feleslegesen nem fognak a suli miatt pénzt költeni rád, mert azt a pénzt kb az ablakon is kiönthetnék, annyit ér most a finanszírozásod.
Egy gyári betanított melóhoz nem kell érettségi se. Majd ott tanulsz egy kis önfegyelmet, és rájössz, hogy nem csak azért kellett volna bejárnod a suliba, hogy a kosz rád ragadjon. Ilyen hozzáállással teljesen felesleges az oktatásban részt venned, mert nyilván azért kapartál eddig is össze ketteseket vagy hármasokat, hogy a fater/muter csöndbe maradjon. Így szó szerint semmi sem lesz belőled egy minimálbéres gyári munkáson kívül. Tanulni pedig magadnak tanulsz, nem a szüleidnek.
És igen, a leírtak alapján apád simán kivehet a suliból és elzavarhat dolgozni, mert nem vagy már tanköteles. Gondolom apád is úgy gondolja, hogy teljesen felesleges a suliban tespedned még másfél évig, mert ilyen tanulmányi átlaggal az érettségi is egy nagy bukás lesz neked.
Ez van. A saját életedet úgy alakítod ahogy akarod, de a szüleidnek nem kötelessége téged eltartani a végtelenségig, és szemmel láthatóan már most megunták az egészet, hogy iskolás éveid alatt ennyire le se sz@rod a jövődet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!