Szülők! A szemetekben nagyot nőne a lányotok, ha elmeri mondani nektek, hogy a lányokat szereti, vagy pont az ellenkezője lenne?
A szememben biztos, hogy nem nőne egy lezbikus lány. Sőt, szégyen és csalódottság kavarogna bennem.
Le lehet pontozni, de én legalább bevallom és nem álszenteskedek.
Szerintem ez magánügye, a családban ha elmondja, az normális, viszont idegeneknek reklámozni fölösleges felhajtás. A szexuális élet magánügy, ezzel nyilvánosság elé menni inkább izléstelen dolog.
Attól meg, hogy itthon elmondja, nem lesz a szememben sem több, sem kevesebb, éppen mert ez magánügy. Pozitív az öszinteség lenne, de ez meg nemcsak ilyen téren alapdolog.
Szia Kérdező!
Én, mielőtt coming outolnék felmérném, hogyan viszonyul anyukám ehhez a dologhoz.
Hiába kérdezel meg idegeneket ezen a fórumon, amit ők válaszolnak, az nem releváns a számodra, nem ők a szüleid, nem ők az anyukád akivel együtt kell élned a továbbiakban is.
Ha nagyon nagy ellenérzései vannak anyukádnak a melegekkel szemben akkor mások véleménye ebben a helyzetben szinte a semmivel egyenlő.
Nekem anno a dédipapám adott egy ilyen tanácsot: Ameddig kérdezed hogy megtegyél e valamit addig a válasz az hogy ne!
Aki tisztában azzal mi tegyen és a következményekkel az általában nem kérdez, hanem teszi amit tennie kell.
Légy őszinte magadhoz elsősorban. Miért olyan fontos hogy felvállald a dolgot anyukád előtt?
Ez egy kétélű dolog. Elsülhet nagyon jól és nagyon rosszul is.
Amikor egy anya lánya felnőtt lesz, az anya már az esküvőt, az unokákat kezdi el látni a lelki szemei előtt.
Ezzel a coming outal egy csapásra megfosztod az anyukádat ezektől az álmoktól. Még azok is sokkot kapnak akik alapjában véve nyitottan állnak ehhez a kérdéshez.
Te ismered anyukádat a legjobban. A kérdésre a választ neked kellene tudnod.
"Amikor egy anya lánya felnőtt lesz, az anya már az esküvőt, az unokákat kezdi el látni a lelki szemei előtt.
Ezzel a coming outal egy csapásra megfosztod az anyukádat ezektől az álmoktól."
Ez azért nem minden esetben így van. Aki kicsit nyitottabban gondolkodik és elfogadóbb, annak az a legfontosabb, hogy a gyereke boldog legyen, elégedett legyen a saját életével, nem pedig az, hogy mindenképpen megfeleljen a sablonos társadalmi elvárásoknak (esküvő, unokák stb.) A szülőnek lehetnek álmai, de könnyen hasraeshet, ha ezeket a gyerekére vetíti ki. A gyereknek nem az a dolga, hogy a szülő álmait megvalósítsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!