Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnál is így működik a pénz...

Másnál is így működik a pénz kérdés?

Figyelt kérdés

Anya elvált nevelőapámtól kb egy éve, édesapám nagyjából 2 éve küldi csak a gyerektartást, azon felül nem foglalkozik velem sem.

Szóval eddig màr évek óta nem úgy voltak a dolgok, hogy mindig mikor szükségem van valamire akkor talán megkapom, hanem kaptam minden hónapban 20.000 forint zsebpénzt, ezen kívül ingyen tankönyves vagyok, a buszjegyemet és suliba befizetendő dolgokat fizettèk, tisztálkodó szereket, a nyaraláson az én részemet (ahol már legalább 6 éve nem voltunk pedig megtehettük volna), ünnepekkor egy kis ajándékot kaptam, és a sport tevékenységemet, valamint külön tanáromat fizettèk.

A ruháimat nekem kellett fizetnem, mert úgy gondolták már van elég, ezért ha szeretnék mèg venni akkor vegyek a zsebpénzemből, plusz még sminkeket, könyveket és egyebeket vettem belőle.

Ez elèg sok pénz egy átlagos családnak egy gyermekkel is, én is látom.

Na viszont amióta elváltak, anya már kb csak a 20.000 forintot adja oda. A telefont, a laptopot, a nyaralást, a mindenféle különóràt és konkrétan az iskolával kapcsolatos dolgokon kívül semmit nem ő "akar" fizetni. Úgymond húzza a száját.

Máshol külön megkérik a gyereket a szülők hogy nehogy vegyen nekik például karácsonyra ajándékot. Anya tőlem megkérdezte, hogy "na nekem mit vettél?" Pedig 20.000 forintot költöttem csak rá karácsonykor, azon felül minden szerettemnek vettem valamit amit gondoltam hasznos lehet.

Mit gondoltok erről?

Nagyon elkényeztetettnek és követelőzőnek gondoltok?

16/l

2017. jan. 14. 17:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem anyukádnak szimplán nincs pénze adni neked ezekre, csak nem tudja ezt normálisan kommunikálni feléd (talán szégyelli).

Majd megtanulod, hogy oszd be a 20000-t, és hidd el, hasznát fogod még venni annak, hogy megtanultál bánni a pénzzel :) Tudom, milyen pocsék érzés az középsuliban, hogy nem vehetsz magadnak dolgokat, egyszerűen nincs miből, mert ha jól értem, akkor a mostani pénzed elmegy különórára, előfizetésre, meg egyebekre. Ráadásul megszoktad, hogy eddig egy magasabb színvonalon éltél. Viszont ez tök jó motiváció lehet, gondolj arra, hogy azért tanulsz, hogy a későbbiekben jó helyre vegyenek fel, és jól keress majd :) Na?

2017. jan. 15. 13:45
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem utolsónak igaza van, én is havi fix 20ezerből éltem egyetem alatt, nagyon sok mindenre nem jutott amire szerettem volna, az bizony nem sok pénz egy majdnem felnőtt embernek. De valóban jól megtanultam beosztani amim van, és idővel sokkal könnyebb lett minden. Fogd fel úgy mint egy kihívást, és tanulj, hogy ennél majd jobban menjen. Addig is kereshetsz diákmunkát, sajna vége a gondtalan gyerekéveknek, de nem csak hátránya van!
2017. jan. 16. 13:53
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem fizet mindent? Mi lenne ha egy egész kicsit lejebb adnád az igényeid? Kevesebb lóvé van. Még mindig jobb mintha mostantól csak egy 10000est kapnál nem?
2017. ápr. 3. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!