Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnál is így működik a pénz...

Másnál is így működik a pénz kérdés?

Figyelt kérdés

Anya elvált nevelőapámtól kb egy éve, édesapám nagyjából 2 éve küldi csak a gyerektartást, azon felül nem foglalkozik velem sem.

Szóval eddig màr évek óta nem úgy voltak a dolgok, hogy mindig mikor szükségem van valamire akkor talán megkapom, hanem kaptam minden hónapban 20.000 forint zsebpénzt, ezen kívül ingyen tankönyves vagyok, a buszjegyemet és suliba befizetendő dolgokat fizettèk, tisztálkodó szereket, a nyaraláson az én részemet (ahol már legalább 6 éve nem voltunk pedig megtehettük volna), ünnepekkor egy kis ajándékot kaptam, és a sport tevékenységemet, valamint külön tanáromat fizettèk.

A ruháimat nekem kellett fizetnem, mert úgy gondolták már van elég, ezért ha szeretnék mèg venni akkor vegyek a zsebpénzemből, plusz még sminkeket, könyveket és egyebeket vettem belőle.

Ez elèg sok pénz egy átlagos családnak egy gyermekkel is, én is látom.

Na viszont amióta elváltak, anya már kb csak a 20.000 forintot adja oda. A telefont, a laptopot, a nyaralást, a mindenféle különóràt és konkrétan az iskolával kapcsolatos dolgokon kívül semmit nem ő "akar" fizetni. Úgymond húzza a száját.

Máshol külön megkérik a gyereket a szülők hogy nehogy vegyen nekik például karácsonyra ajándékot. Anya tőlem megkérdezte, hogy "na nekem mit vettél?" Pedig 20.000 forintot költöttem csak rá karácsonykor, azon felül minden szerettemnek vettem valamit amit gondoltam hasznos lehet.

Mit gondoltok erről?

Nagyon elkényeztetettnek és követelőzőnek gondoltok?

16/l

2017. jan. 14. 17:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%

Hidd el vannak nálad rosszabb helyzetben lévők is, sőt sokkal többen, mint akik annyira jó helyzetben vannak, mint Te, vagy jobban.

Szerintem 20.000 Ft-nak bőven elégnek kell legyen.

2017. jan. 14. 17:50
 2/13 A kérdező kommentje:

Arra bőven elég is amit eddig "kellett" belőle vannam.

De most már konkrétan mindent ebből kell

2017. jan. 14. 17:54
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Ráálltál túlságosan erre a 20ezer ft-os fix "jövedelemre." Meg kell értened, hogy az élethelyzet az idők során változik. Már szinte felnőtt vagy, koncentrálj a tanulásra és tervezd a felnőttkori jövőd. 13 voltam mikor apukám meghalt a szemem előtt. Anya rokkantnyugdíjából éltünk. Felnőtt voltam mikor először igazán nyaraltam és szép ruhákban járhattam. Nekem 20ezer ft nagy összeg lett volna. Más kérdés hogy anyud leveszi valamelyest a kezét az eltartásodról, de próbálj meg gazdálkodni abból amid van.
2017. jan. 14. 18:12
 4/13 anonim ***** válasza:
77%
Nekem nagyon az jön le hogy végletekig anyagias itt az egész család a kérdezőtől kezdve az anyjáig.
2017. jan. 14. 18:18
 5/13 anonim ***** válasza:
68%

"A telefont, a laptopot, a nyaralást, a mindenféle különóràt és konkrétan az iskolával kapcsolatos dolgokon kívül semmit nem ő "akar" fizetni."

Telefon előfizetést le kell mondani, helyette feltöltőkártyás kell, azt évi 1-2x feltöltöd pár ezer forinttal, bőven elég kell, hogy legyen. A barátaiddal telefon helyett kommunikálj élőben vagy a neten, az ingyen van. Nyaralni azt írtad évek óta nem mentek, akkor nem értem, mégis minek kéne rá költeni? A különórákra meg bőven elég kell, hogy legyen 20.000 forint. Ha meg nem elég, akkor vagy vállalsz diákmunkát, vagy nem mész annyi különórára egy hónapban, csak kevesebbre. Sportolni meg ingyen is lehet, nem értem, minek kell arra pénzt költeni. Menj el futni, biciklizni, ingyen van. Tornázzál, jógázzál, erősítsél otthon, ingyen van.

Nem igaz, hogy 20 ezerből ne lehetne ilyen dolgokat finanszírozni, valószínű te olyanra is szórod a pénzt, amire nem kéne!

2017. jan. 14. 19:34
 6/13 anonim ***** válasza:
63%

Amúgy nem szeretek az ilyenekbe belekötni, meg példálózni sem hogy "bezzeg a mi időnkben", de vegyük sorba:

Telefont megveszed, simán kihúzza 3-4 évig. Előfizetésre meg vannak elég jó diák kedvezmények. Nekem ~1500-2000 forintból kijött egy hónapra.

Laptop...gondolom már megvan, onnantól meg mi kerül pénzbe rajta? Másrészt nekem legtöbb ismerősöm magának vette meg, én is, spórolt pénzből. Bár 16 évesen simán elég egy ~30 ezer forintos használt gép is.

Nyaralás megint olyan, hogy mikor és kivel? Gondolom nem a családi nyaralást kell magad álld, a haverokkal nyaralást meg a többség amúgy is magának fizeti.

Ettől függetlenül vannak sóher szülők, saját rokonságomban is vannak ilyenek, a gyerekeiknek annó semmit nem adtak, vettek, szó szerint mindenért meg kellett dolgozniuk, pedig lett volna miből megadni nekik amit akarnak.

2017. jan. 14. 19:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Vegyél kisebb ajándékokat. Amúgy, ha jól értem, akkor csak húzza a száját nem? És mit jelent, hogy szerintük van elég ruhád?
2017. jan. 14. 20:49
 8/13 anonim ***** válasza:
50%

Középiskolában végig 25 ezerből gazdálkodtam, egyáltalán nem tűnt kevésnek még spórolni is tudtam belőle (mármint tudtam volna ha az akkori pasim nem húz le mindenfélével délutánonként). Bár igaz, hogy engem pl a ruhák nem érdekelnek, nekem ugyanolyan egy turkált póló mint egy márkás, még most is van általános suliból maradt pólóm ami jó rám és igazából tök jó állapotban van.

Ebből ráadásul én az étkeztetésemet fizettem egész napra (reggeli ebéd vacsora nasik) még vettem smink cuccokat, könyveket, magazionkat, hajfestéket stb. Igazából én nem értem neked akkor mire is, meg hogy megy el a 20 ezer forintod. Azt azért még megjegyezném hogy én mindig kézzel készített ajándékot csináltam és amelyik szülő elvárja a drága ajándékokat az...így járt, szégyen.

2017. jan. 14. 21:48
 9/13 anonim ***** válasza:
64%

Egyáltalán nem vagy elkényeztetett, se követelőző.

Lehet, a 20.000 kicsit sok, vagy pont elég, de amit a szövegedből levontam, az az, hogy korrekt és értelmes vagy :)

2017. jan. 15. 01:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Megváltozott a helyzetetek anyukád elvált mostmár csak egykeresös család vagytok igy kevesebb pénz jut mindenre ,neked ezt el kell fogadni ,és zsebpénzedböl megtudod oldani a saját külön szükségedet ,gondolom elég neki kifizetni az iskolával kapcsolatos kiadásokat ,most ha nem elég 20 ezer ft neked akkor valamiböl lejebb kell adnod ennyi.
2017. jan. 15. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!