Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerelmemnek hívni az édesapán...

Szerelmemnek hívni az édesapánkat? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőmet az apukája egyedül nevelte fel, és mindent megtett érte. Iszonyatosan jó kapcsolat van közöttük, persze kizárólag apa-lánya kapcsolatról beszélünk!!! A lány így hívja az édesapját, ami számomra eléggé fura, még akkor is, ha tényleg nagyon szoros köztük a kapcsolat. Ti mit gondoltok?
2017. jan. 14. 02:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%

Nekem sok lenne.

Esetleg ha néha, poénból.. De hogy mindig?

2017. jan. 14. 03:09
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Beteges.
2017. jan. 14. 03:37
 3/19 anonim ***** válasza:
96%
Most mar csak azt kene vegig hallgatni, ahogy apa is a lanyat "szerelmenek" hivja, es akkor lehet, hogy a kapcsolat megsem kivarolag apa-lanya.
2017. jan. 14. 04:46
 4/19 anonim ***** válasza:
94%
Tényleg elég fura.
2017. jan. 14. 05:26
 5/19 anonim ***** válasza:
90%
Én fordítottját láttam, apuka hívta szerelmemnek a lányát, de semmi rosszra nem kell gondolni. Minden általa kedvelt rokon és ismerős nőt is szerelmemnek hív. Azt mondjuk nem tudom, akkor a párját hogy szólítja :)
2017. jan. 14. 05:53
 6/19 anonim ***** válasza:
19%
Lányomnak.
2017. jan. 14. 06:12
 7/19 anonim ***** válasza:
95%
Én erről azt gondolom, hogy a "szerelmem" az a szerelmem legyen. És ne az apánk, anyánk, testvérünk, stb. Ettől még lehet ugyanolyan jó a viszony, akár lehetnek egymás legjobb barátai is, de szerintem ez a megszólítás kicsit túlzás.
2017. jan. 14. 06:33
 8/19 anonim ***** válasza:
16%
Aki rendesen tud magyarul, annak nem furcsa. Szerelmetes hazaföldem például. Nyílván nem azt jelenti, hogy szerelmes valaki a hazájába, hanem hogy imádja elmondhatatlanul. Ez az apa-lánya kapcsolat is erről szól.
2017. jan. 14. 09:07
 9/19 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem undorító :( Fúj, egyből arra kell gondolnom tőle, hogy nem csak apa lánya kapcsoltban vannak.
2017. jan. 14. 10:37
 10/19 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 8-as!

A "Szerelmetes hazaföldem" egy régies kifejezés.

Igen! RÉGI szövegekben találkozunk pl. "szerelmetes fiam" kifejezéssel is.

De jelen esetben: gondolod, hogy a lány több évszázaddal ezelőtti stílusban beszél egyébként az Apjával?

2017. jan. 14. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!