Szerelmemnek hívni az édesapánkat? Mit gondoltok?
Figyelt kérdés
Az egyik barátnőmet az apukája egyedül nevelte fel, és mindent megtett érte. Iszonyatosan jó kapcsolat van közöttük, persze kizárólag apa-lánya kapcsolatról beszélünk!!! A lány így hívja az édesapját, ami számomra eléggé fura, még akkor is, ha tényleg nagyon szoros köztük a kapcsolat. Ti mit gondoltok?2017. jan. 14. 02:19
1/19 anonim 

válasza:

Nekem sok lenne.
Esetleg ha néha, poénból.. De hogy mindig?
3/19 anonim 

válasza:

Most mar csak azt kene vegig hallgatni, ahogy apa is a lanyat "szerelmenek" hivja, es akkor lehet, hogy a kapcsolat megsem kivarolag apa-lanya.
5/19 anonim 

válasza:

Én fordítottját láttam, apuka hívta szerelmemnek a lányát, de semmi rosszra nem kell gondolni. Minden általa kedvelt rokon és ismerős nőt is szerelmemnek hív. Azt mondjuk nem tudom, akkor a párját hogy szólítja :)
7/19 anonim 

válasza:

Én erről azt gondolom, hogy a "szerelmem" az a szerelmem legyen. És ne az apánk, anyánk, testvérünk, stb. Ettől még lehet ugyanolyan jó a viszony, akár lehetnek egymás legjobb barátai is, de szerintem ez a megszólítás kicsit túlzás.
8/19 anonim 

válasza:

Aki rendesen tud magyarul, annak nem furcsa. Szerelmetes hazaföldem például. Nyílván nem azt jelenti, hogy szerelmes valaki a hazájába, hanem hogy imádja elmondhatatlanul. Ez az apa-lánya kapcsolat is erről szól.
9/19 anonim 

válasza:

Szerintem undorító :( Fúj, egyből arra kell gondolnom tőle, hogy nem csak apa lánya kapcsoltban vannak.
10/19 anonim 

válasza:

Kedves 8-as!
A "Szerelmetes hazaföldem" egy régies kifejezés.
Igen! RÉGI szövegekben találkozunk pl. "szerelmetes fiam" kifejezéssel is.
De jelen esetben: gondolod, hogy a lány több évszázaddal ezelőtti stílusban beszél egyébként az Apjával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!