Az apám kizsarolja belőlem a diákmunkával szerzett pénzemet. Mit lehet tenni?
Apám nyugdíjas könyvelő, amióta az eszemet tudom ő intézte a pénzügyeinket. Nem vagyunk szegények, apának átlag feletti nyugdíja, anyának átlagos jövedelme van. Mindig mindent megkaptam, amire vágytam, telefon, játékok - egyedüli gyerek vagyok. Igazából nem is elősorban anyagaiak kérdése volt, hogy mit kapok, hanem apám ízlése. Minden drága kütyüt megkapok, de a kozmetikáról van szó (ruha, smink, fodrász) vagy nagyon összehúzza a nadrágszíjat, vagy azt mondja, hogy nincs pénz. Tapétázás azóta nem volt nálunk, amióta anyáék ideköltöztek, mert apa szerint "nincs rá pénz". Ehhez képest rendszeresen van cserélve a számítógép, új tévé (nem hitelből), külföldi nyaralás (igaz, hogy last-minute, de na... mégiscsak külföld). Befizettek Londonra is, nem én hisztiztem ki magamnak (osztály szervezte)
Idén dolgoztam diákmunkásként, apa viszont elszedi a pénzemet, mondván "minden közös". Nem lehet saját bankszámlám, illetve ő kezeli azt. Mondta, hogy ha függetlenedni akarsz, és a saját pénzedből gazdálkodni, oké, de számíts arra, hogy mostantól be kell szállnod a rezsibe és kajába. Szóval vagy független vagyok de akkor totál elvágom magamat a családi kasszától vagy pedig odaadom a fizetésemet, amit apám oszt be.
Anyával is ezt csinálja. Hiába hogy nem keres olyan rosszul, le kell adnia a fizetését és apa "kiadagolja" neki, hogy mire mennyit költhet. Anya a plusz juttatásait dugdossa apám elöl, nehogy azt is be akarja osztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!