Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám kizsarolja belőlem a...

Az apám kizsarolja belőlem a diákmunkával szerzett pénzemet. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Apám nyugdíjas könyvelő, amióta az eszemet tudom ő intézte a pénzügyeinket. Nem vagyunk szegények, apának átlag feletti nyugdíja, anyának átlagos jövedelme van. Mindig mindent megkaptam, amire vágytam, telefon, játékok - egyedüli gyerek vagyok. Igazából nem is elősorban anyagaiak kérdése volt, hogy mit kapok, hanem apám ízlése. Minden drága kütyüt megkapok, de a kozmetikáról van szó (ruha, smink, fodrász) vagy nagyon összehúzza a nadrágszíjat, vagy azt mondja, hogy nincs pénz. Tapétázás azóta nem volt nálunk, amióta anyáék ideköltöztek, mert apa szerint "nincs rá pénz". Ehhez képest rendszeresen van cserélve a számítógép, új tévé (nem hitelből), külföldi nyaralás (igaz, hogy last-minute, de na... mégiscsak külföld). Befizettek Londonra is, nem én hisztiztem ki magamnak (osztály szervezte)

Idén dolgoztam diákmunkásként, apa viszont elszedi a pénzemet, mondván "minden közös". Nem lehet saját bankszámlám, illetve ő kezeli azt. Mondta, hogy ha függetlenedni akarsz, és a saját pénzedből gazdálkodni, oké, de számíts arra, hogy mostantól be kell szállnod a rezsibe és kajába. Szóval vagy független vagyok de akkor totál elvágom magamat a családi kasszától vagy pedig odaadom a fizetésemet, amit apám oszt be.

Anyával is ezt csinálja. Hiába hogy nem keres olyan rosszul, le kell adnia a fizetését és apa "kiadagolja" neki, hogy mire mennyit költhet. Anya a plusz juttatásait dugdossa apám elöl, nehogy azt is be akarja osztani.

2017. jan. 13. 09:41
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
Elsem hiszem, hogy máshol is van ilyen. Én 18 vagyok, elköltözni még nem tudok, nincs annyi pénzem. Nekiállok, gyűjtök rá, de elszedi az összes pénzem. Az ideg megesz. Undorító. Azt colára, meg chipsek-re költi.....
júl. 29. 01:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!