Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám kizsarolja belőlem a...

Az apám kizsarolja belőlem a diákmunkával szerzett pénzemet. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Apám nyugdíjas könyvelő, amióta az eszemet tudom ő intézte a pénzügyeinket. Nem vagyunk szegények, apának átlag feletti nyugdíja, anyának átlagos jövedelme van. Mindig mindent megkaptam, amire vágytam, telefon, játékok - egyedüli gyerek vagyok. Igazából nem is elősorban anyagaiak kérdése volt, hogy mit kapok, hanem apám ízlése. Minden drága kütyüt megkapok, de a kozmetikáról van szó (ruha, smink, fodrász) vagy nagyon összehúzza a nadrágszíjat, vagy azt mondja, hogy nincs pénz. Tapétázás azóta nem volt nálunk, amióta anyáék ideköltöztek, mert apa szerint "nincs rá pénz". Ehhez képest rendszeresen van cserélve a számítógép, új tévé (nem hitelből), külföldi nyaralás (igaz, hogy last-minute, de na... mégiscsak külföld). Befizettek Londonra is, nem én hisztiztem ki magamnak (osztály szervezte)

Idén dolgoztam diákmunkásként, apa viszont elszedi a pénzemet, mondván "minden közös". Nem lehet saját bankszámlám, illetve ő kezeli azt. Mondta, hogy ha függetlenedni akarsz, és a saját pénzedből gazdálkodni, oké, de számíts arra, hogy mostantól be kell szállnod a rezsibe és kajába. Szóval vagy független vagyok de akkor totál elvágom magamat a családi kasszától vagy pedig odaadom a fizetésemet, amit apám oszt be.

Anyával is ezt csinálja. Hiába hogy nem keres olyan rosszul, le kell adnia a fizetését és apa "kiadagolja" neki, hogy mire mennyit költhet. Anya a plusz juttatásait dugdossa apám elöl, nehogy azt is be akarja osztani.

2017. jan. 13. 09:41
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
94%
Szerencsétlen bizony. Már tavaly kellett volna nyitnod saját bankszámlát. Ígí még szánni sem tudlak.
2017. jan. 13. 10:52
 22/31 A kérdező kommentje:
De nem értitek. Jogilag megtehetem, hogy független vagyok, de a független apám számára azt jelenti, hogy "lakótárs" leszek itthon, nem családtag.
2017. jan. 13. 10:54
 23/31 acelsziv ***** válasza:
94%
tehát ő arra költ amire akar ti meg csak néztek anyáddal. Akkor menjetek külön kasszára. Mindenki beleadja a rezsirészét a maradék meg megmarad nálatok. még így is jobban jártok mert ennek a mohó, öntelt vén kecskének a Dárius kincse sem lenne elég. És hogy tanuld meg beosztani a pénzt ha mindig elveszi tőled. Nagyon elmebeteg apád van.
2017. jan. 13. 11:00
 24/31 anonim ***** válasza:
5%

Lehet, hogy értem. Nem akarod levágni az aranytjojást tojó tyúkot. Így van?

Mert azért jól jön az öreg pénze, nem? Nyaralás, új kütyük, stb.

2017. jan. 13. 11:12
 25/31 kovpet ***** válasza:
100%

"de azt mondja, hogy én úgysem tudnám beosztani a pénzemet"

Mondd meg neki, hogy így soha nem is fogod megtanulni.

Vagy azt akarja, hogy tényleg felkopjon az állad, ha ő már nem lesz?

2017. jan. 13. 11:26
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én apukám ugyanennyi éves, szerintem magasabb végzettsége van mint a tiednek, de mégsem egy földhözragadt öntelt barom! Anyu 13 évvel fiatalabb apunál, anyu jobban keres mint apu, de anyunak kisebb a végzettsége, vagyis inkább valamivel könnyebb szakon végzett. Na az tuti, ha anyám ilyen stílusban közölné apámmal, hogy ő keres többet, vagy apám így alázná anyámat, hogy magasabb a végzettsége, akkor már tuti elváltak volna. Nekem ez nagyon fura, hogy ilyen hangnemet enged meg magának a házastársával szemben, aki ráadásul dolgozik, míg ő már nyugdíjas. Úgy beszél apád mintha ő sz.rta volna a spanyol viszt pedig csak egy egyszerű mezei könyvelő.
2017. jan. 13. 11:52
 27/31 anonim ***** válasza:
83%

A rendszere nem ilyan nagyon rossz, de persze elnyomó.

Kérj a szülinapodra, más alkalmakra ajándékba smink cuccokat, ruhákat barátoktól, anyukádtól. És anyukádbak vegyél robotgépet. Keress akciókat, leárazásokat, hátha ez hat a zsugori énjére apádnak.

Nekem is kijutott egy ilyesfajta zsarnok. Tipikusan az az ember, akivel nem lehet őszintének lenni. Szóval... Hazudni kell. Ne add oda az egész fizetésed csak valamivel kevesebbet. Mondd, hogy olyasmire költesz, amit támogat, de tedd el a pénzt. Minden tanfolyamon, kiránduláson stb. emelkedjen kicsit az ár. Nem sokkal, 500 - 1000 fttal.

Lehet, hogy nem szép dolog, de vannak emberek, akikkel máshogy nem lehet.

2017. jan. 13. 14:01
 28/31 anonim ***** válasza:
8%
Dolgozz Avon tanácsadóként. Kapsz ingyen meg olcsón cuccokat, meg dolgozol is
2017. jan. 13. 14:27
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom. Apád egy zsarnok, öntelt, barom. Anyádat már annyira elnyomta, hogy annak semmi önbizalma nem lehet a váláshoz. Igazából nem tudsz tenni semmit csak tűröd addig, ameddig le nem tudsz lépni. Szerintem tele van a bankszámlája lóvéval. És léteznek ennyire zsugori emberek... Durva... Ezek szerint egy baracklevet sem tudsz megvenni engedély nélkül...
2017. jan. 13. 15:31
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Bemész a bankba, csináltasz egy bankszámlát a saját nevedre,amihez csak te férsz hozzá.Utána bemész a diákszövetkezethez és átírod a számlaszámod.

Következő hónapban már arra küldik a pénzt.Gond letudva.

Ha meg ennyire furán állnak hozzá,akkor ne mondd meg,ha dolgozni mész. Mondd azt,hogy barátnőkkel vagy és kész.

2017. jan. 13. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!