Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha a 10 éves öcsém,...

Normális, ha a 10 éves öcsém, és a 6 éves húgom még a szüleinkkel alszanak?

Figyelt kérdés
Ennyi idősen én már rég egyedül aludtam, nem értem a szüleim, miért engedik meg ezt nekik. Szerintem így nem fognak önállósodni.

2017. jan. 10. 20:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
38%
baromság hogy később válnak le a szülőkről az ilyen gyerekek akik sokáig egy szobában alszanak a szülőkkel... ha a szülőknek nem probléma akkor miért lenne gond? így érzik éjjel biztonságban magukat... ennyi... 1-2 év és ők nem akarnak már majd ott aludni, addig meg ha mindenkinek jó így akkor neked ez miért probléma ?
2017. jan. 10. 21:55
 12/28 anonim ***** válasza:
59%

A párom 10 éves öccse is a szülőkkel alszik egy ágyban. Lenne külön szobája, de azt nem használja. Nemhogy suliba nem mehet egyedül (az iskola mellett laknak, kb 10m séta) egy pohár vizet nem tölthet magának. Így kell nem önállóságra nevelni egy gyereket. A mai napig csodálom, hogy a páromból normális felnőtt lett, pedig együtt vagyunk már pár éve.

Szerintem amúgy beteges.

2017. jan. 10. 22:19
 13/28 anonim ***** válasza:
69%
11 éves koromig aludtam édesanyámmal. Persze, nem egy ágyban. Teljesen egészséges és normális felnőtt lettem.
2017. jan. 10. 23:18
 14/28 anonim ***** válasza:
40%
Milyen házasélete van így a szülőknek? Ha 6 éves gyerekük van akkor nem lehetnek idősek. Egy felnőtt ember életének része a szex, egy házasságnak meg fontos pontja.
2017. jan. 10. 23:50
 15/28 anonim ***** válasza:
50%

Nem normális. Családunkban is volt ilyen eset, családi rendezvényeken a kiskamasz gyerekek konkrétan az anyjuk mögött bujkáltak és egy szelet süteményt nem mertek elvenni egyedül. Teljesen önállótlanok, mostmár huszonévesek látszik rajtuk, hogy nem volt túl normális a gyerekkoruk.

Plusz egy 10 év körüli gyereknek általában már van igénye önállóságra, még akkor is ha egy kicsit tutyimutyi. Olyankor még nagyobb örömet okoz, ha tud bizonyítani. Ideje lenne rábízni pár feladatot szegény gyerkőcökre, nekik is jót tesz ha büszkék magukra és mások is értékelik az erőfeszítéseiket.

2017. jan. 11. 01:27
 16/28 anonim ***** válasza:
85%
Szülökel valo alvás rendszeresen az nem jó viszont ha megijednek vagy félnek és odabujnak az nem baj ,az sem baj ha egy 3. Gyereket kisérni kell még .
2017. jan. 11. 05:16
 17/28 anonim ***** válasza:
75%
Ha tudnátok hány helyen alszik együtt a család mert egy kis lyuk a lakás. Ha más gond nincs akkor ez nem fogja a gyerek fejlődését akadályozni. Szóval kinél mi számít normálisnak.
2017. jan. 11. 06:11
 18/28 anonim ***** válasza:
64%
Gyerekkoromban 2 szobàban laktunk, két ágyunk volt, az egyiken két tesóm aludt meg a nagymamám a másikon a nővérem, anyukám meg én, szóval kb. 12 éves koromig aludtam anyukámmal, de sikeresen önállósodtam.
2017. jan. 11. 07:36
 19/28 anonim ***** válasza:
71%

Nekem 6 éves a fiam, és ő is szeret velünk aludni. Azt mondja, így nyugodtabban alszik. Én is érzem, hogy ez neki fontos. Ettől függetlenül elmondtam neki az én szempontjaimat, és közösen kialakítottuk azt a szabályt, hogy minden héten egyszer aludhat az ágyunkban. Van saját szobája, kényelmes ágya, ahonnan átlát a hálószobánkba. Ha ott alszik, akkor sem ébred fel éjszaka.

Hogy normális-e? Akkor igen, ha ez senkinek nem okoz gondot. Ha a szüleidnek jó így, akkor nem tehetsz semmit.

Eljön majd az idő, amikor a testvéreid már nem akarnak velük aludni. De most ehhez vannak hozzászokva, és biztonságérzetet ad nekik. Az öcséd talán azért alszik a szüleiddel, mert a húgod is, és nem akar kimaradni belőle.

Kérdezd meg a szüleidet, hogy nekik ez jó-e. Ha nem, elég nagyok már a gyerekek, meg tudnák velük beszélni a dolgot, megfelelő érvekkel, biztosítva őket arról, hogy a szüleid szeretik őket, és kihangsúlyozva, hogy már nagy és okos gyerekek, a saját ágyukban is tudnak aludni. Nem kell drasztikusan csinálni, lehet kompromisszumos megoldás, pl. egyik nap itt, másik nap ott, aztán később ritkítani. Ha néha rosszat álmodnak vagy betegek, az lehet kivétel.

2017. jan. 11. 09:11
 20/28 anonim ***** válasza:
12%
Nemcsak este, a hálószobában lehet házas életet élni. Nem minden pár ilyen életképtelen, fantáziátlan.
2017. jan. 11. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!