Miért csinálja ezt apa a testvéremmel?
Van egy öcsém, 14 éves.
A szüleim (főleg apa), nagyon sokat várnak el tőle, mert hatodikig egy elég gyenge általános iskolába járt, ahol kb. nulla tanulással is kitűnő volt. Viszont két éve elment egy hatosztályos gimnáziumba, ahol az osztályban sem nagyon szeretik, bántják, csúfolják és hiába tanul sokat, pl. matekból vagy fizikából csak négyes.
Apa ezért rendszeresen (szinte minden nap) elmondja, hogy mekkora egy lusta dög, hogy nem képes tanulni, egy csomót kiabál vele. Anya nem szól közbe, szerinte nincs igaza apának, de ebből ő szeretne kimaradni. Ha én mondom apának, hogy lehet hogy ez kicsit sok, lehet, hogy ő is inkább humán beállítottságú, akkor megkapom, hogy ez nem az én dolgom, mit szólok bele és hogy az öcsémnek nem fogja engedni, hogy ő is csalódást okozzon.
Már nagyon rossz ezt nézni és hallatni nap mint nap és nagyon sajnálom a testvéremet is, nem tudom hogy segíthetnék neki.

Csak 4-es? Micsoda tragédia! Anyukád meg szeretne kimaradni? Hát nagyon jó fej! Még arra sem képes, hogy megvédje a gyerekét?
Apukád meg nem normális. Ő milyen tanuló volt? Mindig mindenből 5-ös?
Lehet, hogy apukádnak kisebbségi komplexusa van és így próbálja kompenzálni.
Nem lehet, hogy a te nevelésedben nem vette ki annyira a részét, ezért most a testvérednél próbál korrigálni?
Nem válasz a kérdésedre, de esetleg anyukáddal közösen (vagy, ha neki nem számít a gyermeke lelki világa, akkor te egyedül) megpróbálhatnátok kicsit bíztatni, mert azért szerintem így is elég eredményesnek számít. Megnyugtatni kicsit, hogy egyszer ez a korszak is lezárul, és akkor ő lesz a helyzet nyertese, persze úgy, hogy apukátok addig nincs jelen. Anyukád pedig minimum beszélhetne apukáddal, főleg, ha tényleg őt is zavarja a dolog. Nem kellene beleszólnia a konkrétumokba, csak megemlítenie, hogy ezzel a túlzott nyomással nem segít a gyermeken.
Kérlek Írj, ha valami változás történik!

aranyos tőled, hogy így figyelsz és törődsz a tesóddal.
szerintem matekból és fizikából a "csak" 4-es elég jó egy erős gimiben. tesódnak gondolom az alapok hiányoznak. ha faterod azt akarja, hogy jobb legyen, akkor talán korep tanárt kéne javasolni, hogy felzárkóztassa.
de engem jobban zavar az, hogy nem tudott beilleszkedni szegényke. tudja a sokeszű apád, hogy az osztálytársai bántják? inkább ezzel kéne foglalkoznia, nem azzal, hogy "csak" 4-es matekból gondolom nem Stephen Hawking babérjaira akar törni a tesó... :/
28/N

Apa azt szokta mondani, hogy ő mindig kitűnő volt.
Anyával megpróbálok majd beszélni erről, hátha lesz olyan, amikor éppen ráér és apa sincs ott.

A tesód jegyein rugózik apád miközben anyád megbukott mint anya. Szép kis család. Akárki lenne így viselkedne a gyerekemmel neki mennék, ha férjem akkor is.
Anyáddal kéne beszélned, mert te csak egy gyerek vagy a történetben akinek a szavára nem adnak a felnőttek. Bármilyen szarul hangzik ez így van.
De az hogy anyuka kimarad abból, hogy nem elég hogy iskolában b*szogatják a gyerekét még az apja sem tud vele normálisan viselkedni az mindennek a teteje

nehéz eset.
Első körben anyukáddal próbálj beszélni négyszemközt, vagy az öcséddel együtt.
Ha ez nem megy, nagyszülőkkel, rokonokkal. Akikkel tudsz.
Ha nem kapsz segítséget sehonnan, együtt forduljatok családsegítőhöz az öcséddel.

Szia!
Apád nem teljesen 100. Anyád meg nem igazi anya. Ezzel nem tudtok mit kezdeni szerintem, mert ennyi idős fejjel a szüleid nem tudnak változni.
Öcséd csak szorgalmasan hordja haza azokat a szörnyű négyeseket, majd húzzon el minél messzebbre egyetemre. Persze akkor már az "ÉN FIAM, MERT ÍGY NEVELTEM" stb..
Tipikus, de sajnos nem gondol bele az apád és anyád, hogy ez a gyerek felnő, le sem fogja sz rni, mikor szükségük lesz rá. Miért is tenné? Sok évi üvöltözés, elmúlik? Szerinted elfelejti majd, hogy az annya sem állt ki mellette? Abba belegondolnak, hogy az osztály is csúfolja, bántja, még otthon sem állnak ki mellette? Ebből biza önálló ember lesz, de annyira, hogy SENKI nem kell majd neki otthonról... Kemény csóka lesz ha kibírja, az tuti. Sokan nem értik, mennyire ki tudják írni magukat mások életéből. Nem arról lesz szó, hogy haragszik, hanem NEM érdekli majd semmilyen szinten sem.
Később meg majd felejtsd el a múltat? :-) Ja.. :-) Szerintem csak te leszel neki fontos a későbbiekben.
Szerencsére nekem ilyen nem volt, de körülöttem mennyi, de mennyi...
Ismered a viccet, mikor Pistike megmutatja a bizonyítványt?
-Matek 2 zsupzs egy pofon
-Fizika 2 még egy maflás
-Töri 3 következő saller
Mire Pistike:
-De ez a tiéd! Még nagyobb pofon.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!