Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el itthon, hogy...

Hogy mondjam el itthon, hogy érettségi után elköltözöm?

Figyelt kérdés

Otthon eleve rövid pórázon vagyok tartva és megszokták, hogy iskolán kîvül mindig, de mindig otthon vagyok, 0 programmal. (ez nem a költözésem oka, nem azért jegyeztem meg) Tehát ez hirtelen nagy váltás lenne nekik, hogy többet már nem lesz így, sőt nagyon ritkán fognak látni, mert alapvetően próbálnám minimalizálni ezeket az alkalmakat.

Hogy vezessem fel otthon, hogy elköltözöm anélkül, hogy egy hisztirohammal álljak szembe? Jobb lenne fokozatosan adagolni? És azt hogy?

A barátnőmmel (partner) költöznék össze egy albérletbe, de erről nem kell tudniuk, ezért is nem nagyon szeretném, ha feljönnének hozzám.

18/L

2017. jan. 9. 16:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%

#9 -est nem tudom kik pontozták le... de elég sötétek lehetnek.

Szerintem teljesen igaza van, sőt, talán ez a legjobb módszert, apránként elhordani mindent még a költözés előtt. Gondolom nagy dolgokat, mint mosógép, meg szekrény, nem viszel :D

Ha nagyon félsz a balhétól, még azt is megteheted halálos nyugalommal, hogy amikor kész vagy a költözéssel, szépen leírod egy papírra, hogy elköltöztél.

2017. jan. 9. 17:46
 12/25 A kérdező kommentje:
A félreértések végett én mindenkit felpontoztam! :) És köszönöm a válaszokat. Lehet tényleg az lesz a legjobb. Nem, bútorokat nem szeretnék vinni, csakis a saját dolgaimat.
2017. jan. 9. 17:55
 13/25 anonim ***** válasza:
92%
Ha meg tudod oldani a segítségük nélkül, akkor szívbaj nélkül yolo, start :D Nem okolhatnak semmiért... Azért meg főleg, mert szeretnél önálló lenni
2017. jan. 9. 17:57
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én is ilyen helyzetben vagyok, hogy a barátommal szeretnék közös albiba költözni. de én már 23 éves vagyok..

anya pici lánya vagyok mindig, és nehezére fog esni hogy már nem fog engem irányítani, és a háztartásba se fizetek be...sajnos nehéz eset, makacs!

de én folyamtosan mondom neki hogy majd a barátommal albiban leszünk, mindig vitával végződik ez...

nem képes elfogadni hogy önálló életet akarunk mind élni...nehéz felfogni hogy felnőttek vagyunk és el akarunk költözni otthonról, mert vannak terveink, illetve mással szeretnénk egy lakáson osztozkodni..:)

2017. jan. 9. 18:05
 15/25 anonim ***** válasza:
16%
Viccen, bantason kivul, hogyan tudsz 18 evesen "kuncsorgas" nelkul sajat haztartasba koltozni? 21 eves vagyok, dolgozom, tanulok, de kb. elerhetetlennek latom ezt, szoval ha megtalaltad a Szent Gralt kerlek osz meg, mert nagyon erdekel :D!
2017. jan. 9. 19:45
 16/25 A kérdező kommentje:

Tehetek én arról, hogy te nem tudod megcsinálni? :)

Manapság egy szobát kiadnak 50-70 ezerért rezsivel, az két személyre 35 ezer/fő. Én kb 60-70 (ha 3x 8 órát nézünk ezret tudok keresni egy hónapban suli mellett, barátnőm meg főállású, 150-et keres. Az egyben 200-220, amiből levesszük a lakást, akkor 130-150e marad. Abból csak meg lehet élni két személynek, nem? :)

De nem értem, mi a közöd hozzá, hogy hogy tervezek megélni. Tudod a szükség nagy úr. Aki igazán el akar menni, az meg tudja tenni.

2017. jan. 9. 20:05
 17/25 anonim ***** válasza:
92%
"Anya, apa. Elköltözök."
2017. jan. 9. 20:06
 18/25 anonim ***** válasza:
93%
Hajrá csajszi!!!!
2017. jan. 9. 20:08
 19/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, a többség nagyon kedves. :) Az előrébb lévő sorstársaimnak azért azt üzenném, hogy ha az ember valamit igazán akar, azt meg tudja csinálni, főleg ha tud kire támaszkodni (és az közel sem muszáj, hogy a család legyen).

Bunkóskodni meg én sem szeretek, de úgy beszélek másokkal, ahogy ők velem. :)

2017. jan. 9. 21:01
 20/25 anonim ***** válasza:
50%

azért ne égess hidakat magad mögött, ha vége a kapcsolatnak is kell valahová menni

amúgy, ha nem tanulsz tovább, akkor azért legyél vele tisztában, hogy nem diákmunkásként fogsz járulékokat fizetni és az állandó melókhoz nem olyan egyszerű hozzájutni

emellett ne érettségi után, hanem akkor költözz, ha van munkád

2017. jan. 9. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!