Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha az anyám...

Mit csináljak, ha az anyám kb. szolgának néz, mióta kiiratkoztam az egyetemről? Költözzek el?

Figyelt kérdés

Ősszel rájöttem, hogy nem azt szeretném tanulni, amilyen szakra járok. Így kiiratkoztam, most februárban adom be újra a jelentkezésemet máshová.

Közben hazaköltöztem, addig a lakásom ki van adva Pesten. Most dolgozok (segítek apa vállalkozásában, plusz délutánonként angolozok gyerekekkel), mellette

újra elkezdtem oroszul tanulni, hogy még tavasszal letegyem a felsőfokot abból is. Szóval nem lábat lógatok és várom, hogy legyen valami...

De mióta hazajöttem, mindent én csinálok itthon. Én viszem reggel az öcsémet és a húgomat suliba, oviba (féltestvéreim csak). Délelőtt az irodában vagyok, vagy ha el kell intézni valamit, megcsinálom. Utána hazarohanok, főzök ebédet a többieknek, elpakolom a reggeli felfordulást, megyek különórára, vagy tanulok.

Délután megyek a tesóimért, aztán van, hogy különórát tartok (akkor mamánál vannak), vagy segítek a nagynak tanulni, az ovissal játszok (le sem tudom szedni magamról), vagy takarítok még, mosok, vasalok. Szóval mint egy családanya...

Múlt héten is beteg volt az öcsém, kértem anyát, hogy maradjon már itthon vele, vagy kérje meg mamáékat, mert nekem sok lesz a dolgom, magammal hurcolni meg nem akartam lázasan, köhögve. Közölte, hogy ő ezzel most nem tud foglalkozni, oldjam meg...

Ugyanez volt tegnap, a kisebb hisztizett reggel, hogy nem akar oviba menni, konkrétan a földön fetrengett zokogva... Hívtam anyát, hogy mit csináljak, mert nekem 9-re menni kell körmöshöz, mire megint annyi volt a válasz, hogy találjak ki valamit és ne hívogassam.

Ő találta ki, hogy költözzek haza és magamtól is segítenék itthon, de már mindent én csinálok és baromira fárasztó, hogy elalszok éjfél körül, hajnalban meg már kelhetek megint.

Már próbáltam vele beszélni erről, de vagy lerázott, vagy elkezdett veszekedni velem, hogy "ha nem tanulok, akkor igenis segítsek itthon".

2017. jan. 7. 12:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
40%
Szóval a gyerekek apja is sz**ik a kölykeire. Remek család. :D Lehet, hogy kicsit össze kéne ülni, és átbeszélni, hogy a szaunázás, manikűr, fodrász, wellnessezés meg egyéb pénzszórás helyett a két kicsi gyerekre kéne inkább odafigyelni. Mutassatok példát egymásnak, mielőtt magába olvaszt titeket a veszedelmes luxus-sznobéria.
2017. jan. 7. 13:26
 12/20 anonim ***** válasza:
49%
Milyen irigyek itt az emberek
2017. jan. 7. 13:28
 13/20 anonim ***** válasza:
67%

Latom a sok proli itt is megjelent.

#11 miert lenne penzszoras az altalad leirtak barmelyike is? Ja, hogy te nem teheted meg, ezert mas se koltson ra? Vagy mi ez a felfogas? Nem azert dolgozik az ember, hogy a letszukseglet hataran eljen, ennyi boven belefer egy ember eletebe. A masik meg, ennyierovel te meg ne egyel, ne furodjel, ne mosd ki a ruhaidat, mert masnak meg az a folosleges "penzkidobas", lasd: hajlektalanok. Ezt a peldat csak azert irom, hogy lasd mennyire nonszensz amit irsz. Persze te magadhoz viszonyitod a kerdezot, annak fuggvenyeben valaszolsz, hogy SZERINTED mi a folosleges, tehat en is peldalozhatnek a hajlektalanokkal, mert szerintuk meg a te "penzkidobasaid" foloslegesek. Teged erdekel? Nem, na latod.

Komolyan eszem megall, mennyi h*lye ember van itt.

2017. jan. 7. 13:48
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem is az irigységgel van a baj, hanem hogy még engem támadnak, hogy eltartanak, nem csinálok semmit, stb.

Pedig szerintem nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben anyának van rám nagyobb szüksége és nem fordítva.

2017. jan. 7. 13:48
 15/20 anonim ***** válasza:
93%
Nem is csodálom, hogy apádnak nem kell anyád. Sem gyereket nevelni, sem pedig háztartást vezetni nem tud. Ne másnak szüljön, hanem magának. Főleg, ha cseszik foglalkozni vele.
2017. jan. 7. 15:16
 16/20 anonim ***** válasza:
93%
Ha ilyen támogató az apukád,meg az apai családod, akkor szerintem mondj fel az albérlőnek, és költözz vissza Pestre. Ott is tudsz oroszul tanulni, diákokat fogadni, és azt csinálsz a szabadidőddel, amit akarsz. Ha úgyis segítenek fenntartani a lakást, akkor hülye lennél anyád cselédje, szakácsa és babysittere lenni.
2017. jan. 7. 15:20
 17/20 anonim ***** válasza:
13%
Ohh persze kérdező, anyád adjon meg neked mindent, de te lusta vagy segíteni mert műkörmöshöz kell menned... költözz csak szépen vissza, de akkor se keresd őket hs olyan beteg vagy hogy nem bírsz felkelni hogy ugyan segítsenek már neked... amúgy meg nem hiszem hogy hazaadsz annyit mint amennyibe te kerülsz nekik hogy otthon laksz, egy bébiszitterrel olcsóbban kijönnének és az nem hisztizne hogy nem jut ideje műkörmöshöz menni,.
2017. jan. 7. 15:54
 18/20 A kérdező kommentje:

De épp ez az, hogy semmit nem kapok tőle. Szerintem semmi lustaság nincs abban, hogy bejelentkeztem töltetni a körmeimet, miután elvittem a gyerekeket suliba, oviba. Arról nem tehetek, hogy a húgom mostanában teljesen kezelhetetlen, és alig hajlandó bent maradni az óvodában.

Mindent én csinálok itthon.

Takarítok, főzök, mosok, vasalok, kutyát sétáltatok, macskát keresek a sötétben, kint -10 fokban, mikor véletlenül kiengedik este.

25 ezret adok haza, plusz bevásárolok (amiből ugye mindenki eszik, mindenkire főzök), a saját reggelimet, ebédemet én fizetem. Anya semmit nem segít, decemberben beteg voltam 2 hétig, de annyit nem mondott, hogy reggel ne keljek hajnalban, majd elviszi ő a tesóimat, pihenjek inkább. Nem, mama szólt, hogy ilyen betegen nehogy mászkáljak, majd tata jön értük reggel.

2017. jan. 7. 16:10
 19/20 anonim ***** válasza:
96%
Én is azt mondom, hogy mondj fel az albérlőknek és költözz el! Rendben, az ember segítsen otthon, de még ha vannak is torzítások a történetben, ez akkor is túlzás. (Még ha megköszönné, és értékelné, amit csinálsz, akkor elmenne, de ha ennyire nemtörődöm, akkor csinálja az egészet ő:))
2017. jan. 7. 16:27
 20/20 anonim ***** válasza:
81%

Na itt két feltehetően tehetős családról van szó a leírtak alapján, a kérdező meg fizeti is a rá jutó költségeket, szóval hagyjuk már a pénzen ugrálást. Ahogy látom vastagon beleférne az is a keretbe, ha nem fizetne semmit.

Egyszerűen röhejes, hogy felnőtt emberek, állítólagos SZÜLŐK pótmamaként kezelnek egy nagyobb féltestvért. Itt mindenkinek van ideje mindenre, a leírtak alapján a kérdezőnek több dolga van mint a két szülőnek együtt, de mégis ő vigyázzon a gyerekekre IS? :D Na ne már, atya-apa lusta és akkor csicskáztatnak mást? Költözz apukádhoz, vagy vissza a saját lakásodba amint lehet. Én kb. 2 hét után megléptem volna ezt.

2017. jan. 7. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!