Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj az, ha 4 naponta...

Miért baj az, ha 4 naponta mosok hajat?

Figyelt kérdés

Régen rövid hajam volt ( 8-10mm, ha 2,5-3 centisre megnőtt már levágattam, havonta jártam fodrászhoz ), nem kellett gyakran mosni, nem zsírosodott, nem korpásodott, csak amikor már "hosszú" volt. Konkrétan hetente ( vasárnaponta ) megmostam és kész, ha két hétig nem mostam hajat se tűnt fel senkinek.

Aztán elkezdtem növeszteni a hajam, oldalt rövid ( 6mm körül ), fent hosszabb ( most kb 6-8 centi ). Oldalt nincs is gond vele, de fent zsírosodik, korpásodik, 4 naponta mosnom kell. Ebből kifolyólag átszoktam arra, hogy nem heti kétszer, meg vasárnaponta mosok hajat, hanem ( meglepő módon ) 4 naponta, van hogy hétfőn, van hogy csütörtökön, van hogy vasárnap. Szüleim ( de főként anya ) teljesen ki van akadva, hogy minek ilyen gyakran hajat mosni, "naponta mosom" szerinte.

Ez olyan nagy dolog lenne? Baj hogy 4 naponta mosok hajat? Mit lehet kezdeni ezzel, ha nem hajlandó normálisan beszélni erről?

Egyesek azt fogják gondolni, hogy nekem nincsenek problémáik és írni fogják hogy "ez legyen a legnagyobb bajod az életben". Na ők nem ismernek sem engem, sem anyát, hogy mekkora balhét szokott csapni veszekedések során. Szó szerint hallja a szomszéd, pedig kertesházban lakunk. Úgyhogy ha lehetséges, mellőzzétek a nem kérdéshez kapcsolódó kommenteket.

2017. jan. 5. 22:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
13%

" Én mosom minden nap. Néha előfordul hogy kétnaponta. Nagyon zsírossodik a hajam sajnos."

Azért zsírosodik, mert folyton mosod.

2017. jan. 6. 09:10
 12/20 anonim ***** válasza:
55%
Általában én kétnaponta mosom a hajam, vagy naponta. Gyerekkorunkban mi is hetente mostuk, igaz akkoriban nem voltak még ilyen kímélő samponok. Anyukám ecetes v. citromos vízzel öblítette, hogy szép fényes legyen, gondolom talán az is szárította. Próbáld ki esetleg a száraz sampont. A DM szárazsamponja jó és nem is drága. Lehet, hogy ki tudsz vele váltani egy hajmosást.
2017. jan. 6. 09:57
 13/20 anonim ***** válasza:
94%
Én két naponta mosom mert muszáj, zsírosodik. Az meg hatalmas nagy baromság, hogy minél gyakrabban mosod, annál jobban zsírosodik. Mosd csak nyugodtan, különben meg abba kötnek bele, hogy milyen igénytelen vagy.
2017. jan. 6. 11:05
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
Nem viccből kérdeztem, honnan tudják, hogy hajat mosol.
2017. jan. 6. 12:06
 15/20 A kérdező kommentje:
9-14# onnan tudják, hogy látszik. Amikor bemegyek a fürdőszobába normális a hajam, ahogy állni szokott, amikor kijövök, kócos vagyok. Kb úgy nézek ki mint pumukli ( minden vicc nélkül, csak mint mondtam nekem oldalt rövid a hajam ).
2017. jan. 6. 14:13
 16/20 anonim ***** válasza:
89%

Értem, köszönöm.

Attól a hozzáállásukat nem fogom érteni. Nekik miért jobb, ha zsíros, korpás, büdös a hajad? Tényleg, ezt már kérdezted tőlük?

2017. jan. 6. 14:24
 17/20 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem mutasd meg a válaszokat neki. 4 nap egyáltalán nem sok. Főleg, ha városban laksz, vagy most télen, sapkát hordasz. Ha jól értem, még iskolás korú vagy, tehát van testnevelés órád, az sem kíméli ám a hajat. Kérdezd meg, egészen pontosan mi a probléma a hajmosás gyakoriságával. Sampont sajnálja, vagy a vizet? Mert a hajadnak egész biztosan nem lesz semmi baja...
2017. jan. 6. 16:17
 18/20 anonim ***** válasza:
60%

Üdv!

Fodrász tanonc vagyok!

Mond meg édesanyádnak hogy nem

hetente 1x kellene amúgy hanem 2x!

2017. jan. 6. 20:50
 19/20 anonim ***** válasza:
74%

Nem értem miért baj neki, vagy ha legközelebb kiakad ezen vagy kérdezd meg hogy akkor arra büszke lenne ha zsíros korpás redvás hajjal mászkálnál, vagy akár ne moss hajat egy ideig hadd lássa mi történik.

Vagy ha nagyon tolja a hisztit vegyél egy flakon száraz sampont, 1-2 nappal ki lehet húzni a mosást vele.

2017. jan. 6. 21:25
 20/20 anonim ***** válasza:
Én sem értem, mi a baja az anyádnak. Az enyém is ilyen amúgy, nekem régebben kellett kb 4 naponta megmosnom, de ő is azt mondta, hogy naponta mosok. Aztán be lett festve és azóta 2 nap után már olyan zsiros, mintha egy hete nem mostam volna hajat..Egyébként gondoltam rá, hogy beszerzek egy szárazsampont, hogy legalább egy nappal ki tudjam tolni a hajmosások közti időt :/ Te is kipróbálhatnád esetleg.
2017. jan. 6. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!