Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akar anyu rosszat nekem?

Miért akar anyu rosszat nekem?

Figyelt kérdés

Most kezdtem a 6 osztályos gimnáziumot, de nem szeretem, az osztálytársaim megaláznak, gyomorgörccsel megyek be minden nap :/

Apa (a szüleim elváltak) át szeretne iratni egy magániskolába, oda jár több barátnőm is, de anya nem engedi, pedig neki semmi plusz költsége nem lenne.

Azzal jön, hogy én akartam ezt az iskolát ami igaz is, de nem tudhattam, hogy ilyenek lesznek az ottani gyerekek. Meg azt mondja,. hogy ez túl messze van, fél óra kocsival, apa vinne minden reggel és a barátnőm apja (apa barátja hozna haza, ha apa elutazik Ő is vinne.

Már beszéltem én is apa is anyával, de nem engedi :(

Annyira szomorú vagyok itt :(

Mit csináljak?

2017. jan. 4. 14:05
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
98%
Akkor kell együtt élni a döntéseink következményével, ha nincs más megoldás. Itt, mint láthatjuk van. Amúgy édesapád is nyugodtan intézkedhet az átíratásoddal kapcsolatban. Amennyiben az intézményvezetők rábólintanak nem szükséges az édasanyád beleegyezése.
2017. jan. 4. 16:07
 32/44 A kérdező kommentje:
Sajnos szükséges. Már az óvodai beiratkozáshoz is szükséges.
2017. jan. 4. 16:15
 33/44 anonim ***** válasza:
98%
Akkor csak egy megoldás van, addig ostromozod muterodat, míg be nem adja a derekát. Más megoldás nincs.
2017. jan. 4. 16:19
 34/44 anonim ***** válasza:
65%

"Annyira ostobák az ilyen emberek. "Ne térj ki a neked negatív közegből, mert akkor minden probléma elől ki fogsz térni és nem leszel életképes felnőtt" Kíváncsi vagyok, az ilyen emberek mit értek el ebben az életben. JA HOGY SEMMI OLYASMIT, AMI KÜLÖNLEGES? Csak a hülye tűr. Az észak-koreai embereknek se próbáljanak meg átszökni a határon, hanem tűrjék a rezsim elnyomását? Kisarkított példa, de egyesek nézeteiből ezt tudom leszűrni."

Kisarkitott példa de nem hülyeség.

Van egy olyan elmélet miszerint nekik ez a sorsuk. S ezért kell tűrniük.

A valóság pedig az, hogy aki ezt valja az nagyon pontosan tudja ő is kerülhet hasonló helyzetbe s igy próbája önmagát becsapni hogy megpróbálja elhitetni magával hogy neki ez a sorsa neki pedig nem.

Valahol tudja vele is megeshet hogy katonai diktaturába kerül vagy az is hogy hasonló helyzetbe kerül mint a kérdező.

És mivel nem tudja kezelni az utóbbi helyzetet elöbbitől meg viszolyog inkább próbája elhitetni magával hogy annak a valakinek ez a sorsa dolga stb.

és még plusz ideologiát is gyárt.

ahogy irtad. "ha ezzel nem küzdesz meg soha semmivel se fogsz tudni" pedig nem ezen mulik.

2017. jan. 4. 16:54
 35/44 anonim ***** válasza:
90%

Az ilyen nőt nem érdekli, hogy mi jó a gyereknek. Az a lényeg, hogy az apa nehogy többet nyújtson a gyereknek nála. Büszkeségből képes elnézni, hogy minden nap megalázzák a gyereket és sírva megy haza. Gyűlölöm az ilyen nőket és azokat is, akik védik. Nem is csodálom, hogy a férjnek nem kellett. Feltéve, ha nem a nő dugott félre. Amilyen erkölcstelen sok nő manapság simán ki is nézem.

Kérdező, mond meg az édesapádnak az anyádat. Én a helyedben megkérném arra is, hogy vegyen magához. Mert a hülye anyám veszélyezteti az életemet. Sokan öngyilkosak, lelki nyomorékok lesznek ám, ha iskolában rendszeresen bántják őket és a szülőtől hiába kér segítseget.

2017. jan. 4. 17:24
 36/44 anonim ***** válasza:
18%

Magadért nem tudsz kiállni? Tegyük fel,hogy átmész egy másik suliba. Ha ott is ez lesz akkor mi van? Akkor onnan is el akarsz menni? Ez nem így megy. Állj ki magadért és ha akarsz akkor változtass. Minden más csak kifogás.

Amúgy ha te akartad ezt a sulit akkor viseld is el a következményeit. Ez nem úgy működik,hogy ami nem tetszik azt majd megoldja más. Nekem is volt egy ilyen barátom akinek az anyja mindent megcsinált helyette és tudod hol van most? A ,,jaj de ügyes,okos,él sportoló". Takarító nőként dolgozik a sarki kosboltban. És miért? Mert nem volt olyan önálló,hogy a saját dolgait el intézze

2017. jan. 5. 15:22
 37/44 A kérdező kommentje:

Nem tudok egyedül szembe menni 10 emberrel.

Nem voltam a héten a suliban es nem is megyem ide. Nem fogok turni, hogy a wcbe rakjak a cuccaim es dobáljanak, bántsanak.

2017. jan. 5. 15:58
 38/44 anonim ***** válasza:
16%

"Apa (a szüleim elváltak) át szeretne iratni egy magániskolába, oda jár több barátnőm is"

Jó gazdag barátnőid vannak, Hamupipőke. De ott meg majd azért fognak utálni, mert nem úgy öltözködsz, nem olyan telefonod van, nem oda jársz nyaralni... ki fogsz lógni a gazdag lányok közül a sorból.

2017. jan. 5. 16:26
 39/44 anonim ***** válasza:
75%
Én megértelek és sajnos van az a helyzet amikor már tényleg inkább "menekülni" kell. Én nem szégyellem, de középiskolában velem is hasonló volt, Szemüveges voltam, használt ruhákban jártam (olyan igazi használtban, amin látszott is) folyton bántottak, hogy hogy nézek ki. Ráadásul azt az iskolát nem én választottam, anyám mondta, hogy oda megyek mert az esik útba a munkahelyéhez. Aztán egy idő után én is mindig sírva mentem haza, nagyon bántott a dolog. De anyám mindig csak kiröhögött, hogy mit rinyálok. Aztán anyám oda került az iskolámba takarítónőként, az elején nem zavart, de aztán azzal is piszkáltak, onnantól kezdve folyton lógtam, vagy orvoshoz mentem. Aztán olyan lelki beteg lettem, hogy pszichológushoz jártam, soha nénikém ettem, alig beszéltem, folyton a szobámban sírtam. Így éltem túl a 4 évet, mert anyámat nem érdekelte. Próbálj beszélni még anyukáddal, ha nem megy, akkor viszont próbálj a suliban változtatni. Nem tudom milyen vagy, de próbálj beilleszkedni, valakivel csak tudnál beszélgetni.
2017. jan. 5. 19:58
 40/44 anonim ***** válasza:
45%
* nénikém helyett nem akart lenni
2017. jan. 5. 19:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!