Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudnak a szülők...

Miért nem tudnak a szülők normálisan gyereket nevelni?

Figyelt kérdés

Az elején mondom, hogy kivételek mindenhol vannak, és minden tiszteletem nekik! De most a nem kivételekről kérdeznék. Miért van az, hogy sok szülő leszarja, hogy a rossz nevelésük miatt a gyerekeik lelki sérültek, erőszakosak, depressziósak, nagyképűek, elkényeztetettek, alkoholisták, esetleg gyilkosok lesznek? Gondolok itt olyan dolgokra mint pl:

- a szülők alkoholizmusa, verekedése a gyerek szeme láttára (rosszabb esetben a gyereket is verik)

- válás minden apróságért amit amúgy meg lehetett volna oldani (kivéve ha az egyik fél életébe kerülhet)

- testvérek közötti megkülönböztetés (az egyiknek több mindent megadnak anyagilag és érzelmileg is mint a másiknak)

- mindent ráhagynak a gyerekre, nem tanítják meg nekik, hogy mikor mit szabad és mit nem, ezért ezek a gyerekek gonoszak, erőszakosak és iskolatársaikat bántják, mert nekik éppen olyan kedvük van.

- minden elektronikus vackot megvesznek, legyen az tablet, több 100 ezer Ft-os telefon stb... ahelyett, hogy foglalkoznának velük, normális dolgokat vennének nekik, amiből a gyerek tanulhat és a hasznára válhat a későbbiekben is.

Egyenlőre "csak" ennyi jutott az eszembe. Ezekből a gyerekekből később hogy válik egészséges felnőtt? És ezek a szülők amikor összehozták a gyereket, így tervezték felnevelni? A szempontok amiket írtam, abból néhány nekem is kijutott, de az ismerősök családjaiban is 80%-ában jelen van ezek közül legalább 1 dolog. Én sokszor hangoztatni szoktam, hogy ha gyerekem lesz, nem így fogom nevelni. Szeretni fogom, normálisan beszélek vele és megtanítom mindenre amire szüksége van DE! nem fogom elkényeztetni, és nem engedem, hogy gusztustalan alpári módon viselkedjen mint a legtöbb mai... Erre azt a választ szoktam kapni, hogy akkor másképp fogom gondolni ha már megvan a gyerek. Na de miért gondolnám másképp? Az a szeretet legjobb kinyilvánítása ha mindent megengedek neki? Ha mindent megveszek? Hagyjam, hogy hisztizzen, erőszakoskodjon? Na persze... Embert szeretnék belőle nevelni normális keretek között.

Minden értelmes választ előre is köszönök! :)

20/L

2017. jan. 3. 16:23
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
69%
#20 akkor nezz utana, mert te nem vagy vele tisztaban.:D De most, hogy sikeres degradaltad magad akar el is mehetsz szolasokat tanulni, nem pedig kozmondasokat..:D Erre inkabb mar nem is mondok semmit. Ertem en, hogy az igazsag faj es mar kinodban masba nem tudtal belekotni, de erdekes a kerdesemre valaszt mar nem tudtal adni, csak magadat leegetni. Na csapd fel inkabb a szotarat es tanulmanyozd mert meg a fogalmakkal sem vagy tisztaban. Ahogy mondtad, altalanos iskolas tananyaggal nem jutsz dulore, ne ez a szegyen. Mashol okoskodj. Legkozelebb esetleg osszejon.
2017. jan. 3. 23:59
 22/26 anonim ***** válasza:
14%
Majd ha megtanulsz írni, uttsó, akkor esetleg foglalkozom is azzal, amit idefröcsögsz.:-)
2017. jan. 4. 00:04
 23/26 anonim ***** válasza:
94%

Es mar egymasnak is esik kèt idegen a semmin...

A kerdezo csak nèmi joindulatu naivitasdal all a kerdesehez.

Tok jo hogy a kornyezeteben tapasztalt hibakat szeretne majd elkerulni, de rohadtul nem ilyen egyszeru. Rendkivul komplex dologrol van szo. A szulok mentalis allapota alapveto tenyezo, ezerszer fontosabb mint az anyagiak.

A pszichejuk pedig minden nap agymosason megy at. (A mediumok csöcsèn lògò többsègrol besZelek)

Szoval van egy eleve elrendeltetett oriasi tomeg akinek eselye sincs "jòl" nevelni, mert mar ok is egy korcsosulo generacio termekei, igy a kovetkezo szulok meg rosszabbakblesznek.

Aztan van egy szuk reteg akik fejben mèg jok, de nekik is iszonyu kihivas.

2017. jan. 4. 06:45
 24/26 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező,túl könnyen ítélkezel olyan dologban,amiről még fogalmad sincs.Ez olyan,mint mikor középiskolás gyerekek okoskodnak arról,hogy milyen az egyetem/a nagybetűs élet.Fogalmuk nincs róla,hogy milyen.Neked sincs fogalmad arról,hogy milyen gyereket nevelni(nekem sincs,mert én is 20 vagyok,de épp ezért nemis ítélkezek senki felett).

Te másképp fogod csinálni?Oké,csináld másképp,jól teszed,hogy mindent meg szeretnél majd tenni a gyerekedért(én is).De mások életébe ne szólj bele,ők úgy csinálják,ahogy,nyilván meg van rá az okuk.Hidd el,a te életedben is sok olyan tényező lesz,amit nem te irányítasz.Az egy dolog,hogy te ezt meg ezt eltervezed,de nem biztos,hogy az úgy is lesz.Persze törekedni kell a legjobbra.

2017. jan. 4. 08:58
 25/26 anonim ***** válasza:
60%

Gyereket nevelni mindenki tud.

Amíg meg nem születik a sajátja...

2017. jan. 5. 12:15
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
#22 azert te nem tudok irni, mert telefonrol valamit felrenyomtam, vagy mert az autocorrect kijavitotta?:D Annyira szanalmas vagy, most is csak ebbe tudsz belekotni, vajon miert? Mert faj az igazsag. Sz*r szulo vagy es itt eleted ki a nyomorod, csak sajnos arrol megfeledkezel, hogy senkit sem erdekel.:) Majd ha helyesirasi hibakat talalsz, akkor bofogd be az ide nem illo ostobasagaidat, addig meg tanulj meg gyereket nevelni. Te KOZMONDAS GURU.:DD
2017. jan. 5. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!