14/L Mit csináljak?
A helyzet az hogy amióta édesanyám a nevelő apámmal él az otthoni élet teljesen megváltozott.Hiába csinálok bármit le vagyok üvöltve.Vannak barátaim de csak iskolaiak azokkal meg nem "bandázunk".Megelégeltem hogy túlságosan egyedül vagyok így a boldogságom érdekében egy kutyát könyörögtem ki.Nagy nehezen meg is kaptam de az 5 éves fél testvérem folyamatosan nyúzza,rángatja és ezt mind anyám szeme előtt.És kb.még mosolyog is rajta.Én meg persze ezen kiakadok,kiabálok és még én vagyok pofon csapva meg leüvöltve.
Egész nap az öcsém van vele.
Annyira kapom meg hogy amég egyedül vagyok otthon meg amég aludni kell és ennyi.Anyám már rengetegszer mondogatja hogy költözzek apuhoz.
Bárcsak megtehetném.De ő a barátnőjével lakik egy kis lakásban a csaj 23 éves fiával.Oda nem tudnék menni.
De legszívesebben tényleg odaköltöznék.
Mégse kérhetem azt hogy költözzön el a csajtól és menjünk albérletbe.Anyum mondogatja hogy menjek el,sok vagyok neki és hogy nem bírunk megmaradni.
Nem tudom hogy menjek apuhoz.
Mikor elvisz magukhoz nyáron akkor utolsó nap mindig elsírom magam.
És ilyenkor mindig mondja apa hogy szerinte azért sírok mert rossz helyem van ott.Jól gondolja de persze mindig jön a nem,nem védekezés.Úgy megmondanám neki hogy mi van itthon de tudom hogy durván intézkedne.(Persze nem ütéssel hanem a kormánnyal).Nem tudok mit csinálni.

Figyelj, lehet, hogy kicsi ott a hely meg minden de igazából anyukád is azzal érvel, hogy sok vagy neki. Azok alapján amit leírtál, úgy tűnik, apukád szívesen lát és én személy szerint én inkább élnék kis helyen és érezném jól magam...
Persze ha ez semmiképp sem megoldható akkor is bevonhatnád apukádat, mert az nem állapot, hogy mindig mindenért te vagy a hibás. Nekem is van kis testvérem, engem is szoktak szidni ha rászólok valami "hülyeségért", de azért nem kiabálnak velem, pláne nem pofoznak. De egyszerűen oda is állhatsz anyukád elé és megmondhatod neki, hogy azt a kutyát te kérted, te kaptad, te adsz neki enni és nem, nem vagy egy irigy dög, de örülnél ha az a kutya kihúzná még egy ideig, mert az öcséd lassan megfojtja. Persze én biztosan odamennék a tesómhoz és kirángatnám a kezéből ha sehogy sem lehetne nálam, de ez én vagyok és nem is biztos, hogy jelen esetben ez bejönne... :D
És amúgy az is lehetne megoldás, hogy játszol vele az öcséddel közösen, meg minden, mert azért öcsivel nem árt jóban lenni...
Bocs, tudom, hogy sokat írtam meg össze-vissza, de sajnos ennyi infóból nem sok futja. Viszont valamit mindenképpen csinálj.

Első menetben próbálj meg anyukádtól kérni egy négyszemközti mély beszélgetést, és neki mondd el a gondodat. A kutya gondját is. Hátha meg tudjátok oldani a helyzetet egy kis odafigyeléssel.
Ha nem megy, akkor beszélned kell apukáddal. NEm tudna ő egy kicsivel nagyobb lakásba költözni? Illetve hát tisztázandó ám itt az is, hogy apukád barátnője és az ő nemkicsi fia akarja-e, hogy velük élj. Nem könnyű helyzeted van. Ez a "durván intézkedne" - mit jelent? A "kormánnyal"? ne haragudj de ezt nem tudom értelmezni. Sajnos, ha "durván intézkedne", akkor apukáddal sincs minden rendben. Egy ilyen problémát nem durván, hanem okosan kell megbeszélni és elrendezni. Már ha lehet. Nehéz helyzet elé állitott az élet.

Igazából én már beszéltem anyuval a kutyáról de folyamatosan belevágott a szavamba és mint mindig az öcsémet nézte.
Persze amikor kiveszem az öcsém kezéből akkor ő elkezd sírni és persze én vagyok az irigy tesó aki annyira bunkó hogy a saját családja elől kisajátít egy kutyát.Amikor meg együtt játszanák az öcsémmel és a kutyával akkor az öcsém sajátítja ki mondván hogy az övé holott egy 10.000 ft on kívül a többi pénzt apa álta.Tehát a kutyához az öcsémnek nincs joga de mind1.
A durvát az avval értettem hogy apu lejönne hozzánk vidékre és tuti hogy nagy elbeszélgetés lenne a vége és félek.Egyszerűen félek szólni.Apuval minden renben egyépként soha nem vert meg senkit.
Mindig engem tesz ki célul legelőszőr.Számára én vagyok az akit óvni kell épp ezért is félek hogy mivel ennyire fontos vagyok neki balhé lesz.Másrészt tényleg jobb lenne apuval lakni.Mert van egy lakás amit el akar adni de az albérlők csak később fizetnek így addig nem vesz lakást.Tényleg nehéz a helyzetem.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!