Mit tegyek ha anyam folyton sír, probálok segíteni de folyton sír rossz kedvű. Mit tegyek?
A felháborodott, veszekedő válaszolókkal ne foglalkozz, nem is értem miért izgatják magukat más baján.
Jó volna ha orvoshoz vagy legalább pszichológushoz fordulna, ha egyedül nem tudja lerendezni magában hisz mindenki másképp kezeli. A döccenő ott van, amikor erre rá akarod majd venni, mert kicsit azt fogja hinni, hogy azt hiszed megbolondult. Lehet akár depresszió, de ha még nem akkor ki is alakulhat. Amit tenni tudsz az, hogy néha odaülsz és megpróbálsz olyan tevékenységet kitalálni, közös programot, ami eltereli a figyelmet. Közel kerülni hozzá és elnyerni a bizalmát. Tudom, hogy fárasztó egy 16 évesnek, de van, aki tényleg nem tudja kezelni a nagyobb sérelmeket.
Amennyiben nem hajlandó orvoshoz menni, nem tudsz mást tenni, mint vigasztalod. Iszonyatosan megterhelő számodra, de csak igy tudsz segiteni. Az, hogy nem látogatja senki, sajnos a mai társadalom közönyére jellemző. Borzasztó, hogy mindenki menekül egy bajban lévő embertől, ahelyett, hogy meghallgatná és próbálna neki segiteni. Sajnos a rokonokat megváltoztatni nem tudod, bár a nagymamádnak azért igencsak kellene, hogy legyen ideje anyukádra, hogy beszélgessen vele legalább, és ezt te talán meg is mondhatnád a nagymamádnak.
Sajnos hasonló helyzetben vagyok, nekem meghalt apukám... és anyukám éjszakánként sir, nagyon nehéz viselni, dehát meg kell érteni. (apukám nagyon beteg volt)
Anyukádnál egy gyászreakció zajlik, elhuzódó és erős. Jó lenne valami orvosi támasz, dehát tudni kell, hogy az alapproblémát, hogy apukád elment, nem oldja meg az orvos. Kellene hangoztatnod anyukádnak, hogy neked mekkora szükséged van őrá, hogy rád mindenben számithat, stb., de mindenképp nehéz helyzetben vagy és hát te sem vagy eléggé felnőtt egy ekkora problémához.
Köszönöm a válaszokat!! Sokat segítettek
A nagyim ma jon hozza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!