Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám lenéz, mert nő létemre...

Anyám lenéz, mert nő létemre gyári munkás vagyok és állandóan ezzel piszkál, hogyan állítsam le?

Figyelt kérdés
21/L lány vagyok, anyám mindig is hatalmas zseninek tartott és szerinte én vagyok a legtehetségesebb ember a világon, csak mert általános iskolában kitűnő tanuló voltam, szerinte én vagyok a leggyönyörűbb lány stb. apámmal élek, aki semmiben sem támogat, sőt inkább lehúz, anyám sem támogat, de ő nem él velem. mikor nála vagyok állandóan ezzel piszkál, hogy megnézheted magad hová jutottál, mert nem tanultál, egy gyári munkás vagy, neked ennél sokkal több eszed van, mérnöknek kéne lenned stb. csak hogy nekem érettségi után el kellett mennem dolgozni, mert nincs aki eltartson, igaz apámmal élek de saját keresetből tartom el magam, soha nem kérek tőlük pénzt meg nem is kapok. egy vidéki ipari kis városban élek, sok itt a gyár. operátorként kezdtem, akkor állandóan hallgattam, hogy mennyire retkes szar munkám van, 3 műszak, meg milyen sz**r gyárban dolgozni, megnézhetem milyen hülyék ott az emberek. tényleg sz**r ez a munka, de ő nem hiszem, hogy oda állt volna a szalag mellé, napi 8 órában 20-30 kilós súlyokat emelgetni... most minőségellenőr vagyok, ami egész jó, nem annyira monoton, méregetni kell, papírmunkázni, kiválogatni a rosszakat, nem vagyok hulla fáradt, minden nap más feladatom van. most ezzel piszkál állandóan, hogy de ez is gyári munka, a legalja felett egy fokkal. ha tovább tanultam volna, akkor nem kéne ilyen ótvar helyeken dolgoznom, hülyék között, meg hogy nekem mennyi eszem van, nekem nem a gyárban, hanem az egyetemen a helyem. a korombelieket mind támogatják anyagilag a szüleik, albérlet, tandíj, kaja, stb. engem meg semmiben. így is nagy adósságban vagyok, azt is ki kell hogy fizessem. elmennék munka mellett valami levelezős iskolába is, de jelenleg nincs rá pénzem, se időm és azt sem tudom mit akarok. állandóan piszkál, hogy miért nem tanulsz tovább? te ennél többre vagy képes, több eszed van... már nagyon idegesít. meg hogy ha nem is tanulok tovább, akkor inkább menjek el bolti eladónak, csak ne gyárba. hát nem tudom mi a rosszabb, minden hétvégén dolgozni, meg árut feltölteni, kasszázni, mint válogatni. le lehet nézni a gyári munkásokat, de sokszor nem az áll a szalag mellett akinek kéne. sokan szakmával ott állnak, mert egy gyári melós pótlékokkal együtt lehet jobban keres, mint más szakmával. szinte minden gyárban készül, valakinek ezt a munkát is el kell végeznie
2016. dec. 28. 16:22
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet azokkal akik itt vergődnek hogy "más gyerek, munka mellett végzi az egyetemet, mit rinyálsz"

Állami finanszírozott nappali tagozatos tanulmányt nem tudsz úgy végigcsinálni, ha a gondviselőidd nem vállalják hogy addig eltartanak: kaja és lakhatás a minimum hogy tudj tanulni. Nem is állhatsz munkaviszonyban, nappali tagozatos diákként, pont azért mert állam bácsi finanszírozza a féléveidet, ez kizárja hogy te rendes munkaviszonyban foglalkoztatva legyél. (Az iskolaszövetkezetek által szervezett négermunkás kizsákmányolást leszámítva.)

Ha meg fizetősre mégy akkor meg vagy van annyi forrásod hogy fizesd a félévenkénti százezreket a tandíjba, vagy veszel fel diákhitelt -már ha van még ilyen.

2017. jan. 4. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!