Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyának azt mondta 2,5 éves...

Anyának azt mondta 2,5 éves gyermek, hogy nem szeretlek. Tapasztaltatok hasonlòt?

Figyelt kérdés

Engem nagyon szeret, bùjik, puszit ad, spontàn mondja hogy szeretlek, ha èn mondom ô azt mondja "èn is"

Mindig èn altatom. Ma anya probalta kivètelesen, ekkor hangzott el az oninòzus mondat. Anya nagyon szereti, de labilis idegrendszere miatt a semmièrt is zsörtölôdik, kiabál mindenkivel. Èn is ordítottan mar a gyerekre es asszonyra is vissza, de elmondhatjuk hogy ô biztosan legalabb hùszszor tobbszor (es csak azt veszem szamitasba mikor mindketten a gyerekkel vagyunk) es alkalmankent 10 szer hosszabban es sokkal hangosabban kiabal. En ha a gyerek hisztijet mar nem birom akkor esek csak ebbe a hibaba, de ez legtobbszor csak elfolytott kiabalas es azutan megolelem es elmondom neki mi miert van, sot bocsanatot is kerek tole. Ezeket csak azert irom le hàttèrkènt, mert szerintem innen ered a nem szeretlek szoveg.

Szoval a kerdes, hogy masnal is volt mar hasonlo? En mit tehetnèk hogy szeresse? Vagy a gyerek sem tudja igazàn mit beszèl? (Nagyon fejlett a beszèdkèszsège koràhoz kèpest, ezèrt szerintem az anyja kicsit elfelejti hogy milyen kicsi mèg es a mentalis èrettsège nincs pàrhuzamban a beszèlôkèjèvel)

Ha van mèg kerdes ami ràvezethet a "megoldàsra" kérdezzetek. Koszonom....:(

2016. dec. 26. 21:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Bocsanat nem akarom piedesztàra àllítani magam, nem vagyok tul okos. Lasd itt keresek valaszt, bar ez inkabb csak pòtcselekvès reszemrol....

Mai napunk: 6 kor keltem a picihez, jokedvvel ellattam, babusgattam, imadom a csendes hajnalokat :)

Kavet foztem anyanak. Egy ora mulva felkelt a nagy es anya. Naggyal kakot foztunk egyutt majd jatszottunk. Aztan reggelit adott neki anya en pedig reggelit cainaltam anyanak. Anya egesz delelott ruhàkat rendezgetett, adja-veszi ez az egyetlen hobbija es persze hasznos is. En gyerekeztem. Aztan anya rokonànak segitettem, ràment bô egy òràm es sok energiam. Nagy velem volt, kicsi aludt. Hazaerve nagyot altattam. Mire elaludt, a kicsi felkelt. Volt 30 perc szabadidom, ettem. Felkelt a nagy, jatszottunk. Kicsit anya is beszallt de inkabb hazimunkazott. Aztan indokolatlanul kiabalt velem azert mert az anyja hozott par napja rohadt sok banànt es hogy rànkrohad, egyek egyet ahogy ô is, de èn nem akartam... aztan bèke lett nagy kozos sèta. Majd enni adtam a guerekeknek, megfurdettem oket egyedul es elaltattam a kicsit, a nagyhoz pedig kertem anyat hogy altasson. Itt indult a sztori....

2016. dec. 26. 23:31
 12/21 anonim ***** válasza:
most, hogy írod, hogy még egy fél éves baba is van, hát teljesen megértelek téged is és a feleségedet is. Nagyon nehéz időszak és tényleg sok erőt és kitartást kívánok hozzá, ez a fokozott stresszhelyzet nagyon sok házasságot próbára tesz ám. Megértem a feleséged, én sem mozdultam ki pici gyerek mellett, nem vitt rá a lélek. Egy 6 hónapos csöppség is nagy erőfeszítés, összehangolni a napirendjüket a 2,5 évessel pokoli nehéz lehet. Támogassátok egymást minden téren és hidd el, könnyebb lesz, ha a nagyobb oviba kerül, tudom, hogy sok idő még, de a nehézségeket is együtt kell átvészelni, akármilyen boldogság is két gyerek, de embertpróbáló tökéletesen végigcsinálni egy napot is. Nálunk nagyobb a korkülönbség, 4 év, ezért is volt talán könnyebb, jobban elfogadta a nagylányom, ha haza kellett menni a játszótérről idő előtt, vagy épp a kicsivel foglalkoztam helyette. De ezt egy 2,5 évesnek elmagyarázni roppant nehéz ám. A dackorszak mellett ott van még a testvér féltékenység is, ami nagyon gyakori. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, talán a 2,5 évesnek az is jó lehetne, ha néha csak az anyjával menne kettesben el valahova, amíg te a kicsivel otthon vagy. Hidd el, hogy ez minden családban lejátszódik, mi a 3. babánkat tervezzük, de én is tele vagyok kétségekkel, mert tudom, hogy újra kezdődik ez az őrület :) most már önállóbbak, nagyobbak, eljátszanak egymással is, kicsit hátradőlhetünk, én is visszamentem dolgozni, egy kicsit kizökkentem ebből a pelenkázós háziasszony szerepből, jót is tett meg nem is, erre okosat senki nem fog neked mondani, mindenki másképp éli át ezt a helyzetet. Én azt mondom, hogy rettentő nehéz és fárasztó, de pár év könnyebb lesz valamennyivel. Tök jó apuka vagy, ahogy leírtad, az én férjem is ilyen, mindenben segít és imádom is érte, csak ez annyira új feladat egy házaspár életében, meg kell oldani közösen és menni fog. Biztos lesz még sok feszültség, de majd pár év múlva már nevetni fogtok rajta.
2016. dec. 26. 23:42
 13/21 A kérdező kommentje:
Koszi utolso a biztato szavakat. Orulok hogy jo ferjed van aki jo apa. Elkanyarodtunk kicsit a tematol de a dolgok osszefuggnek. A te ferjednek van szabadideje? Mikor? Hogy oldjatok meg? Orditasz vele semmisègen ahogy a torkodon kifèr a gyerek elott?
2016. dec. 26. 23:56
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
utolsó vagyok: hát az én férjemnek sincs semmi szabadideje. Pedig mindig hívják a barátai is, én nem tiltom, hogy menjen, ő nem akar, mert fáradt. Sajnos én is elég kiabálós típus vagyok, nehezen tudom kordában tartani az indulataimat, lehet a feszültség is így jön ki, de simán ráordítok, ha megy lefektetni a kicsit és a maci lent maradt... de ez is azért van, mert tudom, ha felviszi a kicsit és nincs ott a maci, azonnal sírni kezd és plusz fél óra az altatás... vagy pl. melegíti a vacsorát és kiszedi a kicsi elé a forró levest, ráordítok, hogy nehogy oda rakd, megégeti a száját... :) ezek ilyen női baromságok, azt gondoljuk ilyenkor, hogy az üvöltéssel megelőzünk egy további üvöltést, butaság, de sajnos ez ösztönből jön. Hirtelen haragúak vagyunk, én is próbáltam már csökkenteni ezt az azonnal ráüvöltök dolgot, de sajnos elég nehezen megy. Nekem is vannak pillanataim, amikor szegény férjembe mindenért belekötök, amikor minden rossz, szégyellem is magam érte, mert tudom, hogy nagyon jó ember és keresve sem találnék ilyet, szeretem azért is, mert elfogad ilyennek, amilyen vagyok és mindig biztat, dicsér még akkor is, amikor nem is érdemlem meg. Egymástól is sokat tanulunk, én főleg tőle türelmet és higgadtságot, nagyon régóta együtt vagyunk, de mellette még a mai napig is csiszolódom és jobb ember leszek, mert így egészítjük ki egymást.
2016. dec. 27. 00:27
 15/21 anonim ***** válasza:
59%
Roppant zavaros. "anya" a te anyád, vagy a gyereké? (Ezért zavaró, ha ilyn hülyén emlegetik egymást a házastársak).
2016. dec. 27. 06:32
 16/21 anonim ***** válasza:
52%
Minden gyermek szájából elhangzik ez, ne ess hasra. Még pár év és naponta megjátok tőle minden büntetés után, hogy UTÁLLAK! Kis gennygócok ott akarnak büntetni, ahol fáj, és azt pontosan kitapasztalták, hogy a szülőknek ez az egyetlen ami fáj.
2016. dec. 27. 09:44
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem csodálkozom, hogy a feleséged már ki van készülve, a féléves baba megléte azért nem olyan jelentéktelen dolog, hogy meg se említsd a kérdésedben...:-) Most már kíváncsi lennék, mit csinált a feleséged a szülés előtt, mi a végzettsége, hány éves, a lehetséges megoldásokat ugyanis ezek erősen befolyásolják. Mindenesetre ha már te magad is érzed, mekkora teher van az asszonyon, már egy lépéssel beljebb vagyunk. Képzeld el azt is, milyen lehet, amikor ő tökegyedül csinálja végig a kicsikkel a napokat...Ha oly felelősségteljes, fontos állásodban remekül keresel, gondolom, telne háztartási segítségre és bébiszitterre, vidd el az asszonyt magaddal wellnessezni, moziba, színházba, ha nem akar menni, kérd meg a barátnőit, hogy cipeljék el magukkal jógára, tornázni, edzeni shoppingolni, akárhová, hogy kikapcsolódjon. Ettől a "nem szeretlek"-től meg nem kell kiakadni, én is üvöltöttem már anyámnak azt, hogy utálom (a kamaszkor a másik korszak, amikor jókat rúgunk a szüleinkbe), de ettől még nagyon jóban vagyunk.:-)
2016. dec. 27. 10:37
 18/21 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, az anyját is nagyon szereti, csak ő így fejezi ki, ha valamiért mérges. Akármilyen fejlett a beszédkészsége, akkor is nagyon nehéz kifejeznie olyan érzelmeket, amiket sokszor a felnőttek sem tudnak.

Azt írod, hogy van egy fél éves kistesó: sok nagytesó ilyenkor szokott kisördögé válni, és anyun bosszút áll, amiért nem csak vele foglalkozik, hanem a trónbitorlóval is.

Te, mint apa, gondolom egyformán foglalkozol velük, esetleg a naggyal picit többet. Ezért érzi úgy, hogy most te vagy a világ közepe.

Anyjára azért is haragudhat, ha pl. a kistesó sokáig anyatejes, és ebből ő annyit lát, hogy a kicsi mindig ölben van, és tök jó neki.

A feleséged pedig nincs kizárva, hogy szülés utáni depresszióban szenved, esetleg már az elsőszülött után kijött rajta, de most lett teljesen szembetűnő, amikor egy pici és egy kicsi mellett kell helyt állni otthon, egyedül. Olvass utána, milyen tünetetekkel jár, esetleg olvasd fel neki a cikkekből azt a részt, ami szerinted betalál, és finoman kérdezz rá, hogy ő nem szeretne-e elmenni egy pszichológushoz, aki el tudja dönteni, hogy valóban depressziós-e. Elmondhatod neki ilyenkor azt is, hogy megváltozott, nem volt régen ilyen ingerült, és te szeretnél segíteni, de ez már meghaladja a te erődet is. Viszont maximálisan támogatod, hogy kérjetek külső segítséget.

A másik verzió a "gyes-betegség", ami elég hasonló. Egy tevékeny, hasznos munkaerőből hirtelen évekre haszontalan htb lett, aki nem boldogul a feladatával tökéletesen, és rossz anyának érzi magát. Holott tökéletes anya csak a filmekben van!

Kicsit erősítsd az önbizalmát, pl. mondd el neki is, hogy nem csoda, ha néha kivan, neked is sok lenne ez egész nap. A lényeg, hogy ne adja fel, mert ha ennyire hamar kiborul, akkor az azt jelenti, hogy kicsit feladta ezt az egészet. "Úgyse vagyok jó anya, úgyse tudok boldogulni, mindenki szerint csődtömeg vagyok, és igazuk van, egy idegbeteg állat vagyok, stb..." El se tudod képzelni, hogy mik járnak a fejében egy-egy ilyen kiborulás után, vagy hogy neki milyen érzés, mikor a kicsi odavágja, hogy nem szereti!

A lényeg az, hogy sürgősen kicsit a hóna alá kéne nyúlni, mert az idegrendszere a végét járja, és ha nem zökken ki ebből az állapotból, akkor ez csak rosszabb lesz!

Addig magneB6, ha már nem szoptat, akkor Valeriána relax, vagy nyugtató teakeverék, és sok dicséret, biztatás, és lelki támogatás!

És cibáld el valahová négyesben, akárhová, csak kimozduljon otthonról!

Ami nekünk nagyon építően hatott a szülő-gyerek kapcsolatra, az a strandolás! Ahol meglátja, hogy lehet anyában és apában bízni, még a legmélyebb vízben is vigyáznak rá, és biztonságban van. Az egész napos pancsolás, egy kis úszás és önmagában a kikapcsolódás pedig több napra fel tud titeket is tölteni!

Biztos van valami élményfürdő a közelben, ahol megfizethető a belépő, hidd el, hogy ennyit abszolút megér a dolog, pl. havonta egyszer.

2016. dec. 27. 11:34
 19/21 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a biztato szavakat!

Sajnos minimalis az eggyutmukodesi hajlandosag pedig minden felsorolt dologgal probalkoztam mar. De nem adom fel!

2016. dec. 27. 12:57
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos minimalis az eggyutmukodesi hajlandosag pedig minden felsorolt dologgal probalkoztam mar."

No persze. A gyerek, az anyja vagy a személyzet nem működik együtt?:D

2016. dec. 27. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!