Rosszul esne ha szüleid nem vennének semmi ajándékot karácsonyra neked?
Gondoltam hogy 0% lesz, ezért a legundorítóbb, legképmutatóbb, leghányingerkeltőbb kamu ünnep a világon :)
Ajándék = szeretet......
Ha eddig minden évben kaptál karácsonyra ajándékot,akkor igenis jogos,hogy rosszul esik.
De ha nem vettétek eddig sem annyira komolyan, nem mindig ajándékoztatok,akkor normális.
Nálunk továbbra is van ajándékozás,hiába nőttünk fel azóta.Persze már jóval szerényebb,mint gyerekként, de gondolunk egymásra,igyekszünk valami hasznos dolgot adni.
Mi nem vallási okokból karácsonyozunk, mi a családot ünnepeljük (tényleg anyai ágról mindenki összegyűlik, unokatestvérekkel mindennel együtt)
Valahol rosszul esne, mert én csináltam ajándékot amivel a szeretetemet fejezem ki és ők nem szeretnek annyira hogy legalább egy 500 forintos könyvet adjanak?
Másrészről meg annyira nem, mert ha belegondolok a nagy családos ebéd már szép ajándék, főleg hogy csak karácsonykor van halászlé amit imádok.
De persze mindenhol másról szól a karácsony és máshogy ünneplik, a családi ebéd nélkül tényleg elég rossz lenne. Te adtál nekik valamit?
Lehet most le leszek pontozva, de leírom.
Nálunk 2003 óta, azaz 13 éve nem szokás ajándékozni Karácsonykor. Persze a 7 éves unokahúgom kapott ajándékot, de mi, felnőttek nem tartjuk ezt kardinális kérdésnek. Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy valami szekta tagjai lettünk, nem. Egyszerűen rühelli a családunk azt a rongyrázást, ami a Karácsonyt övezi a mai fogyasztói társadalomban. Esetleg ha valakinek szüksége van valamire, és pont az Ünnepek előtt, akkor megkapja, de egyébként főzünk egy finom vacsorát, filmezünk és élvezzük, hogy nyugi van.
32L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!