Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul esne ha szüleid nem...

Rosszul esne ha szüleid nem vennének semmi ajándékot karácsonyra neked?

Figyelt kérdés
Itthon élek velük.Feldiszitettuk a fát,bementem a szobába és gondoltam ha kijövök lesz alatta valami apróság, de nem volt semmi.Rákérdeztem hogy ma fog "jönni a Télapó" és azt mondták már elég mindent kaptam az év folyamán. 17/L
2016. dec. 24. 17:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
23%
Nekem az esne rosszul, ha a szüleim ilyen anyagias baromságot csinálnának a karácsonyból, és ajándékokat vagdosnánk egymáshoz.
2016. dec. 24. 17:48
 12/24 anonim ***** válasza:
18%

Gondoltam hogy 0% lesz, ezért a legundorítóbb, legképmutatóbb, leghányingerkeltőbb kamu ünnep a világon :)

Ajándék = szeretet......

2016. dec. 24. 18:11
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

Ha eddig minden évben kaptál karácsonyra ajándékot,akkor igenis jogos,hogy rosszul esik.

De ha nem vettétek eddig sem annyira komolyan, nem mindig ajándékoztatok,akkor normális.

Nálunk továbbra is van ajándékozás,hiába nőttünk fel azóta.Persze már jóval szerényebb,mint gyerekként, de gondolunk egymásra,igyekszünk valami hasznos dolgot adni.

2016. dec. 24. 19:13
 14/24 anonim ***** válasza:
84%
Nem lehet hogy rossz anyagi helyzetben vagytok?
2016. dec. 24. 19:22
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudnám, hogy sz@rul állunk anyagilag, nem várnék semmit, egy jó hangulatú este, vacsi, közös időtöltés viszont jólesne. De ilyen "elég mindent kaptál már" benyögés nekem is rosszul esne, ezt közölhették volna előre.
2016. dec. 24. 20:30
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem vallási okokból karácsonyozunk, mi a családot ünnepeljük (tényleg anyai ágról mindenki összegyűlik, unokatestvérekkel mindennel együtt)

Valahol rosszul esne, mert én csináltam ajándékot amivel a szeretetemet fejezem ki és ők nem szeretnek annyira hogy legalább egy 500 forintos könyvet adjanak?

Másrészről meg annyira nem, mert ha belegondolok a nagy családos ebéd már szép ajándék, főleg hogy csak karácsonykor van halászlé amit imádok.

De persze mindenhol másról szól a karácsony és máshogy ünneplik, a családi ebéd nélkül tényleg elég rossz lenne. Te adtál nekik valamit?

2016. dec. 24. 21:48
 17/24 A kérdező kommentje:
Nem állunk "szarul anyagilag" egyáltalán.Tesom készített kézzel nekik valamit, de nem is érdekelte szüleimet a dolog.
2016. dec. 25. 12:26
 18/24 anonim ***** válasza:
60%
és te mit vettél nekik? Mert erre még mindig nem válaszoltál...
2016. dec. 25. 12:34
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet most le leszek pontozva, de leírom.

Nálunk 2003 óta, azaz 13 éve nem szokás ajándékozni Karácsonykor. Persze a 7 éves unokahúgom kapott ajándékot, de mi, felnőttek nem tartjuk ezt kardinális kérdésnek. Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy valami szekta tagjai lettünk, nem. Egyszerűen rühelli a családunk azt a rongyrázást, ami a Karácsonyt övezi a mai fogyasztói társadalomban. Esetleg ha valakinek szüksége van valamire, és pont az Ünnepek előtt, akkor megkapja, de egyébként főzünk egy finom vacsorát, filmezünk és élvezzük, hogy nyugi van.

32L

2016. dec. 25. 21:51
 20/24 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Nekem idén az volt az ajándék, hogy Apukám fél éves kórházi kezelés után hazajöhetett végre. Tavasszal sztrókot kapott, aztán nyáron még egyet. Most itthon van és egyre jobban. Nekem ez többet ér minden csillivilli szirszarnál.
2016. dec. 25. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!