Hogy lehet hogy apám sosem nyilatkozik negatívan az apjáról?
Gondolom azért mert szerette.
Az én apám us sok rosszat tett/tesz, nem us vagyok vele jó viszonyban.
De soha nem mondok róla rosszat, pont azért mert egyébként emlékszek a jó dolgokra is
...és ha ivott? Meg ha szegényen éltek? Talán a karácsonyi családi vacsorákon apukádnak fel kéne hozni, hogy hú, nagyapátok most hogy inná a bort, aztán koszos lábbal feküdne le aludni, mert ilyen szegényes körülmények között élt? Hú, nagyapátok mekkora alkesz volt, elpiálta a kenyérre valót, átkozzuk is el a nevét, így szent karácsony ünnepén?
Vagy mi a hóhér hétpettyes kis kukacát vársz apádtól? Azért, mert te suttyó vagy, és nem tiszteled a családodat, más még megteheti, akkor is, ha esetleg nem kapott meg mindent. Bizonyára a te igényeid sincsenek megfelelően kielégítve, azért vagy ilyen undok.
Iszákos volt?
Ez bizony elég tág fogalom.
Elmesélném neked, hogy az én nagyszüleim falusi emberek voltak, az étkezések előtt házi pálinkát ittak, az ebédhez, vagy a vacsorához meg a saját borukból.
Ez ott megszokott és természetes volt, senki nem tartotta őket iszákosnak.
Emellett az életforma mellett mindketten 90 éves koruk után haltak meg, de a dédanyám túlszárnyalta volna a 100-a is, de 99 éves korában leszakadt alatta a padlás, - ahol éppen DOLGOZOTT (!) - és a törései szövődményébe halt bele.
Azelőtt az "iszákosság" ott kezdődött, ha valaki naponta részegen feküdt az árokban, nem pedig az, ha egy lagziban, vagy húsvétkor felöntött a garatra.
Ha a nagyapád, az édesapád szemében jó apa volt, akkor ezt te ne akard felülírni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!