Mit csináljak ha egy primitív állat az apám?
Erőszakos, primitív, mindig nekem van igazam típus. Nem is nevelni akar minket, hanem uralkodni felettünk. Ha már valaki kimondja a véleményét, azt leordítja, fenyegeti stb. kiskorunkban sokszor, elég durván és megalázóan meg is vert. Jó szülőnek adja ki magát, de a kapcsolatunk a félelmen alapszik. Nem szabad kimondanunk amit akarunk. A mindennapi életben is ezért vagyok ilyen zárkózott, félős, önbizalomhiányos.
Azon kívül hogy feljelentem, mit lehet tenni?
"primitív állat az apám" = az evolúciós fejlődés szerint csak egy fokkal marad el tőled, ha te vagy a fia.
Amit tehetsz:
- nem teszel/mondasz olyat, amitől ennyire kiborul. Hallgasd meg a véleményét, de ne szállj vele vitába!
- köszönd meg neki, hogy felnevelt, iskolázott, ellát mindennel, amire szükséged van
- tanulsz becsülettel, tisztességgel, és te majd a saját gyereked másként neveled
Ha feljelented, mit érsz el vele??? Azt hiszed, azok után!! majd megjavul a kapcsolat?? Azok után majd változik a modora? Azok után majd kedvesebb lesz veled?
Mit remélsz, mi fog változni, főleg javulni!!! a feljelentés után?
Ne foglalkozz a sok agyatlannal, akik úgy okoskodnak, hogy életükben nem voltak még csak hasonló helyzetben sem. Gondolom, a fater tintázik is rendesen. Zárkózottnak, félősnek, önbizalomhiányosnak nem érdemes lenni, ettől még simán lehet és érdemes is az arra érdemesekkel jó kapcsolatot ápolni.
Légy olyan, amilyen szeretnél lenni, már ezzel is többet fogsz elérni az életedben, mint ő, akinek csak a családjával szembeni szánalmas erőlködés jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!