Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan közöljem a szüleimmel,...

Hogyan közöljem a szüleimmel, hogy nem akarok többet tanulni?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy ennyi idősen hülye kérdésnek számít de nem akarok összeveszni emiatt a szüleimmel. Jobban szeretem a békességet.

Júniusban kaptam meg az érettségit és most egy tanfolyamra járok, szintén nyáron fogom megkapni a szakmát is. Ez csak egy tanfolyam és a szüleim azt akarják, hogy szeptemberben menjek vissza ugyanúgy iskolába nappalira és szerezzek valamilyen szakmát. Ezzel csak az a baj, hogy én már nem szeretnék visszamenni a suliba. Ha megszerzem a szakmát akkor utána dolgozni szeretnék már és pénzt keresni, rendezni az életemet. Tudom, hogy ez nem könnyű de nem akarok még 2017. szeptembertől számítva 2-3 évig iskolába járni. Anyukám akarja annyira, apukám hamarabb elfogadná a döntésemet szerintem. Nem akarom még most elmondani mert akkor nyárig ezt hallgatnám napi szinten és csak vita lenne belőle. Miután a kezemben lesz a bizonyítvány mennék munkát keresni. Mit tegyek, hogy ne legyen veszekedés?

2016. dec. 18. 20:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sajnos igaza van a többieknek,most kell tanulnod,szakmát szerezned.

Később munka és család mellett pokolian nehéz lesz.

És persze most jónak tűnik,hogy elmennél dolgozni,önellátó lennél stb. De gondolom nem keresnéd magad agyon ezzel az 1 éves tanfolyammal. Később bánni fogod,hogy nem tanultál még.

Ha végig gondolod,kb 40 évet kell majd dolgoznod.Ehhez képest mit számít,ha most még tanulsz 2 évet,hogy ne minimálbért kelljen a 40 évben hazavinned?

Nyilván te tudod,neked kell dönteni. De nem árt átgondolni.

Tanfolyam mellett is tudsz dolgozni vagy diákmunkát vállalni,ha van diákid.

Szerintem tanulj még.

2016. dec. 19. 08:15
 12/14 anonim ***** válasza:
Kezdj el dolgozni nyáron, és utána meglátod, hogy inkább fogod választani a tanulást még egy pár évig, mint a munkáséletet. Tapasztalat. Addig képezd magad amíg fiatal vagy és támogatnak benne a szüleid.
2016. dec. 19. 15:59
 13/14 anonim ***** válasza:
Már úgy ellj eléjük hogy találtál munkát és albérletet, így a saját lábadra állsz teljesen.
2016. dec. 19. 16:52
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem lehetetlen egyszerre tanulni és eltartani magad, nekem is megy, pedig nappalira járok, és nem büfészakra :)

Ha jól értem, akkor nem a tanulás ellen vagy, hanem szeretnél saját pénzből élni, és önállósodni. A kettő pedig nem zárja ki egymást. Akik pedig azt írják, hogy "addig jó, amíg tanulsz": én személy szerint irigylem azokat a munkatársakat, akiknek csak annyi a dolguk, hogy bemennek, letolják a műszakot, aztán elintézik a házimunkát, és van szabadidejük. Van viszonyítási alapom, a munkahelyemen nyolc óra kevésbé fáraszt le, mint az egyetemen két másfél órás gyakorlat. Ez persze személyfüggő, de én már csak azért tanulok, hogy bebiztosítsam magam egy papírral, a munkát jobban szeretem.

2016. dec. 20. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!