Hogyan közöljem a szüleimmel, hogy nem akarok többet tanulni?
Lehet, hogy ennyi idősen hülye kérdésnek számít de nem akarok összeveszni emiatt a szüleimmel. Jobban szeretem a békességet.
Júniusban kaptam meg az érettségit és most egy tanfolyamra járok, szintén nyáron fogom megkapni a szakmát is. Ez csak egy tanfolyam és a szüleim azt akarják, hogy szeptemberben menjek vissza ugyanúgy iskolába nappalira és szerezzek valamilyen szakmát. Ezzel csak az a baj, hogy én már nem szeretnék visszamenni a suliba. Ha megszerzem a szakmát akkor utána dolgozni szeretnék már és pénzt keresni, rendezni az életemet. Tudom, hogy ez nem könnyű de nem akarok még 2017. szeptembertől számítva 2-3 évig iskolába járni. Anyukám akarja annyira, apukám hamarabb elfogadná a döntésemet szerintem. Nem akarom még most elmondani mert akkor nyárig ezt hallgatnám napi szinten és csak vita lenne belőle. Miután a kezemben lesz a bizonyítvány mennék munkát keresni. Mit tegyek, hogy ne legyen veszekedés?
Sajnos igaza van a többieknek,most kell tanulnod,szakmát szerezned.
Később munka és család mellett pokolian nehéz lesz.
És persze most jónak tűnik,hogy elmennél dolgozni,önellátó lennél stb. De gondolom nem keresnéd magad agyon ezzel az 1 éves tanfolyammal. Később bánni fogod,hogy nem tanultál még.
Ha végig gondolod,kb 40 évet kell majd dolgoznod.Ehhez képest mit számít,ha most még tanulsz 2 évet,hogy ne minimálbért kelljen a 40 évben hazavinned?
Nyilván te tudod,neked kell dönteni. De nem árt átgondolni.
Tanfolyam mellett is tudsz dolgozni vagy diákmunkát vállalni,ha van diákid.
Szerintem tanulj még.
Nem lehetetlen egyszerre tanulni és eltartani magad, nekem is megy, pedig nappalira járok, és nem büfészakra :)
Ha jól értem, akkor nem a tanulás ellen vagy, hanem szeretnél saját pénzből élni, és önállósodni. A kettő pedig nem zárja ki egymást. Akik pedig azt írják, hogy "addig jó, amíg tanulsz": én személy szerint irigylem azokat a munkatársakat, akiknek csak annyi a dolguk, hogy bemennek, letolják a műszakot, aztán elintézik a házimunkát, és van szabadidejük. Van viszonyítási alapom, a munkahelyemen nyolc óra kevésbé fáraszt le, mint az egyetemen két másfél órás gyakorlat. Ez persze személyfüggő, de én már csak azért tanulok, hogy bebiztosítsam magam egy papírral, a munkát jobban szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!