Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van más olyan aki rossz...

Van más olyan aki rossz családi körülmények között nőtt fel, pl szülei bántalmazták fizikailag és lelkileg, elnyomták. Ezek miatt úgy érzi néha, mint ha el lenne veszve a nagy világban, és nem ismeri saját magát mert a személyisége is eltorzult?

Figyelt kérdés
Nekem olyan érzésem van már régóta,hogy azt se tudom ki vagyok valójában.A személyiségem elég kevert,van hogy jókedvű vagyok és van mikor alapból rossz a hangulatom. Társaságban nehezen nyílok meg.Mindig azt figyelem mit gondolnak rólam mások. Nem szeretem a magányt de emberek között se tudom elengedni magam. Pl sokszor hozzátudnék szólni pl egy beszélgetésnél a témához,de ink. nem,mert attól tartok,hogy hülyeséget mondok. Most nem akarom részletezni a szülők mint ronthattak el,de kb mindent úgy gondolom,meg ahogy látom és láttam,hogy máshol hogy nevelték a gyereket.Mindenben el voltunk nyomva,ha szerettünk volna vmi szakkörre járni akkor nem mert nem volt pénz rá meg minek az.Elváltak ,ittak,agresszívak voltak és még sorolhatnám...Sokszor gondoltam arra,ha normális lett volna minden akkor milyen lenne a személyiségem.Pszichológust javasolják ilyesmikre tudom.Valakinek esetleg segített már?
2016. dec. 16. 19:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező!

Önismereti tréningcsoportokat ajánlok. Olyan emberek társaságát akik hasonló dolgokon mentek keresztül. Együtt könnyebb.

Keress rá a neten. Vannak drágábbak, vannak kevésbé drágák.

Ezt fel kell dolgoznod, muszáj. Azzal legyél tisztában, hogy egy pszichológus, ha nem élte át azt amit te, nem fog tudni segíteni.

A pszichiáter meg azonnal mindenre gyógyszert meg antidepresszánst ad. Nem javaslom.

A sport is segíthet. Kitartást, rendszert adhat, kikapcsol, egyfajta meditációs állapotba kerülsz ha sportolsz. Próbáld ki, de előre szólok, kezdetben nehéz lesz és nem fogod látni az értelmét. Ezen túl kell lendülni, utána viszont sokat segít.

2016. dec. 29. 12:08
 12/14 anonim válasza:
Egy jó pszichológus segíthet ha ezeket elmondod neki. Bár nézz utána a kineziológiának is. Anyukám is járt kineziológushoz. Bár kicsit furcsa lehet viszont ha vevő vagy a segítségére akkor tud segíteni. Meg állapítja, hogy hol kell keresni a problémát ( gyermekkorban, magzati korban stb...) és segít rá megoldás találni. Sokkal rövidebb mint egy terápia a pszichológusnál. :)
2017. jan. 8. 17:26
 13/14 lau6 válasza:

Szia.Nekem depressziót diagnosztizált az egyik ápolónő.

Azt mondta:valószínűleg depressziós vagyok.

Ja,csak az orvos mást mondott.

Hogy lelki túlérzékenységben szenvedek.

Az biztos,hogy én internet függő vagyok.

Az a barátom,testvérem,meg úgy minden.

Mert egésznap azon vagyok.

Sokszor még éjszaka is.

Nem nagyon szoktam álmos lenni.

Inkább nappal,nappal is csak pár órát alszom.

Kb.3-4órát.

Mikor hogy.

Van amikor kevesebbet is.

Van egy mostohaanyám,aki minden nap órákon át ordít,kiabál.

És mi tűrjük.

Mert a hugom miatt muszáj.

Nem akarjuk elveszíteni.

2020. jún. 14. 12:55
 14/14 anonim ***** válasza:
Üdv. Ugyanezt érzem én is. Mellette egyáltalán nem tudok barátnőt szerezni. Nulla lettem. Teljesen tönkrement az életem... Hogy alakult számodra ennyi év után?
2021. jan. 4. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!