Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem félnek ettől a rossz szülők?

Nem félnek ettől a rossz szülők?

Figyelt kérdés
Azok a szülők, akik alapvetően semmit nem engednek meg a gyereküknek (tényleg semmit), azok nem félnek attól, hogy amikor megöregednek, akkor már nem számíthatnak a gyermekeik segítségére, akik olyan hamar leléptek otthonról, amilyen hamar csak tudtak?
2016. dec. 11. 20:33
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
64%

"Inkább gimnázium elején bulizzon a fiatal, mint 11-12. o"

Na drága, egy 14-15 éves NE bulizzon. Ha anyádék emiatt rossz szülők, akkor nagyon nagy tévedésben vagy.

Bulizni (piálni) bőven ráér a gyerek 18 felett. Na ne már 14 évesen :D

2016. dec. 12. 00:20
 22/40 A kérdező kommentje:
Úristen de szánalmasok vagytok :'D Nem rólam van szó, az én szüleim jó arcok, meg amúgy sem vagyok már 14 (különben is, engem bárhova elengedtek már abban a korban). Csak egy kérdést tettem fel, nem kell egyből a torkomnak esni :D Le is írtam, hogy semmi konkrét dologra nem gondoltam, mindenki értse úgy a rossz szülőket, amilyenek a saját véleményük szerint a rossz szülők.
2016. dec. 12. 00:26
 23/40 anonim ***** válasza:
94%

Ez a kérdés elég vázlatos, nem igazán lehet rá konkrét választ írni.

Egyrészt, mert nem feltétlen a szigortól lesz valaki rossz szülő, sőt szükség is van mindenki számára egyértelmű határokra.

Ezt van olyan szülő, aki túlzásba viszi. De van olyan kamasz is, aki halálosan megsértődik, hogy nem mehet 14 évesen diszkóba (ahonnan se.ggrészegen megy haza reggel 6-kor), nem aludhat együtt a pasijával 13 évesen, stb. És ugye a refrén: bezzeg XY szülei megengedik neki, csak ti vagytok ilyen szemetek!

Kicsit ugorjunk vissza az időben: van olyan két éves, aki egész jól elvan egész nap, sokat nem kell fegyelmezni, egy kosár építőkocka két órára lefoglalja.

Meg van olyan gyerek, akit fél percre nem hagyhatsz magára, mindent szed szét, szájba vesz (főleg amit nem lehet), dobál, rombol, firkál. Az utóbbi gyerek naponta ezerszer fogja hallani, hogy "Nem szabad", de ettől még nem fogod neki megengedni, hogy játsszon a forró vasalóval. Pedig ő hatalmas tragédiának érzi, hogy már ezt se lehet, és okvetlenül fontos lenne kipróbálnia.

Kamaszok között is vannak mindenfélék.

Pont úgy, ahogyan szülők között is! Van, akinek nem dől össze a világ, ha egyszer kipróbálja a gyerek, hogy milyen beba.szva hazatántorogni, vagy szerelmi bánatra random összefeküdni valakivel. Főleg, ha csak egyszeri eset. Van, aki szerint a gyerek végképp a romlás útjára lépett, és innentől biztos, hogy minden nap ez lesz.

Egy biztos: akár hiszitek, akár nem, a legtöbb szülőt még akkor is az vezérli, ha hül.yeséget csinál, hogy a gyerekének a legjobbat akarja. Meg akarja védeni, azt akarja, hogy többre vigye, stb.

2016. dec. 12. 07:26
 24/40 anonim ***** válasza:
51%

Nem attol lesz rossz szulo valaki mert korlatozza a gyereket. Korlatokra szukseg van.

Szerintem pont a te szuleid rossz szulok, mert elengedtek barhova 14 evesen. Ez azt jelenti hogy nem torodtek veled.

2016. dec. 12. 08:08
 25/40 anonim ***** válasza:
Vagy azt hogy nem egy életképtelen szerencsétlent neveltek aki 14 évesen bajba keveredik.
2016. dec. 12. 08:43
 26/40 anonim ***** válasza:
93%

Az én anyám rengeteg szemétséget megcsinált velem és a fejemhez vágott gyerekként, az egész gyerekkorom egy görcs volt.

Most 25 éves vagyok, havonta egyetlen napra látogatom meg őket és csodálkoznak, miért nem járok többet és miért nem alszom ott, illetve, miért nem veszek ki szabadnapokat, hogy elmehessek hozzájuk. Szerintük én egy hálátlan, önző gyerek vagyok, bezzeg más gyerek gyakrabban hazajár, de még csak fel sem merült bennük, hogy egy kifejezetten szar gyerekkor után nem kívánok túl gyakran velük lenni.

2016. dec. 12. 13:03
 27/40 anonim ***** válasza:
61%

Figyi ha valaki tényleg rossz szülő, akkor az nyilván azért rossz szülő mert sem ebbe sem másba nem gondol bele és nem félnek ilyesmitől.

Ha félne attól, hogy elhagyja a gyereke, vagy bármi más gond lenne a neveléséből adódóan, akkor nem így bánna vele, tehát nem lenne rossz szülő.

Szal a rossz szülőség kizárja az ezzel kapcsolatos félelmeket szerintem.

2016. dec. 12. 14:03
 28/40 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos gyakran vállalnak gyereket olyan emberek akiknek nem kéne.
2016. dec. 12. 18:47
 29/40 A kérdező kommentje:

#24 Nem azt kértem, hogy eldöntsd, hogy az én szüleim jók, vagy rosszak.

Nem is értem, az ilyen élettelenek minek írnak offot egy kérdéshez..

2016. dec. 14. 11:37
 30/40 A kérdező kommentje:
#20 A buli nem egyenlő a seggrészegen mászkálással és a saját hányásban fetrengéssel. Áruld már el nekem, 9-10. osztályban hol tét a továbbtanulás? :) Melyik egyetem nézi a 10.-es jegyeket? Ja hogy egyik sem? Mindegy, biztos neked van igazad.
2016. dec. 14. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!