Anyám nem tud elengedni?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok. Párommal tervezzük az összeköltözést, de majd nyár elején tudunk. Távkapcsolatban élünk. Én szoktam inkább hozzá menni mert nála kényelmesen elférhetnénj és egyedül lehetünk amikor az anya dolgozik. Anyám nem szereti a páromat. Valamikor úgy érzem hogy azt szeretné hogy egyedülálló legyek. Azt mondja h már nem vagyok a család tagja, nem lehet rám szamitani. Én a szivemet a lelkemet oda adom a családnak. Úgy érzem hogy kihasználnak hogy adjam le a fizumat és üljek itthon. Anyam ezekkel a szavakkal nagyon bánt, mondom neki de nem érdekli. 5 napot itthon vagyok, 2 napot a baratomnál. Szerinte ez mar sok.
2016. dec. 6. 20:02
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
te gyámság alatt állsz?
2016. dec. 6. 20:06
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Az egy dolog,hogy én már 28 évesen férjnél voltam,nem is számít.Viszont már 20 éves koromtól egyedül éltem albérletben,saját fizuval.Nem csodálom,hogy anyád nem "enged",gyerekként viselkedsz.
2016. dec. 6. 20:08
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
Nem derült ki számomra, de te férfi vagy?
2016. dec. 6. 20:08
 4/8 anonim válasza:
91%
Lány. Az én anyam is ugyanilyen volt. Menekülj mnél hamarabb.
2016. dec. 6. 20:24
 5/8 anonim válasza:
86%
Az egyik barátnőm pasijának az anyja ugyanilyen. Ez szimpla bűntudatkeltés, fél egyedül maradni. Apudákkal mi van? Mert ha elváltak világos a szitu... Ne érezz bűntudatot, felnőtt nő, magának kell szembenéznie a saját problémáival. Költözz össze a barátoddal, ne érdekeljen a véleménye. Nem vagy gyerekes. rengeteg szülő van manapság, akik bűntudatot keltenek a gyerekben, csak hogy ne maradjanak egyedül. Aki szerint meg 20 évesen már dolgozni kéne, annak csak annyit mondok, hogy van, aki diplomát szeretne, és nem érettségivel elmenni bolti eladónak...
2016. dec. 6. 20:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Majdnem jól látod a dolgokat. Nem nem tud, hanem nem AKAR.

Cuccolj össze és menj, valószínűleg duzzogni fog egy kicsit, aztán hiányozni fogsz neki és megenyhül. Ha mégis megszakítja veled a kapcsolatot, vagy tartósan megsértődik, akkor meg jól jártál, hogy legalább kiderült, milyen, de hidd el, úgyse fog.

Én szüleim is ilyenek egyébként. Tanulmányok meg munkalehetőség miatt költöztem el, és azt hittem, majd örülni fognak, amikor látnak hétvégén, hát nem. Ment a vég nélküli sopánkodás, hogy jaj túl keveset vagyok otthon, jaj miért nem telefonálok többször, jaj miért nem számolok már be arról is, mikor kaksiztam nélkülük. Kerestem egy munkát, mert ha közöltem, hogy nem megyek haza hétvégén, akkor a fejemhez vágták (talán jogosan), hogy akkor pénzért se menjek haza. Most megkapták, amit akartak. De már előre látom, hogy ha karácsonykor megyek, akkor a "jaj de túl vagy hajszolva, minek neked dolgozni is egyetem mellett, inkább járj haza hétvégenként, tudunk támogatni" fog menni, újabban ugyanis a "jaj, mennyire túlhajszolod magad" megy. Mert vannak szülők, akik akkor lennének boldogok, ha a gyerekük elé minden reggel odatehetnék a bundáskenyeret teával, mint egy tízéves elé.

2016. dec. 6. 22:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Ne engedj az érzelmi zsarolásnak és próbálj minél hamarabb kilépni a gyerek szerepből. Azzal, hogy otthon élsz, beleragadsz a gyerek szerepbe, ezáltal anyukád sem tud rád felnőttként tekinteni.

23 éves vagyok, 2 éve költöztem fel Pestre, 1 éve pedig a barátommal élek a saját háztartásunkban, amit mi fizetünk.

2016. dec. 7. 10:41
 8/8 anonim ***** válasza:

És ennyire elvakult vélemény érdekel. XD Hát oké. :PP

Nem nagyon tud...

2016. dec. 7. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!