Mit lehet tenni apámmal?
2 éve még normális volt. Anyámmal voltak gondok, a mentális állapota egyre jobban romlott. Én akkor még gyerek voltam, és mivel nem kaptam rendes nevelést, pánikbeteg lettem. Csak apám törődött velem, és járta velem az orvosokat. De ő jobban félt, mint én. Most már kinőttem, és megerősödtem. Mindigis brutálisan féltett. Most is kb mindent ő rendez, az egyetemet, az albérletet. De az utóbbi időben (2 év után) képtelen normálisan viselkedni, bogaras, babonás, és mindent túlgondol, és rengeteg kényszergondolata van (pl. érettségin nem vettem fel a telefont, és azt hitte megöltek).
Már nem tud reális keretek között gondolkodni, és ennek az lehet az oka, hogy egyedül van teljesen, az anyukája, nagymamám haldoklik, és nincs senkije sem, még barátai sem, így csak velem van elfoglalva. De én úgy érzem, ez több, mint depresszió, egyre többet iszik. És bár függök tőle anyagilag, beszélgetni nem lehet vele, csak nagyon ritkán, mert egy értelmes mondatot túlgondol, és mindenben a bajt látja. Mit lehet tenni? Hogyan segíthetnék neki?
20/L
Dehogynem, és lassan 40 éve naponta 2 doboz cigi elmegy.
Fogorvoshoz sem volt 10 éve, nemhogy egy szűrővizsgálatra.
Nem demencia vagy alcheimer ennyi jó hírem van. Viszont a poszttraumás stressz szindróma lazán belefér. A szitu amin átment/etek, illetve amit írsz a mostani viselkedéséről, paranoid viselkedés, bódult állapotba menekvés, szorongás. Ilyen irányba kéne vizsgálódni, mert ez gyógyítható.
Mindenképpen beszéld rá egy pszichológusra.
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!