Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nehéz elfogadni,...

Miért olyan nehéz elfogadni, hogy nincs semmi kérésem? 16/f

Figyelt kérdés

A szüleim mindig nagy gondban vannak, hogy mit vegyenek nekem karácsonyra, de számomra egyszerűen semmi nem kell, nekem mindenem megvan. Szüleim szerint olyan hülyén néz ki, hogy nem kapok semmit, de hogy őszinte legyek, nekem teljesen mindegy, hogy hülyén néz ki vagy sem, akkor sem kell felesleges dolgokat venni nekem, csak azért, hogy kapjak valamit, aminek amúgy semmi értelme és semmi hasznát nem vennék.

Tavalay gördeszkát kaptam, amit már előtte is szerettem volna, de csak tavaly sikerült megkapnom és kb olyanokat is mondtak nekem, hogy persze akkor kértem olyan hülyeséget, annyiszor le is sérültem miatta, nem hiszik el, hogy semmi értelmesebb dolgot nem szeretnék idén. Pedig tényleg nem.. Én azt nem hiszem el, hogy ilyeneken kell vitatkoznunk.

Szüleim egyébként normálisak, szóval nem kell semmiféle őrülteknek elképzelni őket, csak most nagyon rá vannak kattanva erre a témára. Abból a pénzből, amit a felesleges karácsonyi ajándékomra költenének, inkább költség magukra, ígyis kb minden pénzüket rám költötték, de vállaltam diákmunkát nem olyan rég és a pofám leégne, ha tőlük kéne kérnem valamire, mindig mindent a sajátomból veszem meg és nem is szórom el. Elég sprórolós vagyok, amit nekik köszönhetek, mert tudom, hogy milyen, amikor valaki hónapról hónapra él.

Szóval komolyan nem tudom, miért nem értik, hogy én azt szeretném, hogy ez így lenne.

2016. dec. 2. 16:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Ugyanilyen voltam 16 évesen és a szüleim is ugyanilyenek. Azért nem tudják elfogadni, mert az nekik is öröm, ha vehetnek neked valamit karácsonyra. Mondanám, hogy készítsetek saját ajándékot, csak fiú vagy és ebből kiindulva nincs hozzá se érzéked, se kedved. :D (Nekem sem volt).

Én anno megszabattam velük egy ötezres értékhatárt, ami részemről még így is sok, de legalább tudom hogy nem nagyobb értékű ajándékot vesznek.

2016. dec. 2. 16:56
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Arany középút? Kérd azt hogy két ünnep között menjetek el együtt fürdőbe, vagy étterembe, moziba, kirándulni, múzeumba, bárhova ami téged érdekel és együtt lehettek.
2016. dec. 2. 17:01
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Akkor nézz ki valami közös élményt! Egyik ajándékom a szüleimnek, hogy éjszaka hárman elmegyünk helikopterezni Budapest felett. (mármint a szüleim én és aki vezeti) Mutasd meg a www.meglepkek.hu oldalt nekik. Itt csupa jó élmények vannak, biztos tetszik neked valami. Vagy válassz te valamit vagy majd ők választanak neked. Általában 10 hónapig lehet felhasználni.
2016. dec. 2. 17:02
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A könyvek sem érdekelnek?

Ez mindig megmaradna neked emlékül.

2016. dec. 2. 17:07
 5/15 gömbicica ***** válasza:
100%
nekem is közös élmény jutott eszembe. persze, csak ha jó a viszony közöttetek. -gyanitom hogy igen-
2016. dec. 2. 17:12
 6/15 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam erre, hogy közösen valamit valahol, de iszonyúan lusták és mindig hivatkoznak valamire, hogy miért ne menjünk, úgyhogy ezt ezért vetettem el.

Meg sok könyvet elolvastam már és bármerre is nézelődök nem sok olyan van, ami érdekel, meg nagyon soknak hasonló a témája.

Egy háziállat is szóba jöhetett volna, de testvérem alergiás rájuk, szóval azt meg azért nem.

2016. dec. 2. 17:16
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
akkor utalvány a kedvenc boltodba? Azt nem kell azonnal felhasználni, és lesz rávalód ha megtetszik valami
2016. dec. 2. 17:33
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg valami ruha? Pl farmer pulover kabát..stb?
2016. dec. 2. 17:48
 9/15 gömbicica ***** válasza:
63%

merre felé laktok?

megpróbálok lakóhelyetekhez közeli ötleteket keresni.

16 vagy, szüleid is gondolom fiatalok még. ne lustizzanak :) :)

2016. dec. 2. 17:54
 10/15 anonim ***** válasza:

Milyen könyveket szeretsz? Talàn tudnánk ajánlani olyat, amit nem olvastál.

Ajándékutalvány sem rossz ötlet. Van valami hobbid? Ahhoz kapcsolódóan esetleg valami felszerelés ami talán később amúgy kellhet.

Nem tudom mennyire vagy édesszájú, de kérhetnél valami csokit, vagy valami télies nasit. Nem feltétlen "hasznos", de finom :)

2016. dec. 2. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!