Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti ezt furcsának találjátok?

Ti ezt furcsának találjátok?

Figyelt kérdés

Felnőtt nő vagyok, de apukámnak mindig beszámolok arról, hová megyek és mit csinálok, kikkel leszek. Ha ott is alszom valakinél, akit még nem ismerek jól (új pasi vagy barátnő), akkor még este és reggel fel is hívom, hogy minden oké, megkapja a címet is, ahol tartózkodom + esetleg annak az elérhetőségét, akivel együtt leszek.

Nekem ez biztonságérzetet nyújt, ha bármi történik velem, legalább ő tudja, merre keressen, kit keressen. Ilyen téren senkiben nem bízom ennyire, mint benne.

Érdekelne a véleményetek, mert mások furcsán néznek rám emiatt. Senkit nem ismerek, akinek annyira jó lenne a kapcsolata a szüleivel, hogy azt is elmondhassa, "na, most egy pasihoz megyek", inkább nem szólnak róla. De nem csak a szüleiknek, hanem senkinek és én ezt kissé veszélyesnek találom. Persze, ha lenne párom, akkor ő tudna arról, mikor-hova-kivel.

22N

2016. nov. 29. 07:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

Miért lenne ez beteges?

Én 44 éves vagyok, rég nem élek apámmal, mert férjem családom van. Még évekkel ezelőtt amikor először repültem egy távoli országba, apám kérte a repülőjáratszámát, és a szálloda nevét. (akkor még nem volt internet, meg mobil) Ez a szokás még ma is él. Ha megyünk repülővel bárhová akkor rögtön megadom az összes infót apunak. Ő is és én is nyugodtabbak vagyunk így, hogy tudjuk a másik hol van vagy tudja, hogy hol vagyok.

Sokan tűnnek el a világban végleg úgy, hogy senki nem tudja hol járt utoljára. Így legalább van valaki aki tudni fogja, és ha baj van, tud intézkedni szinte azonnal.

2016. nov. 29. 09:27
 12/22 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez teljesen természetes.

Ha valakik együtt élnek, akkor elég fura lenne, ha az egyik csak úgy eltűnik és nem tudja a család többi része, hogy csak ott aludt egy barátnőjénél vagy összeverve fekszik egy árokban.

Nálunk is így volt, és oda-vissza működött. Ha a szüleim elmentek valahova, ők is mondták, hogy hova, mikor jönnek kb.

Szerintem az a gáz, ha egy család tagjai úgy élnek egymás mellett, mint az idegenek és nem érdekli őket, hogy mi van a másikkal.

2016. nov. 29. 09:34
 13/22 anonim ***** válasza:
82%

Mi brteges van ezen? Így viselkedik egy felelösségteljes felnött, aki szereti a családját. Szüleim 50 felett járnak, de ha mennek valahova messzebbre, akkor szólnak valakinek, hogy pontosan hova mennek és mikorra érnek oda és ahogy megérkeztek felhívják öket és akkor is, amikor hazaérnek. Külön élünk, de még mindig szólunk egymásnak, ha utazunk valamerre.

Persze ilyet nem lehet egy olyan családtól várni, akik egymást helykitöltönek veszik és semmi kötödés közöttük. Ilyen embereknek az ilyen szintü törödés érthetetlen.

2016. nov. 29. 10:22
 14/22 anonim ***** válasza:
63%
Alapvetően nem rossz a dolog biztonsági szempontból, de vannak határok. Ha velem a lányom minden alkalommal közölné hogy mikor és ki fogja megdugni(mert apád ezt tudja, ne legyenek tévképzeteink), és még az illető elérhetőségei is meglennének, hát lehet hogy kínomban felaprítanám a bútort mire hazaérsz.
2016. nov. 29. 10:23
 15/22 anonim ***** válasza:
77%
Hivogatni szerintem fura, én sms-t szoktam dobni ha odaérek valahova, de a többi tök korrekt.
2016. nov. 29. 10:27
 16/22 anonim ***** válasza:
63%

Azért furcsa csak, mert szokatlan, hogy valaki ennyire jó viszonyt ápoljon a szüleivel.

De jobbnak tartom, mert ha bármi van, akkor tudnak továbblépni. Nagyjából én is így csinálom, valaki biztosan tud arról, hogy pontosan hol vagyok - nem muszájból. Azért az gáz lenne, ha felszállnék egy repülőre úgy, hogy senkinek se szólok :-)

Szerintem a gyerekeim is ilyenek lesznek és nem fogok azon kattogni, hogy éppen kivel hempereg :-) Felnőttek vagyunk, hozzátartozik az élethez.

2016. nov. 29. 11:03
 17/22 anonim ***** válasza:
76%
Ez csak annak furcsa, aki a szüleivel nincs jóban. Mikor sz.arnak a másikra, hogy hol van mit csinál.
2016. nov. 29. 11:12
 18/22 anonim ***** válasza:
86%

Az természetes és el is várható, hogy elmondod, hogy nem fogsz otthon aludni. Normálisnak tartom még (habár azt már nem várnám el), ha elmondod, hogy kinél alszol.

Azt viszont én is furcsállom, hogy

1. megadod az illető elérhetőségét (még lakcímet inkább elfogadhatóbbnak érzek);

2. és különösen, ha este és reggel is felhívod apukádat.

Persze még szüleidnél laksz, meg nemrég még gyerek voltál, de ez utóbbiakat le kéne építeni. Ha én huszonéves egyedülálló fiatalember lennék és barátnőm velem töltené az éjszakát, hát igencsak lelohasztana, ha este és reggel a szüleit hívogatná. Azt érezném, hogy egy kislány van velem, nem egy nő.

A délutáni, esti programoknál szintén fölöslegesnek tartom elmondani, hova mész. Elég annyi, hogy vacsorára érsz haza, vagy még később, ne várjanak szüleid, feküdjenek le stb. Az más, ha elmondod, hogy pl. színházba mész és izgalommal várod a színdarabot, vagy rég nem látott osztálytárssal találkozol, és kíváncsi vagy, mi történt vele.

2016. nov. 29. 12:16
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is fura telefonálgatni, de ne aggódj, majd te is le leszel szavazva jól :DDDD

2016. nov. 29. 12:38
 20/22 anonim ***** válasza:
96%

3 éve egyedül élek, de édesanyámnak én is mindig megmondom, ha idegennel találkozok, és a telefonszámát is megadom.

Nyomorult világot élünk, nem bízom a véletlenre.

Ennek ellenére nem vagyok fejben gyerekes, nincs összefüggés a kettő közt.

Amikor édesanyám párt keresett, fordítva is ugyanez volt. Vagy ő is gyerekes?

23/N

2016. nov. 29. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!