Beszélni a párkapcsolatomról előítéletes szülőknek?
Nagyjából sejtem, hogy milyen válaszokat kapok, szóval amennyiben valaki a nemtetszését akarja kifejezni, akkor tegye normálisan, sértegetés nélkül. Köszöntem.
19/L vagyok és ez a második kapcsolatom (a barátom egy roma fiú, 2 évvel idősebb nálam). A szüleim minden alkalommal szidják őket és valahol meg is értem, hogy miért, szóval most nem az, hogy nem értem őket, csak egy normális emberről beszélek. Évek óta ismerjük egymást, úgyhogy nem csak a rózsaszín felhők beszélnek belőlem, másrészről az ő családja elfogadott engem. Ez is bizonyítja, hogy ők nem azok a fajták, akiket a legtöbb ember elítél. De velük sem akkor találkoztam először, amikor összejöttünk, hanem már azelőtt is sokat beszélgettem velük és nagyon kedvesek. Barátom egyébként egyetemre jár és beszél (ha magyart és a romát beleszámítjuk) 3 nyelven.
Most ezeket szüleimnek hiába magyarázom, mert ők saját magukban eldöntötték, hogg a romákat nem fogadják el és szerintem még arra sem vennék a fáradtságot, hogy legalább beszéljenek vele egyszer, pedig nyilvánvalóan csak ez segíthet.
Két lehetöséged van:
vagy érdekel a szüleid véleménye és emiatt tönkremegy a kapcsolatod,
vagy annyira felnött vagy, hogy kiállsz a saját véleményed és érzéseid mellett és akkor vagy lesz jövöje a kapcsolatnak, vagy idövel kifut.
HA a masodik megoldást választod, akkor idövel a szülök vagy mégis elfogadják a barátodat meg a családját, vagy ha nem, akkor nélkülük kell elboldogulnod.
Elég nehéz problémával találtad magad szemben. Azt kell látni, hogy a szüleid véleményét nem tudod egyik napról a másikra megváltoztatni, semmilyen recept alapján. Bár nem írtad le, hogy pontosan mikor jöttetek össze, de szerintem nyugodtan várhattok egy évet azzal, hogy a barátodat bemutatsd a szüleidnek. Ha annyit túlélt a kapcsolat, akkor lehet, hogy megenyhülnek. Esetleg elhívhatod a családi összejövetelre, ahol másokkal tud beszélgetni, és szépen lassan kell meggyőzni a szülőket arról, hogy a te barátod más, mint a "többi roma".
Nem lesz egyszerű valószínűleg. De, ha kitartasz amellett, hogy a barátoddal szeretnél együtt lenni, és esetleg még felnőttesen is tudod ezt kommunikálni, akkor egy idő után (én az első gyerek megszületése környékére tenném), valószínűleg el fogják viselni. Amit tehetsz, hogy a véleményük helyett a viselkedésük megváltoztatására ösztönzöd őket. Pl. ráveheted őket, hogy viselkedjenek különbül, mint a romák (bocsi mindenkitől tényleg csak mint érv mondom), és ne mutassák ki az ellenszenvüket. Vagy viseljék el a kedvedért, hogy ott van (gondolom, hogy ismerősöket talán hívhatsz meg), de nem kötelezed őket arra, hogy beszéljenek, csak szeretnéd megmutatni neki az otthonod, és kérnéd őket, hogy ne alázzanak meg azzal, hogy szídják a barátod. Persze ezek csak azok az érvek, amik az én szüleimnél működhetnek, neked lehet, hogy másikakat kell kitalálni.
Sok sikert!
Szia! :)
Én is azt javaslom mint au előttem szólók! Szerintem vagy már annyira döntő képes,hogy el tudd dönteni mi jó neked ill. mi nem!
Hidd el! Tudom nehéz főleg a mai világban! Tudom nem lesz egyszerű elfogadtattni a barátod az előitéletek miatt,de nem is csodálkozom! és ezt mind úgy mondom mint egy roma nő!!! :)
Annak idelyén mikor a jelenlegi férjemmel (már ez 13 éve)megismerkedtem az én szüleim is tiltottak tőle pedig ő is roma (csak nem olyan "fajta"mint én!
Négy évig ment titokban a kapcsolatunk utána besokaltunk és megtettük amit kellett! :) szüleim elfogadták azóta van egygyermekünk!! :)
szóval kitartást!! és javulni fog a helyzet!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!