Ti megbocsátanátok a szüleiteknek, ha miattuk kellett volna kihúzni a fogadat? És mert egyáltalán nem figyeltek oda a szájápolásra, még gyerek voltam.
10 éves korom körül két hátsó fogamat kellett kihúzni, mert anya nem engedett el fogorvoshoz, mert az tejfog és nem kell betömni. Majd amikor megpusztultam a fájdalomtól, akkor már menthetetlenek voltak. Sajnos emiatt teljesen elcsúszott a fogsorom. Gyerekként egyáltalán nem figyeltek oda a szájápolásra, a tejfogaim is úgy rohadtak ki, azt hitték ez is az. Azóta persze odafigyelek, de minden dolgot titokban veszek, mert ők nem akarnak. Maguk soha nem mosnak fogat, gyerekként engem sem tanítottak, vettek cuccokat. Apa egyáltalán, tiszta fogkő a szája, de nem rosszak a fogai, csak iszonyú büdös. Anyának meg pótlásai vannak és azért nem mos. Azt mondták régen sem foglalkoztak vele, mégis felnőttek. Ráadásul állandóan cukros dolgokkal itattrak.
Annyira sajnálom, hogy ilyen családba születtem vagy legalább lett volna internet akkor vagy valami követendő példa. Annyira igazságtalan, hogy igénytelen szülők miatt húzták ki a fogaimat.. Amúgy is könnyen romlanak a fogaim, nem olyanok, mint apának. 40 felett voltak mikor születtem és falusiak. Anya ráadásul középiskolai tanár, mégis igénytelen és tudatlan. Semmiben sem adnak magukra, például fürdés, öltözködés ilyesmik.
Kérdező, nálunk is hasonló volt a helyzet. Én már felnőtt vagyok, külön élek, rendszeresen járok fogászatra, de a gyerekkorom...na, az megér egy misét!
Anyámnál meg apámnál nem volt divat a fogmosás, ha elmentek valahova, akkor megmosták azért, de a rendszeres fogmosást hírből sem ismerték. Vagyis ismerék, csak lesz*rták. Engem sem tanítottak rá.
Apámnak ki is rohadt az összes foga egész fiatal korában.
Amikor eljött az iskolai szűrés ideje, nekem 9-15 szuvas fogam volt, meg néha húzni is kellett. A tanár még meg is alázott az osztály előtt, hogy "mi van, kislányom, te nem mosol fogat?". Hát, nem és ugye kisgyerek lévén nekem tök természetes volt, mivel ezt láttam otthon is.
Később már mentem magamtól, sajnos sok fogamat gyökérkezelni kellett, hármat kihúztak, ez mind megelőzhető lett volna, ha anyámék odafigyelnek a szájápolásra és elvisznek fogorvoshoz.
Most koronával élek, meg egy pár halott foggal.
Van egy öcsém, neki sem tanították meg, hogy rendszeresen fogat kell mosni. Én szoktam rászólni, ha épp látogatóba megyek. A vicces, hogy amikor már vastag a lepedék a fogain, akkor ráüvöltenek, hogy mossa már meg a fogait. 7 éves még csak. :( Anyámnak meg most húzták ki egy újabb fogát, pedig csak időben el kellett volna mennie vele.
Na, mindegy, én már megcsináltattam a fogaimat, szép fehérek, járok fehérítésre, fogkőeltávolításra stb., nekik meg rohadjon ki az összes, megérdemlik.
Szerintem ennyi idősen kár ezen mérgelődni, nem tudsz rajta utólag változtatni. Csináltasd meg, amit meg lehet és vigyázz rájuk innentől. :)
Olyan sok okos van! Ti 6evesen már biztos azon izgultatok,hogy na,mosom a fogam napi 3x,igaz otthon nem ezt látom, de igy helyes...
25evesen mar en is fel bírom érni ésszel. ..bocs,hogy 7evesen még nem ment.
Könnyű annak prédikálni, akit gondos szülők neveltek. Neked joanyad biztos még ma is minden este kiteszi a fogmosó poharat...
Ateltem en is. 15 evesen huztak ki 3 6-osomat. En megbocsatottam bekik, mert emiatt lettem fogorvos es eleg jo eletszinvonalon elek. :D
Persze nem a penz motivalt, de az egyetem kiolte belolem a "majdenmegmentemavilagot" hozzaallasomat.
Persze, ha jon egy kisgyerek hasonlo szituval, felmegy a pumpa bennem, es probalom a szulovel meg a gyerekkel is megertetni a helyzetet, de oszinten szolva ehhez egy orvos ugyis keves. Nem fogom a 30-40 eves ember felfogasat megvaltoztatni, a gyerek meg vagy felfogja, amit mondok, vagy nem.
Osszesegeben en megbocsatottam nekik, mert jol elunk.
Köszi a válaszokat!
Egyébként még a mai napig le vagyok cseszve, ha például fogat mosok este és mondjuk 3 perc hosszat. Nem tudom hogyan bírnak úgy lefeküdni, hogy nem mosnak fogat este. És basszus 12-13 évig én is ezt csináltam, mert arra tanítottak, hogy reggel a nagy sietségben 5-10 másodperc "fogmosás" elég. Este is mondom, hogy már nem eszek többet, mert fogat mostam, erre lehülyéz. Ráadásul anya orvos akart lenni, csak oda nem vették fel, ezért lett tanár.
Tényleg annyira jól élnek egyébként a fogorvosok? Munkájuk az van, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!