Mikor látják végre be, hogy nem nézhetik ezt ölbe tett kézzel?
Bátyám (most 17 éves) szó szerint elrontja az egész életét, ami oda vezethető vissza, hogy szüleink mindig nagyon engedékenyek voltak velünk. Pl konkrétan soha nem toltak le, ha valamelyikünk egyest kapott, így soha nem éreztünk rá igazán késztést, hogy jobb jegyeket szerezzünk. Én is csak 1 ève kezdtem el komolyabban venni a tanulást, mivel akkor kezdtem el a sulit és sokat gondolkoztam a jövőmön.
Most nem is én vagyok a lényeg, hanem bátyám. Hozzá még mindig nem jutott el, hogy javítania kéne, sőt kétszer meg is bukott. De most sem áll még elég fényesen. Anyáék nem nagyon beszélgettek vele erről komolyabban, csupán csak utaltak az esetleges következményekre (pl hogy még egyszer megbukik és azt ők sem szeretnék).
Valamint elkezdett cigizni is. Vagyis ezt még nem most, hanem úgy 4 éve és fél éve szokott alkoholt is inni, bár szerencsére nem viszi annyira túlzásba. Jó, ez most ellent fog mondani, de csak egyszer törtènt ilyen. Úgy 2 hónapja teljesen részegen jött haza. Tudjátok mi a "vicces"? A szüleim először csak elrendezték egy ejnye-bejnyével, majd másnap kioktatták, hogy mekkora ostobaságot csinált, majd amikor bátyám nem volt ott, kihallottam, hogy megbeszélték egymás között, hogy biztos nem értette meg, de már annyira belefáradtak ebbr a dologba.
Valamelyik nap hazahozta a barátnőjét is, aki szintén nem különb a bátyámtól. Ráadásul neki is kb minden második szava valami vulgáris. Kb egy mondatot nem tud ilyen szavak nélkül elmondani. Meg mind a ketten nekiálltak cigizni házon belül és amikor szüleink normálisan megkérték, hogy menjenek ki, bátyám csak annyit reagált rá, hogy nem megy ki megfagyni.
Amikor pedig én bementem a szobájába - megjegyzem kopogtam és mondta, hogy bejöhetek - elkezdett velem úgy beszélni, mintha egy utolsó szemétdarab lennék, hogy hogy merek bejönni a szobájába, semmi keresnivalóm nincs. Mondtam neki, hogy csak szeretnék elkérni tőle valamit, aztán szó szerint kilökött onnan.
Folyamatosan eljárogat a barátaival, speciel volt, hogy hajnalban beállítottak hozzánk minden előzetes bejelentés nélkül. Mellékesen megjegyzem, hogy szüleim nem szeretik, ha csak úgy random olyan emberek járkálnak a házban, akiket ő nem ismer. Természetesen ez is veszekedésbe torkollott, hogy még egyszer ilyen embereket ide ne hozzon. Kb. egész végig beszélgettek max hangerőn, én oda is mentem hozzájuk, hogy lehetőleg halkabbak legyenek, mire kinevettek.
Valamint a szüleimmel is tiszteletlenül beszél, soha nem láttam még, hogy normálisan viselkedett volna velük. Ők pedig semmit nem tesznek, hogy ez változzon. Engem is zavar, hogy ilyen, de rám nyilván nem fog hallgatni. Simán hagyják, hogy ezt csinálja. Max néha kinyilvánítják nemtetszésüket, de ennyibe ki is merül ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!