Eroszakos csaladban felnottek! Milyen emberek vagytok?
Fizikailag vagy lelkileg bantalmaztak? Vagy mindeketto? Hogy elted meg gyerekkent? Milyen felnott vagy?
Engem.vertek is meg szoval is bantottak. Gyerekkoromban leginkabb azt kepzeltem, hogy apam holtan osszeesik a lakasban. Anyukamat szerettem, vele nehezebb volt. Igazabol azt beszeltem meg magammal lefekveskor, hogy hogyan forduljak, hogy vesbe fajjon, ha megver. Engem apam kezzel, anyam fakanalla, porszivocsovel vert leginkabb. A tanulmanyaim rosszak voltak, az otthon felgyult duhomet az osztalytarsaimon vezettem le, mert ezertem, hogy aki gyengebb, azzal megtehetem. Lett egy kapcsolatom 17 eves koromban. Egy nagyon joszivu, nagyon jambor, kedves ferfival. Teljesen tonkretettem lelkileg, mert bennem volt az erzes, hogy megtehetem, mert hagyja, mert szeret es elviseli. Persz par ev mulva kidobott. Radibbentem, hogy ugynazt csinaltam vele mint velem a szuleim. Eleg zarkozott vagyok, nehezen nyilok meg, sokat titkolozom, vannak kenyszeres mozdulataim, es nagyon sokat sirok, igy probalom levezetni a bennem levo duhot, mert kulonben tudom, hogy kart tennek a kornyezetemben. Sokat szorongok, sokszor elhatarozom, hogy megeteszek valamit, majd az utolso pillanatban megtorpanok. Nem lesz gyerekem, mert biztos rossz szulo lennek, biztos bantanam en is a gyerekemet. 25 eves vagyok, de erzelmileg nem hiszem, hogy a koromhoz melto vagyok. Igyekszem dolgozni magamon, csak a nekem tarthato tempo eleg lassu, ezert biztos, hogy el fog mulni a fejem felett az ido.
Masok hogy vannak ezzel?
(Kerem, ne kotoszkodjon senki? Es ne adjon tanacsokat! Kezelem a dolgokat!)
Kamaszkoromban jött hozzánk anyám harmadik párja, aki 8 éven át lelkiterrorban tartott engem és anyámat. Nagyapám pedig újra alkoholista lett 13 éves koromban, így végignézhettem, ahogy a pia lassan megöli. Anyám párja mindig érzékeltette velem, hogy egy senki vagyok, napi szinten próbálta rombolni az önbizalmamat, mindennaposak voltak itthon az ordibálások, kiabálások. Anyámtól szét voltam választva, nekem mindig a szobámban kellett lennem csöndben, a nappaliba nem mehettem be anyámhoz, csak akkor beszélhettem vele, ha ő nem volt otthon. 15 évesen molesztált, megszabadulni nem tudtunk tőle, mert mindig megfenyegetett minket, hogy megöl engem és anyámat, vagy megveret a haverjaival. Zárkózott és önbizalom hiányos voltam akkoriban, barátaim nem nagyon voltak. Rengeteg düh és gyűlölet gyűlt fel bennem az évek folyamán, ami ellenem fordult. Epilepszia szerű rohamok alakultak ki nálam, később jelentkezett a pánikroham is. Szeretethiányos voltam, ezért az első párkapcsolatokba beleugrottam, amik persze hamar tönkrementek.
Mára már nem vagyok annyira önbizalom hiányos mint régen, a pánikrohamom elmúlt, de a férfiakkal szemben fenntartásaim vannak, ha valaki úgy közeledik hozzám, hogy komolyabbat szeretne. Keresem azokat a jegyeket az emberekben, amik anyám párjára hajaznak, hogy még véletlenül se legyen része az életemnek ilyen ember. Ezeken kívül teljesen normális vagyok, nincs már pánikrohamom, epilepsziás rohamaim, egyetemre járok, vannak barátaim. Jobb az életem azóta, hogy anyám párja meghalt rákban.
Kérdező - szerintem soha nem késő. Akkor késő, ha magadban feladod. Tanulj nyelvet (akár interneten), keress esti sulit, menj ki külföldre, változtass a környezeteden, bármi, csak egy dolgot ne tegyél - ne add fel azzal, hogy késő. Nem késő. 25 éves vagy, az első 25 éved hiába volt pokol, a következő 25-nek nem kell annak lennie. Pszichológushoz eljárhatsz ingyen is, néha már az is sokat segít, ha valaki előítéletek nélkül meghallgat. Ne add fel, ne vedd el magadtól az esélyt! Tudom, hogy nehéz, de ha valaki tud ezen változtatni, az te vagy, és sokkal erősebb vagy, mint hiszed, ebben biztos vagyok. Őszintén drukkolok neked.
10. válaszoló voltam.
ma 09:34 vagyok. (6-os válaszadó)
Kérdező! Soha ne ad fel. Te csak 25 éves vagy, még előtted az élet.
Én 32 évesen érettségiztem le. 42 évesen végeztem el egy fodrásztanfolyamot. A húgom aki most 40 éves, idén lett kutyakozmetikus.
Mindig van idő a tanulásra. Én jövőre amikor 44 éves leszek fogom megszerezni a jogosítványt. Ja, és hozzá kell tennem, hogy mindezt úgy, hogy anyámnak köszönhetően aki gyerekként egyszer kis híján félholtra vert, komoly halláskárosodást szenvedtem.
Tanulni sosem késő. Ha tudnék nyelveket is tanulnék.( de a hallásom miatt nem megy)
Az a baj veled, hogy önsajnálatban vagy, és nem is akarsz változtatni a sorsodon. Pedig te is képes vagy rá.
dühös.
anorexiás.
őszinte.
es immungyenge. allandoan betegeskedem.
/fizikai es lelki terror is volt../
fizikai és lelki terrortól lettem
erőszakos
játszmázós (a pszichopata apámtól kellett eltanulnom a mintákat, ha túl akartam élni)
kemény
családcentrikus(csakis a saját férjemmel és gyerekeimmel)
autoimmunbeteg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!