Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóságnak számít? 17/f

Bunkóságnak számít? 17/f

Figyelt kérdés
2 keresztnevem van, amiből csak a másodikat szoktam használni, amit pedig a szüleim úgymond a tényleges keresztnevemnek adtak, nem említem meg, ha nem muszáj. Csak túlságosan régimódinak tartom és egyáltalán nem tetszik, meg suliban is mindig sokat csúfoltak miatta, szóval csak rossz emlékeim vannak ezzel kapcsolatban. A második keresztnevem pedig viszonylag gyakori és feleannyira sem feltűnő mint az első és becézni is lehet, éppen ezért használom azt. A szüleim is a második név után hívnak, mivel nekik is egyenesen elmondtam, hogy nem tetszik az első. Látszólag nem volt vele gondjuk, de kicsit félek, hogy talán egy kicsit pofátlanságnak veszik.
2016. nov. 21. 01:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ami azt illeti nekem az első nevem Koppány (nem tudom hogy fordulhatott meg egyáltalán a fejükben), a második pedig Benjamin.

Szívem szerint nincs azzal baj ha 2 nevet adtak, de legalább a sorrenden változtattak volna, mert mint mondtam, kb mindenhol először az első nevemen hívnak és számomra annyira kellemetlen..

2016. nov. 21. 10:15
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem bunkóság. Biztosan nem haragszanak ezért, hogyha ők is a második neveden hívnak. Biztosan azért adtak kettőt, mert ők is tudták, hogy az első nem biztos, hogy tetszeni fog és így tudsz választani. Sokan a második nevüket használják, akiknek kettő keresztnevük van.
2016. nov. 21. 10:57
 13/19 anonim ***** válasza:
63%
A Benjámin szép név. Á-val írod?
2016. nov. 21. 10:58
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát, aranyosak vagytok 

Nem, a-val. Édesapám angol és így kaptam egy magyar és egy angol nevet is :)

2016. nov. 21. 11:02
 15/19 anonim ***** válasza:

Unokahugom Petra Barbara, és mindenki Barbizza (nincs 1 éves)

Párom keresztlánya Fanni Petra és Petrázzák:)

2016. nov. 21. 11:19
 16/19 anonim ***** válasza:
36%
Ha ez bunkóság akkor mit mondjak a metrón, tescoban, edzőtermekben lévő "ember"szabású lényekre? :D
2016. nov. 21. 11:59
 17/19 anonim ***** válasza:
72%
Mi bajod a Koppánnyal ? Én ismerek Koppányt és szerintem menő név. Mások is ezt gondolják róla gimiben. 15-18 éves korosztályról van szó. Elég szomorú, hogy manapság szégyen magyar nevet viselni, adni. Német, héber nevek szépek, a magyart pedig tagadjuk le. Az is szánalmas, aki lepontozott, mert a Gyulát szép névnek találom. Szánalmas ez a hozzállás.
2016. nov. 21. 12:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Koppány és Benjamin mondjuk sosem értettem, hogy hogy jön össze egy magyar és egy zsidó eredetű név.
2016. nov. 21. 16:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Az bunkóság, hogy szégyelled a Koppány nevet! Mi az, hogy régimódi? Történelmi inkább! Az baj?
2018. okt. 11. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!