Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért haragudnak rám a szüleim...

Miért haragudnak rám a szüleim, amiért a "saját" pénzemet nekem tetsző ruhákra meg sminkekre költöm?

Figyelt kérdés

18 vagyok és mivel most az érettségire készülök, nem igazán tudok dolgozni, úgyhogy egy pár hónapig még kénytelen vagyok a szüleimen élősködni.

Szóval a szüleimtől nem kapok rendszeresen hétköznapi értelemben vett zsebpénzt, szóval nincs megbeszélve, hogy havonta kapok ennyi meg annyi ft-ot, hanem úgy szoktam pénzt kapni tőlük, hogy hetente 1x-2x, amikor eszükbe jut, ideadnak 1-2 ezer ft-ot, hogy vegyek belőle magamnak kaját, viszont ilyenkor inkább nem kaját veszek ebből a pénzből, hanem elrakom és gyűjtögetem. Meg amikor megyek velük a boltba és kapnak 1-2 ezer ft visszajárót, azt is van, hogy nekem adják, szóval igy össze szokott gyűlni pár hónap alatt egy nagyobb összeg, amiből lehet vásárolni és olyankor veszek magamnak valami sminket vagy ruhákat a plázában, vagy valami parfümöt vagy más dolgot, amire épp szükségem van.

De ilyenkor állandóan megy az ordibálás, hogy miért költöm el hülyeségekre a pénzemet, el fogják venni és soha többé nem adnak pénzt a kezembe, de nem értem, miért olyan nagy baj ez, ha azt a pénzt, amit ők ideadnak, kajára költeném el, akkor is ugyanannyival lenne nekik kevesebb, mint most.

Azzal szokott lenni a leginkább bajuk, hogy a plázából vásárolok ruhákat, szerintük turkálóból kéne öltöznöm, mert az a normális és csak az újgazdag idióták vásárolnak plázában...De a turkálókban alig van normális ruha, ha találok is valami szépet, az az esetek 99%-ában nem jó rám, vagy észreveszek rajta valami más hibát. Pedig amúgy nem vagyunk olyan szegények, hogy rá legyünk szorulva a turkálóra, csak egyszerűen nem is érdekli őket, hogy mibe járnak, meg hogy hogy néznek ki.

Az a legidegesitőbb, amikor elmennek a turkálóba és én is velük tartok és azt hallgatom órákon át, hogy turkálnak a legnevetségesebb, legrondább ruhák között, amiket valaha is láttam és olvassák a cimkéiken (már amelyiken még rajta van) a legkülönbözőbb neveket, amiket még életembe nem is hallottam és mondják nekem, hogy "Há' nézd mán meg, ezek világhirű, divatos márkák, oszt te a plázába jársz ugyanezeket 10x ennyiér' megvenni!!"...

Amikor valami sminket vagy hajápolási terméket veszek, akkor is veszekednek, hogy mégis mi szükségem van nekem hajolajra meg hajhabra meg szárazsamponra? Persze ha nem használom ezeket, már szidnak, hogy milyen undoritó, hogy igy lelapul a hajam a fejemre, meg hogy hót száraz a hajam...Tehát ennyit erről..

Szóval ahogy az elején is irtam, most még nem tudok dolgozni, nem olyan válaszokat várok, hogy menjek el dolgozni, csak azt nem értem, miért olyan nagy baj, ha szeretnék jól kinézni? Főleg úgy, hogy azt a pénzt, amiből veszem a cuccaimat, amúgy is ideadnák kajára, csak én nem kajára költöm el, hanem ezekre. Szerintetek igy jogosan haragszanak rám?

2016. nov. 20. 22:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
11%
Miért? Mert nem azt a választ kaptad egyesektől, amit hallani akartál?
2016. nov. 21. 11:29
 12/22 A kérdező kommentje:
Igen, nem épp olyan válaszokat vártam, hogy mekkora lenyúlás az, hogy elviszek itthonról kb 100 ft értékű kaját :D
2016. nov. 21. 11:41
 13/22 anonim ***** válasza:
62%

Itt csak az a lényeg, hogy konkrétan kajára adták, vagy zsebpénznek adták.

Ha te ezt ténylegesen azért kapod, hogy ennivalót vegyél magadnak és ne legyél egész nap üres hassal a suliban (azt azért ismert be, hogy egy banán, vagy péksüti lótúró egész napra), akkor jogos a lecseszés.

Ha nem így van, akkor nem jogos.

Ezt meg neked kell tudni, nem nekünk itt a gyk-n.

Szóval nem kell kiakadni a válaszokon...

2016. nov. 21. 11:50
 14/22 A kérdező kommentje:

Nekem elég egy gyümölcs vagy egy kisebb szendvics is egy napra, mert csak 7 órám van minden nap és mielőtt elmegyek itthonról, reggelizek. Van, hogy elfelejtek kaját vinni és úgy is elvagyok egész nap, csak az 5. óra felé kezdek éhes lenni, de úgy még simán kibirom hazáig.

Az a baj, hogy csak akkor adnak pénzt, ha azt hiszik, kaját fogok venni belőle, ha azt mondom, kellene egy új farmer, mert kinőttem a régit, vagy már annyit hordtam, hogy a szó szoros értelmében lerohad rólam, képesek ideadni egy ötszázast, hogy abból vegyek egy újat :D Még a legolcsóbb helyen is, ahol farmert szoktam venni, kb 1500 ft-tól vannak a legolcsóbban..És szerintem nem akkora bűn, ha egy 18 éves lány szeretne jól kinézni, nem kizárólag turkálóból öltözködni meg ilyesmik.

És igaz, hogy a parfüm, meg hajhab, stb. sokáig kitartanak, de nem csak ezekre kell a pénz, hanem más dolgokra is, amikre van, hogy nem is számitok, pl. nemrég szétjött a cipőm, amibe jártam az ilyen hidegebb időkben és vennem kellett egy újat. Ha anyáméktól kellett volna rá pénzt kérnem, vagy ők jöttek volna el velem megvenni, bementünk volna a legolcsóbb kinaiba és vettek volna valami műbőr szart, amiben kifagy a lábujjam, fáj a lábam és pár nap vagy hét viselés után elveszti a tartását. Igy legalább az összegyűjtött pénzemből tudtam venni egy normálisat kicsit drágábban.

Vagy pl. eddig egy nagyon gáz bőrkabátban jártam, amit megint a turkálóból szedtek össze valahonnan és úgy nézett ki, mint egy férfi kabát, egyszer hallottam, hogy pár lány az osztályból épp rajtam röhög, hogy férfi kabátban járok iskolába...De összegyűjtöttem egy kis pénzt és vettem egy normális dzsekit, amit már nem úgy veszek fel, hogy fú de gusztustalanul nézhetek ki benne.

2016. nov. 21. 12:07
 15/22 anonim ***** válasza:
68%

Oké, kislány, így rendben van.

Teljesen megértem, hogy a férfi, vagy annak kinéző kabát helyet másik kell, abszolút jogos.

Az is oké, hogy a szar (ami vagy az, vagy nem, ilyen is, olyan is van) kínai helyett tartósabb, jobb cipőt akarsz és valóban, 500 ft-ért nem lehet farmert venni.

DE AZ ELEJÉN NEM EZT ÍRTAD, így ne sértődj be a válaszokon.

Idézlek: nekem tetsző ruhákra meg sminkekre költöm

Óriási különbség van a kettő között!

Ezért kaptál ilyen válaszokat.

Tanulság: fogalmazz érthetően! :)

2016. nov. 21. 12:18
 16/22 A kérdező kommentje:
Igen, de végül is ha már veszek egy új ruhát vagy cipőt vagy akármit, azontúl, hogy jó minőségű, szeretném, ha tetszene is :D
2016. nov. 21. 12:27
 17/22 anonim ***** válasza:
50%
Ha ezt az elején is leírtad volna, akkor nyilván más válaszokat kaptál volna.
2016. nov. 21. 15:26
 18/22 A kérdező kommentje:
Mit kellett volna még leirnom az elején? Nem gondoltam, hogy lesz, aki abba is beleköt, hogy igy biztos többet eszek itthon és miattam fogunk eladósodni.
2016. nov. 21. 15:33
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha 18 éves vagy, már igazán szabad döntésed van abból a szempontból, hogy mit mire költesz.

Tisztázd a szüleiddel, hogy az étkezésedet önállóan is el tudod intézni.

Én is nagyon utálom, amikor a szüleim helyettem akarják kitalálni, hogy mire van szükségem.

A szüleim jómódúak, de elég konzervatívak. Nem szeretnek feltűnést kelteni, anyám soha nem sminkel, nekem viszont a leendő munkámhoz is szükséges, hogy úgy jelenjek meg az emberek előtt, ahogy elvárják tőlem. Színművész leszek.

De pl. anyám már nem akad fenn azon, hogy a világért sem venném fel azt a ruhát, amit ő vásárol nekem. És sminkmárkákból is egyedül én tudom, melyik termék vált be.

Ezért inkább kiegyeztünk abban, hogy minden hónapban (vagy amikor szükségem van rá) egy fix összegért beszerezhetem azt, amire szükségem van.

És valljuk be: A turkáló és az olcsóbb plázai üzletek árai között (C&A,H&M) nincs olyan nagy különbség.

2016. nov. 21. 20:30
 20/22 anonim ***** válasza:
De hisztisek a te szüleid! Nem tudom, arra mit mondanának, ha drogoznál!
2018. márc. 10. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!