Mit lehet az ilyen szülôkkel kezdeni? Már unalmas.
Csak kereszteny/szülô által elfogadott konyveket olvashatunk nem találkozhatok kettesben a baratommal, megvan szabva milyen ruhát hordhatok, milyen zenet hallgathatok, milyen filmet nezhetek,kik lehetnek a barataim.
Most kaptam egy "okos" telefont (17.születésnapomra) ami a ház bizonyos részeirôl tudom fogni a szomszed wifijet, ha megtudnák ég a földdel..Jövôre olyan messze megyek egyetemre amilyen messze csak lehet.
Van internet es egy számitògép (és a bàtyàmnak egy laptopa,22eves) de csak iskolai dolgokra használhatjuk ha valaki "felügyel".Augusztusban leszek 18, mar alig varom. Es a kolit is :)
Persze ez se tetszik.nekik, hogy külföldre akarok egyetemre menni.
Költözzél csak nyugodtan, ha el tudod magad tartani!
De ha továbbra is elvárod tőlük, hogy a kajádat, ruhádat, tanulásodat és minden egyebet ők fizessenek, csak éppen a dolgaidba ne szóljanak bele, nem igazán tartom tisztességesnek részedről. De a saját lelkiismereteddel neked kell elszámolnod.
Mar irtam, hogy az USA-ba szeretnek menni aupairkedni,2 evre. :)
Nem szeretnem, hogy Ok tartsanak el
:)
A program dijja mar majdnem megvan, Augusztusig biztosan meglesz. Es ha betoltom a 18-at akkor en is megkapom a nagyszuleim altal nekem gyujtott penzt, mint a batyam :)
Koszonom a valaszod.
Nem tudom eldonteni, hogy az ide kommentelok nagy resze tenyleg ennyire fogyatekos es a szovegertelmezesre keptelen, vagy csak ennyire besavanyodott sz*reletu.
A kerdezo vagy 5x leirta, hogy O MAGA akar dolgozni, ergo nyilvan o tartana el magat kulfoldon is. A logika alapjan kovetkeztethetunk arra, hogy ha 15 eves kora ota dolgozik, akkor nyilvan tovabbra IS dolgozna. A masik meg az, hogy a legkisebb reszleteket ragadjak ki egyesek, amikor a kerdes r*hadtul nem erre vonatkozik. Erdekes, az ide frocsogo embereknek nem tunik fel a szulok vallasi fanatizmusa. Kakan is csomot keresnek, hihetetlen.
Kerdezo neked csak annyit mondanek, hogy valoban a koltozes a legjobb megoldas. Az ilyen szuloket nem lehet jobb belatasra birni, sajnos teljesen beszukult a latokoruk. Amirol megvan a velemenyuk az szerintuk szent es serthetetlen, te meg csinalhatsz akarmit, akkor se fognak megvaltozni.
Sok sikert kivanok neked a tovabbiakban!
Ha jól értelmezem, a 22 éves bátyád sem netezhet csak felügyelettel? Ő hogy bírja ezt? Az a baj, hogy a szüleid nem is értik, mennyire rosszat tesznek neked ezzel. A sok elfojtás borzasztó károkat okozhat, egy êletre sérülhet tőle az ember. Mélydepresszió, idegösszeomlás,szélsőséges esetben mások bántalmazása...
Mi történik, ha nem azt teszed, amit mondanak? Próbáltál már keményen ellenállni nekik?
33-as olyan jót mosolyogtam az írásodon. Valóban szinte senki nem arról beszél, ami a kérdés. Nem is értem, miért kötnek bele abba, hogy Amerikába menjen.
Kedves kérdező! Menj, ha szeretnél! Főleg ezzel a programmal még biztonságosnak is tünik. De nagyon vigyázz magadra! Nehogy az legyen, hogy a hirtelen nagy szabadságodtól megvadulsz! :)
Légy boldog, bármi lehetsz, ami szeretnél lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!