Ha haza látogatnak a gyerekeitek, szoktak vinni nektek "valami apróságot, ajándékot?
Gyerek vagyok. A szüleimnek nem szoktam, csak ha valami alkalom van, vagy tudom, hogy olyan dologra van szükségük, amit náluk nehezebb beszerezni. Viszont a tesómnak általában viszek valami apróságot (még gimis; füzetet szoktam neki venni, ha valami focis kupont vagy ilyesmit kapok, azt mindig elrakom, néha kap ruhát, édességet általában mindig viszek neki, nem mintha otthon nem kapna).
Nagymamám lebetegedett (értsd: ágyban fog feküdni valószínűleg élete végéig), és nagypapám ápolja. Inkább hozzájuk csoportosítom át az ajándékokat, mert tudom, hogy ott nagy szükség van rá. Házi készítésű ételt szoktam vinni fagyasztani (pl. panírozott húsok, amiket már csak be kell dobni az olajba), diabetikus sütiket, gyümölcsöket, tisztálkodószereket, fogyóeszközöket.
Én kb. havi egyszer megyek a nagyszüleimhez, a közvetlen családom ritkábban látom. Minden héten sajnos nem tudnám megengedni magamnak, hogy olyan ajándékot vigyek, aminek haszna is van.
Nekem olyan anyukám van, aki jobban tud várásolni, jobban tud főzni, jobban tud sütni, és sosem szereti azt a fajta édességet, amit választunk neki.
Gondolom, ismeritek, miről beszélek... :))
Eleinte próbáltam neki sütit vinni, olyat, aminek csak a hallatán is repül egy ismerősünk bármit segíteni... de anyu természetesen sokkal jobban megcsinálja, és ki is oktat minden alkalommal, hogy mit "rontottam el".
Így leginkább csak magamat viszem, azt legalább nem vallja be, hogy a nevelésemben hibázott :P
Aprósàgokat meg háztartàsi dolgokat viszünk anyósnak. Faluban laknak, messze nekik a Tesco...stb és szegények is. Szóval szoktunk vinni nagycsomagos(32db-os) wc papírt, vagy Lidl-ös szemeteszsàkot(füle van, nagyon bejön anyósnak) ilyeneket. Megveszik õk is, csak ugye itt olcsóbb és ezzel legalàbb segítünk. Sütit nem viszek, mivel após édesszàjú és szereti amit csinàlunk, viszont anyós eskü féltékeny, olyankor sohasem kóstolja meg, meg puffog, ha após mondja, hogy jajj de finom,meg "te is süthetnél, úgy szeretem". :D
Anyumék nem élnek, de hasonlókat vinnénk nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!