Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha haza látogatnak a gyerekeit...

Ha haza látogatnak a gyerekeitek, szoktak vinni nektek "valami apróságot, ajándékot?

Figyelt kérdés
Gondolok itt olyanra pl, hogy én egy héten egyszer mindig megyek a szüleimhez, és tudom hogy nagyon szeretik az édességet,sütiket, ha tehetem sütök valamit. Ha nincs időm, akkor veszek nápolyit, bonbont, vagy ott csinálok pudingot, stb....
2016. nov. 15. 19:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Gyerek vagyok. A szüleimnek nem szoktam, csak ha valami alkalom van, vagy tudom, hogy olyan dologra van szükségük, amit náluk nehezebb beszerezni. Viszont a tesómnak általában viszek valami apróságot (még gimis; füzetet szoktam neki venni, ha valami focis kupont vagy ilyesmit kapok, azt mindig elrakom, néha kap ruhát, édességet általában mindig viszek neki, nem mintha otthon nem kapna).

Nagymamám lebetegedett (értsd: ágyban fog feküdni valószínűleg élete végéig), és nagypapám ápolja. Inkább hozzájuk csoportosítom át az ajándékokat, mert tudom, hogy ott nagy szükség van rá. Házi készítésű ételt szoktam vinni fagyasztani (pl. panírozott húsok, amiket már csak be kell dobni az olajba), diabetikus sütiket, gyümölcsöket, tisztálkodószereket, fogyóeszközöket.

Én kb. havi egyszer megyek a nagyszüleimhez, a közvetlen családom ritkábban látom. Minden héten sajnos nem tudnám megengedni magamnak, hogy olyan ajándékot vigyek, aminek haszna is van.

2016. nov. 15. 23:01
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam általában vinni apróságot, van pl. olyan üzlet, ahova én rendszeresen járok, anyu nem, mert az ő közelében nincs olyan. Pl. fűszerek, spéci táplálékkiegészítő, tea, füstölő egy bizonyos illattal, ilyesmik.
2016. nov. 16. 04:03
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem viszont ünnepekor igen .
2016. nov. 16. 05:01
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

Nekem olyan anyukám van, aki jobban tud várásolni, jobban tud főzni, jobban tud sütni, és sosem szereti azt a fajta édességet, amit választunk neki.

Gondolom, ismeritek, miről beszélek... :))

Eleinte próbáltam neki sütit vinni, olyat, aminek csak a hallatán is repül egy ismerősünk bármit segíteni... de anyu természetesen sokkal jobban megcsinálja, és ki is oktat minden alkalommal, hogy mit "rontottam el".

Így leginkább csak magamat viszem, azt legalább nem vallja be, hogy a nevelésemben hibázott :P

2016. nov. 16. 07:38
 15/21 anonim ***** válasza:
Én gyerek vagyok. Mikor hogy. Eddig nyári időben nagyon sokat mentünk, amíg be nem jött a hideg, mert volt egy házunk az ő falujukban, akkor ott voltunk, és át-át mentünk hozzájuk. Volt hogy vettem valamit, de inkább nem. Viszont, ha olyant csináltam, amit tudom, hogy szeretnek, akkor vittem. Most eladtuk a házat, így valószínűleg kevesebbet megyünk, most voltunk, most vittem apunak egy különleges sört, anyunak olyan zabkását, amit szeret, meg előtte nap pont sütöttem sütit, abból is, de ha nem viszek semmit, mert épp hónap vége van, vagy egyéb kiadás, akkor sincs belőle semmi. :)
2016. nov. 16. 08:36
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
Én úgy gondolom, ha vendégségbe megyek hozzájuk, akkor illetlenség nem vinni akár egy csokit, sütit, üveg bort. De heti szinten nekem már túlzás lenne, sajnos nem engedhetjük meg magunknak ezt heti szinten, a szüleim sem várnák el. Mondjuk az más kérdés, mi nem látogatjuk őket heti szinten.
2016. nov. 16. 09:45
 17/21 anonim ***** válasza:
58%
Havonta, kéthetente megyünk. Visszük a gyereket, hogy lássák. Mást nem.
2016. nov. 16. 10:31
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha épp látok valami olyat, aminek örülnének, pl anyukámnak olyan könyvet, ami nincs még meg neki, pedig olyan stílusú ami bejön neki, vagy apukámnak valami jópofa kütyü, akkor azt megveszem nekik, de nem erőltetem, hogy mindig muszáj vinnem valamit, nem is várják el.
2016. nov. 16. 11:00
 19/21 anonim ***** válasza:

Aprósàgokat meg háztartàsi dolgokat viszünk anyósnak. Faluban laknak, messze nekik a Tesco...stb és szegények is. Szóval szoktunk vinni nagycsomagos(32db-os) wc papírt, vagy Lidl-ös szemeteszsàkot(füle van, nagyon bejön anyósnak) ilyeneket. Megveszik õk is, csak ugye itt olcsóbb és ezzel legalàbb segítünk. Sütit nem viszek, mivel após édesszàjú és szereti amit csinàlunk, viszont anyós eskü féltékeny, olyankor sohasem kóstolja meg, meg puffog, ha após mondja, hogy jajj de finom,meg "te is süthetnél, úgy szeretem". :D

Anyumék nem élnek, de hasonlókat vinnénk nekik.

2016. nov. 16. 15:00
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Minden héten megyek hozzájuk, csak néha viszek valamit. Ha van valami fölösleg a kertből, vagy sütit, pogácsát. Mostanába tojást szoktam vinni, mert máshol nem tojnak a tyúkok csak nálunk xD
2016. nov. 16. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!