Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetséges így megoldani?

Lehetséges így megoldani?

Figyelt kérdés

Sajnos a szüleimmel egy pár hónapja nagyon megromlott a viszonyunk. 17 éves vagyok, ez az utolsó evem es egyetemre szeretnék menni. Sajnos odaig fajultak a dolgok hogy anyukamek rajtam sporolnak (ruha, ajandekot se szoktam kapni szulinapkor se es szinte semmi masra, penzt fel eve nem kaptam csak egyszer 500ft-ot de azzal is bántottak h nekem semmi nem eleg...) kitűnő tanulo vagyok az iskolában de mivel anyukámék megvonnak tolem mindent elmehetek dolgozni? Ha a helyi munkaugyi kozpontba bemegyek segitseget kerni ott tudnak segiteni ebben? Nagyon szuksegem lenne ra hiszen iden sok a kiadas a suliban :( iskola mellett szeretnek dolgozni es jovore elkoltozni. Lehetseges?

17L

2016. nov. 14. 21:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mitől romlott meg a kapcsolat?

Amúgy, ha nagyon szűkölködik a család, akkor tényleg segíthetsz úgy, hogy munkát vállalsz, úgy, hogy ne kockáztasd a továbbtanulást se, mert nagyon fárasztó tanulás mellett dolgozni.

Én a helyedben a diákszövetségekhez mennék munkát keresni. Melodiák, Jobb Kezek stb. illetve beszélgetnék szüleimmel, hogy mi a gond? még nincs késő javítani a kapcsolaton.

2016. nov. 14. 21:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Anyagi problemaink nincsennek, apám vezető beosztásban dolgozik, emellett anyukam is jol keres. A kapcsolatunk megromlasanak semmi kulonosebb oka nem volt, egyik naprol a masikra tortent. Probaltam mar veluk beszelni de nem erdekli oket. Dolgozni magam miatt szeretnék nem azert h nekik még tobb penz legyen. Koszonom a valaszod! :)
2016. nov. 14. 21:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vállalhatsz diákmunkát, és ha bírod (sokan bírják suli mellett) akkor dolgozz nyugodtan. Normális fiatalnak tűnsz, legalább hamar értékelni fogod a pénz értékét.
2016. nov. 14. 21:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) jo lenne felretenni is belőle hiszen amint lehet költözni szeretnék innen.
2016. nov. 14. 21:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
suli mellett dolgozhatsz, ha továbbtanulsz és elköltözöl kérhetsz rokontartást, talán meg is ítélnek valamennyit
2016. nov. 14. 21:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

sztm kapcsolat nem romlik csak úgy meg...

és mivel egy nagyon meghatározó, fontos kapcsolatról van szó, érdemes még tenni érte.

esetleg Te is kezdeményezhetsz valami inkább idő, mint pénzigényes progit, kirándulás, társasozás, cukrászda stb...

még nincs veszve minden:)

2016. nov. 14. 21:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Hidd el, próbáltam! :) se a tovabbtanulasom nem erdekli oket, se az hogy mi van velem. Amikor beszelgetni szeretnek akkor is annyit mondanak h "jaaajjj hagyjal mar," vagy "kussolj mar nem hallom a tv-t" ...szoval en tobbet nem szeretnek ezert a kapcsolatert tenni amikor ők meg sem hallgatnak.
2016. nov. 14. 21:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Vállalj diákmelót és jövőre menj kollégiumba.

Ha nem ódzkodsz tőle, ha betöltöd a 18-at elmehetsz vérplazmát is adni, ahova én járok, ott 7000 Ft-ot fizetnek alkalmaként, jó kis kiegészítés, főleg, ha otthonról nem kapsz semmit.

De most komolyan, utolsó éves vagy, nyilván sok a kiadás pl.szalagavató, de ezt magadnak kell finanszírozni?

2016. nov. 15. 11:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen sajnos de ez van :) koszonom az otletet, nem is olyan rossz!! :)
2016. nov. 15. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Kínos ügy!

A szülővel rossz kapcsolatban lenni,megterheli a személyiséget.Jó volna rendbeszedni a kapcsolatodat!

Ha valóban a szüleid hanyagolnak el,és nem azzal akarnak manipulálni,az az ők szüleikkel való kapcsolatából indult ki.Arról minden bizonnyal tudsz.

Felteheted nekik a kérdést,hogy az tetszett nekik?

Kérlek jelezz vissza!

2016. nov. 30. 06:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!