Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan segithet a mediátor?...

Hogyan segithet a mediátor? Fontos!

Figyelt kérdés
Elvàlt szulok, egy kamaszkoru gyerek. Az apàval nagyon megromlott a kapcsolat. Hogyan segithet a gyerek és az apa kapcsolatàn egy mediàtor? Az elképzelés ùgy van, hogy az anya és az apa jàrna mediàtorhoz kulon-kulon. HOGYAN segithet ez az apa gyerekével valo kapcsolatàn? Hiszen ha az anya tolmàcsolja a gyerekei érzelmeit, ohatatlanul eltorzitja azokat, beleviszi sajàt sérelmeit. Rosszul gondolom?
2016. nov. 14. 16:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom te vagy az apa kérdező. Az anya azért kell oda, mert a gyerek kiskorú, és nyilván az anyáé a felügyeleti jog. Ettől még meg lehetne beszélni az ex feleséggel hogy a gyerek nélküle is mehessen- már ha akar.
2016. nov. 14. 21:01
 12/16 anonim ***** válasza:
63%
fogadd el, hogy ha segíteni akar, akkor meg kell ismernie mind a 3 embert valamennyire- hisz 3 ember kapcsolata van itt, ami megromlott. A gyerek is megy majd egyedül. Így tudja kibogoznia szálakat - és biztos, hogy az a cél, hogy mindhármótoknak nyugodtabb és jobb legyen az élete.
2016. nov. 14. 21:06
 13/16 A kérdező kommentje:

Koszi a vàlaszokat. Nem lettem sokkal okosabb, de megerositettetek véleményemben.

1. Igen, én vagyok az apa.

2. A gyerek nem akar résztvenni ebben a dologban, az anyja tenné.

Tehàt az van, hogy én vagyok a hibàs, hogy nem akarom ezt a dolgot, ebben a formàban. Anyàval (kulon-kulon), a gyerek nélkul mediàtorhoz jàrni, hogy jobb kapcsolatom lehessen a gyerekemmel. Szàmomra, igy nonszensz.

2016. nov. 14. 21:14
 14/16 anonim ***** válasza:
60%
Mivel a gyerek is része a családnak, és így a problémának, nem tartom jónak hogy ő ki lesz hagyva.
2016. nov. 14. 21:19
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

Bár semmit sem írtál az Anyáról, én kicsit kiérzem, hogy neheztelsz az exedre és nem ápolsz vele egy "baráti kapcsolatot" még a gyerek ügyes-bajos dolgainak megbeszélése erejéig sem. A probléma ezzel van. A 16 éves nem kicsi, nyilván tudja mi oka volt a szülei bválásának és akaratlanul is az egyik fél mellé áll.

Nalunk is nekünk szülőknek kellett volna mediátorhoz menni de az exem nem volt hajlandó.

Gondolkozz el Te mit hibáztál a válás megtörténtéig és ne habozz megbeszélni a gyerekkel. Ha őszinte vagy, javulhat a kapcsolatotok de ehhez az anyával is normálisan kell kommunikálnod.

2016. nov. 14. 22:14
 16/16 anonim ***** válasza:
71%
az a baj, hogy a másik oldal felé az jön le, hogy felajánlanak egy megoldást, de te "még erre sem vagy hajlandó". szerintem, ha senki sem nyitott a kompromisszumra, a gyereked nem beszél veled, és nincs jobb ötleted, akkor ez is több, mint a semmi.
2016. nov. 21. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!