Hogyan segithet egy 17 eves fiu az edesanyjanak?
A kitakarításhoz nem kell nagy tudás, a lényeg az, hogy először töröld le a port mindenhonnan, töröld le a konyhapultot, asztalt, stb, valamilyen vizes-mosószeres ruhával, törlőkendővel (de ha találsz valamilyen tisztítószert, ami ilyen fújós, az még jobb), és utána porszívózz fel. Ez már szembetűnő.
Valami nagyon egyszerű ételt is könnyedén elkészíthetsz, például spagettit, tojásrántottát. De ha csak csinálsz két szendvicset anyukádnak, szerintem azzal is leveszed a lábáról!
Ezen kívül a későbbiekben az is nagyon jó pont lehet nála, ha néha érdeklődsz arról, mit hogyan kell csinálni - hiszen nem lesz mindig ott, hogy megcsinálja helyetted, egyszer majd neked kell egyedül csinálni. Gondolok itt a felmosásra, ruhák kimosására, vasalására. Egyszer odamész hozzá, és megkéred, hogy mutassa meg, tanítsa meg, hogyan kell. Ezután bármikor be tudsz majd segíteni az ilyen feladatok ellátásába is :) A lányok meg odáig lesznek érted :D
a tésztából és a krumpliból tudsz krumplis tésztát készíteni:
Sztem ha elmosogatsz, leviszed a szemetet, nagy örömet okoz
igazán kedves tőled, hogy figyelmes próbálsz lenni
Az általad írt hozzávalókról nekem ez az egyszerűbb recept jutott eszembe: [link]
Nagyon szép dolog egyébként, hogy fiú létedre szeretnéd megkönnyíteni anyukád dolgát. Nagyon pozitív tulajdonság, ha egy fiú házias. Ha főzöl, én javaslom, mindenképpen mosogass el magad után, tedd rendbe a konyhát! Egyébként szerintem annyiban tudsz hozzájárulni a háztartáshoz, hogy a helyére teszel mindent (pl szennyest a szennyestartóba, cipőt a cipőszekrénybe, ha van), felsöpörsz, felmosol, porszívózol. Akár port is törölhetsz (porszívózás előtt..), az elég hosszadalmas és aprólékos dolog, ha sok apróság van a lakásban, ritkán jut rá idő. A mosdót, zuhanyzót/fürdőkádat is kitisztíthatod, biztos vannak otthon vegyszereitek hozzá. Arra figyelj csak, hogy ne karcolj össze semmit, műanyag szivaccsal vagy dörzsivel érdemes hozzáfogni. Konyhai és fürdőszobai takarításhoz külön szivacsot használj. Ha vegyszeres takarításba kezdenél (fehérítő, vízkőoldó, akármi) mindenképpen figyelj rá, hogy ne keverd össze őket, és ne alkalmazd egymás után őket egy felületen! Felmosáshoz is csak egyfélét használj! Különben a keveredő vegyszerek olyan kölcsönhatásba léphetnek egymással, ami elég veszélyes lehet rád nézve. Anyukádnak egyébként biztos vagyok benne, bármi jól esne, amit csinálsz.:)
Szerintem a főzést inkább hagyd.
Takaríts ki, annak biztosan nagyon fog örülni.
Törölgesd le a port a szekrényekről, polcokról, asztalokról, stb.
Porszívózz fel, moss fel.
Ennél alaposabb takarítást szerintem nem is várna el tőled. Szerintem már annak is örülne, ha "csak" vigyázol a rendre, ne hagyd ott a koszos edényeket, hanem mosogass el evés után, vidd le a szemetet. Vigyázz a fürdőben, hogy ne vizezz össze mindent, vagy töröld fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!