Mit tegyek Anyukammal? Mit valasszak?
17 eves lany vagyok, egy viszonylag eros gimnaziumba jarok, 9.,10.-ben nemigazan foglalkoztam a tanulassal, igy sok negyes becsuszott. Matek tagozatoskent 11.-ben megcsinaltam egy jelest es egy kozepfoku angolt.(csak a matek volt 4es)
Perpillanat palyavalasztas elott allok. Edesanyam es Apukam a jogi egyetemet partoljak, mondvan hogy kepes lennek ra es hogy milliokat keresnek a multicegeknel. Nekem eddigi terveim a rendortiszti korul forogtak, annyira el tudnak kepzelni magam egyenruhaban es erdekesnek talalom a munkajukat. 2 eve eza tervem. A minap felvetodott a jog, es anyukam azt mondta hogy ha rendornek megyek, ne varjak doktori cimet es magas fizeteseket merthogy neki is 200 a fizetese es marhasokat kell pluszba dolgozni hogy jol mgeljunk. Valamint mondta, hogy " na ezert fizettem a sok kulonorat, hogy rendornek menj." Ez annyira rosszul esett , hogy ennyire lenézne ha tényleg az lenne belőlem. Nagyon osszevesztunk ezen a teman. Mit tehetnek? O azt mondja hogy probaljam meg a nehezebbet hisz kifizetnek nekem a jogot mert nem lennek kepes 460ra... Annyira fusztral a helyzet
A noverem beszelne lefele a jogrol, es allitja h a szivemre hallgassak. Igazabol mar magam sem tudom hogy mit akarok
Nem foglalkoztál a tanulással, és becsúszott pár négyes? A kis mázlista, nekem utoljára 3.-ba volt az, ha nem foglalkoztam a tanulással jött a négyes :D
Na de a kérdésre válaszolva: Egy jogász, ügyvéd tényleg lényegesen jobban keres, mind egy tiszt. Ez az elvi érvem. Az "érzelmi": Azért azt is nézni kell ,hogy kit képviselsz. Ha épp nem egy multicéghez mész, hanem valakinek az ügyvédje leszel, és az a valaki gyilkos, te meg azt képviseled, az pont annak az ellentéte, amit rendőrként tennél. Asszem.
Kicsit pontatlan fogalmazás, bocsi :/
Szerintem rendőrnek menj. Hidd el, meg lehet élni belőle, főleg ha lesz párod, melletted még Ő is keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!