Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kell a szülőket rábeszéln...

Verde kérdése:

Hogy kell a szülőket rábeszélni, hogy töltsenek le egy játékot?

Figyelt kérdés
8A szüleim nem szeretik a sokat jácok a gépen. F

#számítógépes játék letöltés
2016. nov. 10. 18:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%
Leszolni egy 8 evest....gratulalok ugyesek vagytok, kemeny, tokos alakok :D egyebkent kerdezo szerintem hagyd a szamitogepes jatekokat annyi jo jatek van odakint is. En nyolc evesen meg kint jatszottam a porban a barataimmal, sok elmenyben volt reszunk. Szerintem te is mozdulj ki egy kicsit a jatszoterekre kalandparkokba stb. Hidd el nekem, a termeszetben, a valosagban sokkal de sokkal szebb es boldogabb dolgok varnak rad mint egy kepernyo mogott ahova talan meg a nap sem sut be.
2016. nov. 11. 00:14
 12/24 anonim ***** válasza:
43%

Hiába tanácsoljátok azt neki, hogy számítógépezés helyett inkább a szabadba menjen játszani. Mégis kivel? Amikor mi voltunk még gyerekek tele volt a játszótér, volt kikkel játszani. Ma már alig vannak gyerekek a téren.

Hogy hogy beszéld rá őket?

"Apa, töltsd le nekem légyszi a Lego Harry Pottert a számítógépre, ígérem nem fog a tanulás rovására menni, és nem fogok sokat játszani vele."

2016. nov. 11. 15:11
 13/24 anonim ***** válasza:
Saját példámból kiindulva nagyon sanszos, hogy a ti otthoni gépetek egyáltalán nem futtatná azt a bizonyos játékot, amit szeretnél (nem tudom, h melyik játékot akarod). Szüleid hány évesek? Elképzelhetőnek tartom, hogy azért nem veszik meg azt a bizonyos játékot, mert akkor gépcsere is kéne (Villámgyorsan egyre nagyobbak a gépigények, tulajdonképpen csak 1 ok miatt: pénz), az meg a magyar emberek számára nagyon nehéz. De a lényeg: melyik játék? Minecraft?
2016. nov. 11. 15:20
 14/24 kovpet ***** válasza:
20 dollár, ahogy nézem. Annyira nem drága, kérd névnapodra vagy születésnapodra vagy karácsonyra, biztos megveszik neked.
2016. nov. 11. 15:48
 15/24 anonim ***** válasza:
Csak hűledezek hogy a mai gyerekek inkább a gépen játszanak mint kint. Ezért lesznek depisek 12-15 évesen.
2016. nov. 11. 16:15
 16/24 anonim ***** válasza:

8 éves, max. harmadikos.

Nem hiszem el, ezzel a helyesírással (akármilyen tragikus is, túl jó ahhoz) valóban 8 éves vagy.

Vagy vki megfogalmazta, leírta helyetted.

2016. nov. 11. 18:30
 17/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Az apuka vagyok :)

A helyzet az volt, hogy épp válaszoltam egy kérdésre itt, mikor a fiam kérdezte, mit csinálok? Mondtam neki, hogy itt kérdéseket tesznek fel, és válaszolnak rá, közben meg nyaggatott, hogy töltsek le neki valami játékot, mikor tapasztalta, hogy nem nagyon szeretnék a kis gondjában segíteni, feltette a fentebb olvasható kérdést.

Gondoltam magamban, hogy még úgy sem gépelt szöveget billentyűzeten, mondtam neki, tedd fel a kérdést itt!

Szépen elkezdte bepötyögni, csak annyit segítettem, hogy mit hova kell írni, de nem szóltam bele, sem a megfogalmazásba sem a helyesírásba.

Nemrég kezdte a 2. osztályt a helyesírásába annyira én sem kötnék bele, olvasva néhány felnőtt ember helyesírását...

A gyerek szemszögéből nézve a kérdést: Jóhogy szeretne játszani valami pc-s játékkal, az osztályban hallja, hogy ki mivel játszik, és már itthon mondja is, hogy "Petinek megvan a legújabb ***játéka", és persze ő is szeretne vele játszani.

A szülő szemszögéből nézve a kérdést: Nem anyagi, inkább elvi okokból szeretnénk ha kevesebb időt töltene a gép mellett. Totál rá tud kattanni a játékra, ha már nem is játszik, pár nap múlva is arról magyaráz, hogy eszébe jutott, hogy kellene átmenni valamelyik pályán. Jelenleg most csak hétvégén van megengedve a játék szünetben hétköznap is néha, de már most is kérdezi, hogy mikor lesz már hétvége.

Ilyen szempontból én sem mutatok neki jó példát, mert én is a gép mellett végzem a munkám, sokat ülök a gép előtt.

Globálisan nézve a kérdést:

Sajnos, a saját és a környezetemben lévő gyermekemen is azt látom, hogy sokan rá vannak kattanva a gépezésre. És ez nem az ő hibájuk, ilyen a világ. Annak idején én is a porban játszottam, és egész héten vártuk a vasárnap délutáni Walt Disney meséket, most meg külön csatornákon éjjel nappal mennek az idiótábbnál idiótább mesék.

Azt tapasztalom, hogy gyerekek/emberek nagy része gépfüggő lett, internet, okos telefon, tablet, egy virtuális világban élnek, egyre kevésbé számít az igazi emberi kapcsolat.

Sajnos a mai fiatalságot, ez súlyosan érinti, nem irigylem őket, őszintén szólva nem szívesen lennék most gyerek.

És a technológia robog tovább, most kezdenek bejönni a virtuális szemüvegek, hihetetlen potencia van mögötte, az emberek beköltözhetnek egy virtuális világba.

Elképzelem, hogy a fiam majd okítja az unokámat, hogy bezzeg az én időmben még PC-én nyomtuk a minecraftot, most meg egész nap abban a virtuális világban élsz.

Szép új világ...

2016. nov. 12. 09:02
 18/24 kovpet ***** válasza:
Azért nem ilyen súlyos a helyzet. Én is felnőtt vagyok, 20 éve is fociztam, most is focizom és mindig vannak fiatalok is. Igaz, régebben többen voltak, de most is vannak bőven. Sajnos sokan tényleg nem mozognak semmit, de sokan meg igen. Ez az egyén döntése, nem lehet a világot okolni miatta :)
2016. nov. 12. 09:37
 19/24 anonim ***** válasza:
Persze, nagymamám sztorija alapján a dédnagymamámnak az volt a baja, hogy a nagyimék túl sokat állandóan olvastak (2-en testvérek), nem mentek ki az udvarra, rontják a szemüket vele stb... És engedd őt játszani, engedd őt a technológiát használni. Tudom, fiatalon mit pofázom a nevelésbe, de már nekem is gondot okozott ez (nálunk internet nem volt egészen 12 éves koromig), nem tudtam mi ez, mi az, iszonyú tájékozatlan voltam. (és a pentium 4 masina amúgy sem futtatott el volna semmit) Nekem nagyon nagy hátrányt jelentett az a kortársaimmal szemben, hogy sokáig nagyon keveset engedtek gépezni, úgy kellett behozni. (pl. gépelés.) És amúgy, ha olyan játékot játszik, a játékokból nagyon sok angolt lehet tanulni. Tapasztalatból mondom, ált iskolás koromban a játékból sokkal több szót megtanultam, mint a suliból, és nem azért, mert rossz tanuló voltam.
2016. nov. 12. 14:53
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Igaz amit az előző ír. Mondjuk 8 évesen még ebből nincs probléma, de ha később is megmarad ez a tiltás, akkor nagyon kigáncsoljátok a gyereket.

Öcsém rosszabb tanuló mint én voltam. Se én, se ő nem tanultunk általános iskolában angolul, csak németül, viszont ugyan abba a középiskolába jártunk, ahol már két idegennyelvet kellett tanulni. Persze ez nem volt probléma, kezdő angol csoportba kerültem anno én is, meg ő is.

Na és itt ütközött ki a hatalmas különbség: amikor én pici voltam, nem volt még otthon internet, ő 7 évvel fiatalabb, nála már igen.

Ugyan annál az angoltanárnál tanultam mint ő, mindenkinek a közös véleménye, hogy botrányosan sz..r. Én egy mukkot nem tudtam angolul középiskola végére sem (csak nagyon konyhanyelven), később rájöttem, hogy ez bizony hatalmas hátrány, egyetem mellett több mint 200 ezer forintot szórtam el nyelvtanfolyamra és úgy tudtam letenni egy nyelvvizsgát belőle.

Ezzel szemben öcsém? Tizedikes korában, 2 év botrányosan rossz angol oktatás után, elment egy gyorstalpalóra és utána ő írta a legjobb nyelvvizsgát angolból az akkor írók közül. Napi több órát néz tv-zés helyett Youtubon angol videókat. Pofátlanul jól tud angolul. Most készül emeltre, szerintem nem lesz vele semmi gondja.

2016. nov. 12. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!