Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anya nem tiszteli...

Ha az anya nem tiszteli egyáltalán a gyereket akkor a gyerektől elvárható ez?

Figyelt kérdés
Anyam folyton pletykál rólam, lehord mindennek,néha nekem jön és megtép (ok nelkul), hazudik össze vissza apámnak hogy ő kellett mosogasson (közbe en mosogattam el). És apam pedig azt mondta tiszteljem mert az anyám.De hogy lehet egy ilyen embert?
2016. nov. 9. 14:37
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Sehogy. A tisztelet nem alanyi jogon jár.
2016. nov. 9. 14:45
 2/10 anonim ***** válasza:
17%
Meséld már el, te hogy adtad meg a tiszteletet a szüleidnek, anyád miért bánik így veled?
2016. nov. 9. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:
11%
Igen tisztelned kell mert ő szült téged!Ha Ő nem szült volna meg téged akkor nem léteznél!
2016. nov. 9. 16:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Én kértem hogy szüljön meg?
2016. nov. 9. 16:27
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

2-es és 3-as válasza a tipikus tekintélyelvű válasz, egy teljesen értelmetlen okfejtés (már ha nevezhető okfejtésnek).

Azért tiszteld, mert megszült? Lol. Szülni bárki tud, a kóbor macska is, már bocsánat, de ez önmagában még nem teljesítmény, amiért automatikusan jár a tisztelet. Felnevelni normálisan, szeretetben, kiegyensúlyozott légkörben. Lehetőség szerint megadni neki mindent, helytállni a nehéz időkben stb. stb. sorolhatnám hosszan.

Nem várható el tisztelet, ha te sem kapod meg, ez a rövid válaszom.

Egyébként te mit gondolsz, miért viselkedik így anyád?

Az én anyám is idegbeteg volt mindig, egész gyerekkoromat végigordította, ha csak megláttam, összerándult a gyomrom. Hiába voltam jó gyerek, míg mások kinn játszottak, én csináltam a házimunkát egyedül, meg intéztem a bevásárlást, mégis egész gyerekkoromban én voltam "trehány dög". Már évek óta elköltöztem, a magam ura vagyok, nála meg azóta nincs rendben tartva semmi, mert ő nem csinálja meg, én meg már nem csinálom meg neki.

2016. nov. 9. 16:44
 6/10 anonim ***** válasza:
9%
A 2. nem tekintély elvű, hanem kauzális. (ok-okozati) Egyébként a fenti hozzászólásodból látszik, elég szemtelen lehetsz vele is.
2016. nov. 9. 17:03
 7/10 anonim ***** válasza:
59%
Én sem tisztelném az anyámat ha ő is ilyen lenne mint a tiéd. Igaz az hogy szűlni bárki tud de ahogyan bánik veled meg sem fordulna a fejembe hogy tiszteljem.
2016. nov. 9. 17:26
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Aki így viselkedik a gyerekével az nem érdemli meg azt se,hogy felé nézzek. Undorító egy viselkedés. A 1-2 válaszolónak pont ilyen szülők kellenek. Megnézném hogy állna a szájuk a nagy "tiszteletben".
2016. nov. 9. 17:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez nem igazi szülő. Eszedbe se jusson tisztelni.
2016. nov. 9. 22:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) sajnos én vagyok a rossz szerinte hogy nem tisztelem
2016. nov. 10. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!