Ha az anya nem tiszteli egyáltalán a gyereket akkor a gyerektől elvárható ez?
2-es és 3-as válasza a tipikus tekintélyelvű válasz, egy teljesen értelmetlen okfejtés (már ha nevezhető okfejtésnek).
Azért tiszteld, mert megszült? Lol. Szülni bárki tud, a kóbor macska is, már bocsánat, de ez önmagában még nem teljesítmény, amiért automatikusan jár a tisztelet. Felnevelni normálisan, szeretetben, kiegyensúlyozott légkörben. Lehetőség szerint megadni neki mindent, helytállni a nehéz időkben stb. stb. sorolhatnám hosszan.
Nem várható el tisztelet, ha te sem kapod meg, ez a rövid válaszom.
Egyébként te mit gondolsz, miért viselkedik így anyád?
Az én anyám is idegbeteg volt mindig, egész gyerekkoromat végigordította, ha csak megláttam, összerándult a gyomrom. Hiába voltam jó gyerek, míg mások kinn játszottak, én csináltam a házimunkát egyedül, meg intéztem a bevásárlást, mégis egész gyerekkoromban én voltam "trehány dög". Már évek óta elköltöztem, a magam ura vagyok, nála meg azóta nincs rendben tartva semmi, mert ő nem csinálja meg, én meg már nem csinálom meg neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!