Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy néhány...

Miért van az, hogy néhány szülőt nem érdekli, hogy a gyerekük boldogtalan? Csak ráerőltet olyan dolgokat a gyerekére, amit ő szeretne, a fia/lánya pedig szenved tőle.

Figyelt kérdés
2016. nov. 5. 14:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
mit akarnak ők, és milyen szakot te?
2016. nov. 5. 15:53
 12/19 A kérdező kommentje:

De ez a kérdés arról szól, hogy a kérdező nem akar tanulni, a szülei meg ráerőltették. Én szeretnék tanulni, csak nem azt, amit a szüleim akarnak.

Ugyanaz lenne? Nem hinném. :)

Szakokat nem mondok.

2016. nov. 5. 16:28
 13/19 anonim ***** válasza:
34%
Gondolom vmi gagyi szakra akarsz járni, aminek semmi értelme. Ők meg képbe vannak a világgal és tudják, hogy egy csomó pénz el fog menni az egyetemre feleslegesen és a végén úgyis egy rendes szakmát kell majd kitanulnod. És mielőtt belekötnél: attól, hogy államira mész, még milliókba kerül az egyetem, pláne ha másik városba mész. Gondolom nem magadnak fizeted
2016. nov. 5. 16:30
 14/19 Andizsuzsi ***** válasza:
75%
Az attól függ, hogy a szüleidtől várod-e, hogy eltartsanak addig, amíg olyan szakra jársz, amit anonim sem mersz leírni. Ha nem, vagyis a tanulás mellett munkával megkeresed a megélhetésedhez szükséges pénzt, akkor valóban semmi beleszólásuk. Amíg az ő pénzüket kötöd, addig azért egy kicsit van...
2016. nov. 5. 17:00
 15/19 anonim ***** válasza:
66%
ha nem mondasz szakokat, valószínűleg a szüleidnek van igaza.
2016. nov. 5. 17:02
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Engem nagyon felhaborit a valaszolok hu lye dumaja.te hogyha nem akarsz arra a szakra menni amit a szuleid akarnak akkor nem mesz. Mit torodsz a sok idio ta valasszal?egyenlore jogod van eldonteni hogy mire mesz. Barmilyen gagyi szak legyen ahogy az elottem levo mondana. Ha teged az erdekel arra menj! Ha gondolod ird meg uzenetben milyen szakra szeretnel menni es hogy mit akarnak rad eroltetni.fogadok fele a valaszolonak tanulatlan paraszt
2016. nov. 5. 17:09
 17/19 anonim ***** válasza:
93%

Örülj, hogy te ezt felismerted, nagyon sok gyerek nem ismeri fel és olyan szakra támogatják be a szülei, amiből később nem tud megélni. A szülőknél néha előfordul, hogy a saját megvalósulatlan álmaikat vetítik rá a gyerekükre.

Azaz, pl. az egyik szülő szerette volna érteni a kémiát középiskolában, de nem értette, mert rossz tanára volt, erre azt akarja, hogy a gyereke, akinek már jó tanára van, osztályelső legyen kémiából és kémia alapszakra jelentkezzen.

Abba nem gondol bele a szülő, hogy már ő sem kémikus, hanem mérnök lett, azaz ebben tudna segíteni, ha valamiben esetleg tud. Továbbá ezekben az esetekben, a szülőket nem érdekli, hogy nincs a környéken vegyipar.

A nagy kudarcok is kivetülhetnek a gyerekekre.:

Pl. szülő súlyos sportsérülése -és ebből adódó élet traumája- miatt fóbiát érez a versenysportok iránt, így nem sportoltatja a gyerekeit.

Ha szülők leszünk, erre is kellene figyelnünk, hogy ne a saját sikereinket, kudarcainkat, megvalósult, vagy megvalósulatlan álmainkat vetítsük ki a gyerekünkre.

2016. nov. 5. 17:45
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem hog miért kell bunkózni a kérdezővel.
2016. nov. 5. 18:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Én nem erőltetném...nincs értelme. Azonkívül a szülők honnan tudják mi az amivel jól lehet keresni? Barátnőm a 2 főiskolai diplomájával nem tud elhelyezkedni. Nem feltétlenül arról van szó hogy te vagy a lusta stb. Keress olyan foglalkozást amit szeretsz. Mi az érdeklődési köröd? Állatok ,gyerekek, pénzügyi, egészségügyi, stb? Tudod ha meg elvégzed azt amit a szülők akarnak és mégsem tudsz elhelyezkedni, akkor jön megint a szöveg, "ezért fizettem a tanulásod ,sokba került, stb. Bátorítás,megértés kellene .
2016. nov. 5. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!