Kutyát szeretnénk, apa nem. Tippeket tudtok adni, hogy miként beszéljük rá?
Tanácsot nem tudok adni, mert ha nem akar, akkor valószínűleg nem lesz. Egyébként honnan veszed, hogy nem akar, ha nem is lett még felhozva?
Amit fel lehet hozni a kutyatartás mellett, hogy felelősségre tanít. Emellett, ha elviszed sétálni, akkor találkozol más kutyásokkal és az már egy jó alap, hogy új barátságokat köss. Ez egy jó kezelése a szociális fóbiának meg minden lelki bajnak.
Tény és való, hogy sok meló vele foglalkozni, de ugyanekkora örömet is szerez.
Múltkor a tesóméknál voltam kutyástul, akinek mindkét gyereke (kamaszok már) évek óta kérleli apát, hogy hadd lehesssen kutyájuk, fogadkoznak rendesen, hogy majd ők gondoskodnak róla. Játszottunk, csocsóztunk, mittudomén, amikor eljött a séta ideje. A tesóm megkért, hogy hadd vihesse le a két gyerek lássák milyen az, amikor félbe kell szakítani a játékot, és az esti hűvösben kint dideregni, amíg csak nem "produkál" végterméket. Beleegyeztem. Szólt nekik egyszer, semmi reakció. Szólt másodszor, "jó mindjárt". Szólt harmadszor... nem ragozom, nem vitték le.
Na azóta sincs és nem is lesz kutyájuk. A legtöbb kamasz csak játszani akar vele, a kötelességek alól inkább kibújik. Meg lehet nézni, hogyan viszonyultok mondjuk a tanuláshoz, a házimunkához, mikor ajánlottátok fel valaha önként, hogy segítetek valamiben otthon... ezekből szűri le a szülő, hogy milyen mértékben lehet adni az esküdözésekre, hogy "de isten bizony foglalkozni fogunk vele". Erről mit gondolsz, mennyire lehet számítani rátok?
Köszönöm az embereknek, akik a kérdésre válaszoltak. Végül majd az lesz, hogy leülünk és megbeszéljük. Arra én is gondoltam, hogy elég rossz lenne neki, ha apa másképp kezelné. Ezért majd csak akkor lesz, ha ő is szeretné.
Hihetetlen, hogy lelehet oltani az embert a kérdése miatt. Elég durva, hogy ennyien kb. leszidtak a földig, mert kutyát akarunk. Köszönöm az emlékeztetést, tudom, hogy a kutya felelősség, tudom, hogy törődni kell vele és hogy nem lehet megunni két hét után. Vannak hüllőim töb,b mint egy éve és őket is a mai napig gondozom.
3 dolog ami zavarhatja.
1.valószínűleg tudja,hogy pár hónap és majd amikor ráuntok sétáltatni,vagy ha hétvégén alszotok délig,akkor neki majd levinnie a kutyát reggel amihez nincs kedve.
2.nincs kedve az oltásaira 10eseket adni,meg etetni.
ha kis kutya akkor is 6-8 e-t megeszik havonta.
3.nem akar szőrt a lakásba.
szóval
1.írásba adjátok neki,hogy soha nem kell levinnie a kutyust és amíg kicsi,addig törlitek a pisijét nem neki kell.
2.biztosítjátok,hogy egy fillért sem kell rááldoznia.
3.mondjuk uszkárt vesztek,annak nem hullik a szőre.
mondjuk érdekes,hogy 3-an akarjátok, egyedül apukád nem és akkor ennyi, nem lesz kutya.
anyukád nem ugyanolyan értékű felnőtt a családban, mint apukád? miért nem beszélik meg egymás között?
egyébként tényleg le kéne ülni mindenkinek és átbeszélni,hogy mi lenne,ki gondoskodna a kutyáról stb.
tényleg átgondolandó,hogy mi lesz, ha az egyikőtök(tesód vagy te) elköltözik otthonról egyetem vagy munka miatt? vagy ha mindenketten elköltöztök mondjuk külföldre?akkor a kutya ott marad a szüleiden. kérdés,hogy anyukád mennyire szeretné ezt a kutyát . hogy ő gondozná -e tovább,ha kirepültök.
mert az a kutya 15-20 évig él. nem tudom hány évesek vagytok a tesóddal,de felteszem hamarabb el fogtok költözni otthonról, mint ahogy a kutya meghal
még ha belföldön is maradtok, fontos tudni,hogy a legtöbb albérletbe nem vihetsz kutyát.szóval bármennyire is mondod most,hogy vinnéd magaddal ha elköltözöl..ki tudja mit hoz még a jövő.
szerintem ez anyukádon áll vagy bukik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!