Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mit kéne csinálnom...

Szerintetek mit kéne csinálnom mit tennétek ha van egy álmom de ezt csak a szüleim akarata ellen tudom véghez vinni?

Figyelt kérdés
van egy álmom szeretnék leevezni a Dunán teljes hosszában a fekete tengerig egyedül a saját kajakommal már 20 éves vagyok nem vagyok kiskorú de szüleimmel élek és anyám elég domináns személyiség sosem engedné hogy egyedül elmenyek egy ilyen több hónapos túrára,de nekem ez az álmom bármit megtennék azért hogy végrehajtsam a tervem gyerek korom óta ez egy olyan dolog amit véghez akarok vinni és most van itt ennek az ideje mert még nincs saját családom és fix melóhelyem később már nem biztos hogy megtehetem majd a kötöttségek miatt.szóval azt tervezem hogy majd ha jön újra a jó idő egyik nap mikor anyumék dolgoznak vagy elmenek üdülni valahova lelépek úgy hogy hagyok búcsú levelet hogy azért mégis tudják hogy élek meg hogy 2-3 hónap és hazajövök ti hogy reagálnátok erre? szerintetek van más megoldás?mit tanácsoltok?
2016. nov. 3. 21:43
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
82%

A túra maga lehetséges szerintem is, bár nagyon nem egyszerű. Gondolj bele, voltak, akik az óceánt evezték át, te pedig földközelben lennél végig.

Viszont nagyon elnagyolt még az elképzelés, rengeteg észrevételt tettek a korábbi válaszolók. Szerintem tervezz sokkal alaposabban, nézz utána minden településnek az útvonalon, hol tudsz kikötni, meddig érdemes menni egy nap, stb. Készíts tervet, menetrendet, napra lebontva, hogy mikor hol lennél, ott milyen lehetőségek vannak, hogyan tudsz segítséget kérni, ha kell, stb.

Az is meggondolandó, hogy biztosan egyedül akarsz-e menni, hiszen senki nem lesz ott, ha baj van.

2016. nov. 4. 09:42
 32/43 A kérdező kommentje:
a hajóm egy sit end top kajak széles és nagyon stabil nem tul nagy fel is lehet állni benne persze ez a stabilitás miatt nem is nagyon gyors de egy ilyen utazásnál többet ér a stabilitás és mivel a hajó raktere tulajdonképen alattam van irdatlan mennyiségű cucc fér bele ezt már kipróbáltam teleraktam vizespalackal 30l ugy belefért hogy még félig se volt 2 l es palackokban amugy papíron 150 kg bir amúgy a kaja meg 20-25 kg amit vinnék jól beosztva utánpótlás nélkül is elég lenne hazáig csak vízből kéne egyszer feltöltenem valahol a készleteket visszafelé,és mint írtam azért euró lesz nálam bármi gond esetére de a lényeg hogy értsétek nem településeken fogok megállni hanem lakatlan réteken kis dunai szigeteken messze a településektől (leszámítva mondom amikor vízkészlet feltöltöm vagy kéne valami)a városokat messze elkerülöm
2016. nov. 4. 12:02
 33/43 A kérdező kommentje:
fogjátok fel úgy mint zarándoklat van aki elmegy gyalog annyit mint én fogok , meg halottam valami házaspárol aki biciklivel ment a pekingi olimpiára innen azt átutazta a fél világot fél év alatt, meg igen voltak már akik átevezték az oceánt azok is pár éve voltak aszem azért ezekhez képest az én turám nem sok és mivel hajóval vagyok több cucott tudok magammal vinni mint pl az ilyen gyalogos világ járok, és azért ha valami gondom van még a legszélesebb helyén sincs 1 km széles a duna persze igényel ez is készülést tervezést de csak gondoljatok a migránsokra egy táskával eljönnek papírok nélkül családostul és eljutnak németországig minden gond nélkül hozzájuk képest nekem van papírom, felszerelésem,majd 50-60kg mert hajóval vagyok ugye ,és a duna lefelé vissz 2-3 km / órával szóval lefelé nem szakad meg az ember az evezésben sem lehet csorogni is,amugy gyere koromban sokat sátraztam a dunán tudom milyen inkább az egyedül lét lesz az ami fura lesz mert azért ennyi ídött egyedül még nem voltam akár mennyire is szeretem a magányt
2016. nov. 4. 12:30
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

A hajó jó választás. A túra kivitelezhető. Duna Delta kalandos lesz, vigyázz vele nagyon! :-(

Nem értem, minek ragaszkodsz annyira ahhoz, hogy magányosan indulj el.

Szerinted mennyi idei lesz meg a hajód, ha bármi miatt öt percre őrizetlenül hagyod?

2016. nov. 4. 13:45
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennek annyi értelme van, mintha én most azt mondanám, csukott szemmel kimegyek a nappaliból a konyhába. Az is nagyobb cél ennél.

Már várom, ahogy a híradóban bemondják, hogy valami hülyegyerek kering a vízen a Margit-sziget környékén.

2016. nov. 4. 14:55
 36/43 A kérdező kommentje:
hát azért nagyon remélem nem leszek benne a hírekben :):) pesten is átfolyok majd az biztos mert Komárom térségéből indulok majd,:)de addig is melozni kell április vége május eleje körül már azért stabilan kellemes idők vannak az induláshoz addig még keresek egykis pénzt igaz mondjuk ez az utazási nem anyagilag lesz megterhelő igazából hanem fizikailag és szellemileg,sok mindenre oda kell majd figyelni ebben igazatok van majd megpróbálok. amúgy lesz ami lesz én látni fogom a fekete tengert és fürdeni a vizében na meg egy kicsit kajakkal is menni rajta ha ez meglesz úgy hogy saját erőből jutottam oda küldetés teljesítve. a haza út biztos hogy nehezebb lesz nem csak a sodrás miatt hanem még azért is mert már ugye teljesítettem a célom visszafelé már nem lesz bennem ez a morál és ez az elvakultság de erre előre felkészítem magamat
2016. nov. 4. 15:40
 37/43 A kérdező kommentje:
egyedül amitől tartok igazából az a vaskapu erőmű mert tudom hogy van hogy ilyen kisebb hajokal evezősókel is szoktak zsilipeltetni de atól azért tartok,ha megoldható lesz majd ott tuti inkább kiszedem előtte azt cipelem a szárazon nem érdekelne hogy megerőltetném magam azon a pár száz méteren
2016. nov. 4. 15:58
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Én nem csak pénzt gyüjtenék tavaszig hanem hetente töbször kajakoznék is több km dunán hogy jó kondiba legyek és birjam az utat utánanéznék hol lehet télen evezni,és társal menék és lakott településeken kötnék ki hogyha baj érne vagy gondom van gyorsan segitséget kapjak.
2016. nov. 5. 06:20
 39/43 A kérdező kommentje:
igazából egész nyáron evezgetem ismerem a hajóm és előtte megpakolva is kipróbálom majd a felfelé útra kell igazából készülni amúgy azért nem településeken állok meg mert az emberek nagyobb biztonsági kockázatot jelentenek akármi másnál ami útközben jöhet szerintem mert kirabolhatnak megkéselnek stb,azért románi szerbia meg bulgária mégiscsak kelet,a folyó meg az állatok kisebb veszélyforrás jelentősen főleg ha oda figyel az ember
2016. nov. 5. 15:58
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Továbbra sem érted nem evezgetni kellet nyáron ,hanem azotta is evezni kellet volna ,van egy kolégám na ő amatör versenyző minden héten evezett és evez a dunán.csak télen nem ,és duna van olyan veszélyes mint az emberek ,sőt az állatok is veszélyesek.egyelőre te nem vagy komoly evezős aki komoly turára mehetne mert ahoz nem csak nyáron kellet evezgetni hanem tavasztol késő ősszig amig az időjárás engedi utána száraz edzés télen .
2016. nov. 6. 07:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!