Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én gondolom rosszul, hogy így...

Én gondolom rosszul, hogy így tölthetnénk az ünnepeket?

Figyelt kérdés

Párommal 3 éve vagyunk együtt, nyáron összeköltöztünk és felmerült, hogy legyen a karácsony. Végül azt beszéltük meg, hogy 23-án kettesben előünneplünk, hogy ne legyen ebből sértődés, 24-én elmegyünk a szüleimhez, 26án mamámhoz, onnét ebéd után lemennénk vidékre az ő családjához, akik idén engem is hívtak :) Ezután max egyedül visszajönnék és szilveszterig az én családommal lennék, mert tudom, hogy igénylik.

Ezt mondtam már anyumnak is, de nem tetszik neki a dolog, érzem rajta, azóta kétszer is mondta, hogy jó, persze, de gondoljam át, mert ő azt szeretné, hogy 24-26 között egyedül lennék ott velük és úgy legyünk ott, mint régen, a szűk család. Biztos mondja majd, hogy a párom nem is a család része, mert nem a férjem és nincs gyerekünk, meg, hogy ők az én családom és nem a párom családja stb.

Én úgy érzem, amit mi kigondoltunk, az egy kompromisszumos megoldás lehetne, nem értem,miért nem tudnak minket ennyi idő után is egy párként kezelni. Rosszul esik eléggé. Vagy én gondolom rosszul és nem illene így ünnepelnünk?

A válaszokat előre is köszönöm!

2016. nov. 2. 21:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%

Teljesen jól kitaláltátok szerintem is. De innentől a te dolgod, mit csinálsz, én nem mondok véleményt, mert ugyan első lelkesedésemben azt gondoltam, hogy ha nem akarja a párod, akkor közöld, hogy akkor nem mentek, majd meglátogatod őket máskor... De aztán eszembe jutott, hogy amikor én laktam 1-2 éve a párommal, akivel akkor már elég sok éve együtt voltunk, akkor 24-26 között anyámnál voltam (ő már akkor kiakadt, ha a párom a megye közigazgatási területére lépett, fel nem fogom, miért, ráadásul igen igazságos bíró volt, de a páromra valamiért fújt. sose jöttem rá, miért. csak mert piros hajjal látta egyszer, még nem kellett volna) s nekem ez így teljesen OK volt s ha valaki, akkor én nem kötök kompromisszumokat, ha egy mód van rá, legyen botrány, nem gond. De a párom úgyis mindig dolgozott karácsonykor s nekünk nem fontos, milyen nap vagyunk otthon, nem áldoztam be semmit. Szóval az egyéni esetekben más leheta megoldás, mint amit maga az adott ember gondol, ha mástól olvassa. Ez így természetesen nem normális, de anyámat nagyon szerettem, mert megérdemelte, de nem volt egy szociális lény, nagyon enyhén fogalmazva. Egészen megtisztelve éreztem magam, hogy engem, egyetlen közeli rokonát beengedi a saját lakásába... Vannak érdekes szituk.

Szóval te igazán sok időt tervezel a szüleiddel, ha ez sem jó nekik, akkor nem tudom, mi az. Azt persze megszabhatják, hogy ne menjen a párod, hisz az ő házuk, de ok nélkül nem illendő, nem logikus, lehet, hogy nem árt megbeszélni velük, hogy mégis miért nem, ha egyszer ez egy tartós kapcsolat, szereted, vele élsz... Ritka, hogy valaki ennyire ne akarja elfogadni, hogy a kicsi lánya már nincs egyedül.

2016. nov. 2. 23:15
 12/18 anonim ***** válasza:
57%

Tökéletesen talaltatok ki, nem baj, ha anyukad fanyalog, volt mar ilyen sokmilliószor a világtörténelemben, hogy anyuka fújt a gyerek parjara.

Mondd meg, hogy egyutt vagy sehogy. Sok idő van meg karácsonyig, hogy ezt hallgasd. :D

2016. nov. 3. 08:18
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem most kell kialakítani a szokásokat. Ha most engedsz anyudnak akkor mindig zsarolni fog. Én soha nem értettem az ilyen embereket. Együtt éltek, a párod legyen az első. Olyan mint régen soha az életben nem lesz, mert felnőttél, kirepültél. Azt meg ne hagyd hogy ne fogadja el a párodat, mit családot. Attól hogy most nem a férjed, vagy nincs gyerek csak egy dolog. Ha jövőre már lesz róla papírod akkor minden oké? Vicc. Elárulom neked, hogy mi a férjemmel 18 évesen jöttünk össze, pár hónap után együtt karácsonyoztunk, nem számított semmi. Úgy gondoltuk hogy a szenteste is közös. A családom nem is csinált belőle problémát. Elfogadták. Ezek után a szentestét ünnepeld otthon a pároddal. Nem kell anyukához futni ilyenkor. Aztán a családra lesz még 2 nap. Amíg nem fogadják el a párod addig ne legyél náluk heteket nélküle, mert ezzel erősíted pont azt amit anyud szeretne, legyen olyan mint régen, de az már nem lesz.
2016. nov. 3. 11:08
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
Az hogy nem a férjed ez csak egy kamu duma. Ha lesz gyereket akkor az unoka lesz a valaki. Akkor majd azt mondja anyud hogy csak ketten menjetek az unokával a férjed meg maradjon otthon. Most legyél határozott.
2016. nov. 3. 11:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én azt csodálom, hogy a párod belement ebbe.

Vedd észre, hogy végig a te családodnál lennétek. Mellesleg kettesben is karácsonytól szilveszterig csupán egyetlen napot lennétek (dec.23.).

A kompromisszumos megoldás a következő lenne (ha már 23-án előkarácsonyoztok és párodnál 25-e a nagy ünnep):

dec.23: kettesben, otthon;

dec.24: szüleidnél mindketten;

dec.25: leutaztok párod családjához úgy, hogy ebédre már ott legyetek;

dec.26-án külön váltok: te visszajössz nagymamázni, ő meg marad a családjánál.

Aztán pár nap után (de azért nem szilveszterkor) mindketten hazamentek a saját otthonotokba és onnantól kettesben lennétek (vagy ott fogadnátok vendéget).

Nekem spec. nem lenne karácsony az, hogy dec.24-26. között végig párom szüleivel, nagyszüleivel legyek (pláne úgy, hogy anyósjelölt nem szívesen lát maguknál), aztán mire igazából véget ér a karácsony (26-án este) végre láthatom a saját szüleimet is.

2016. nov. 3. 13:07
 16/18 anonim ***** válasza:

Ajánlom olvasgatásra a saját kérdésemet a témában:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

2016. nov. 3. 13:54
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ugy jo, ahogy a kérdezőnek es a párjának jo. A 24-et nem tudom, miert kell itt többeknek nyomatni. Mi sem vagyunk szenteste fetisisztak.
2016. nov. 3. 14:01
 18/18 anonim ***** válasza:

mondd meg, hogy ti vagytok egy család a pároddal és kész

ha nem érti, az az ő baja

én pont nem megyek sehova ilyen ünnepekkor, mert az csak rám és a páromra tartozik

2016. nov. 5. 03:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!