Én gondolom rosszul, hogy így tölthetnénk az ünnepeket?
Párommal 3 éve vagyunk együtt, nyáron összeköltöztünk és felmerült, hogy legyen a karácsony. Végül azt beszéltük meg, hogy 23-án kettesben előünneplünk, hogy ne legyen ebből sértődés, 24-én elmegyünk a szüleimhez, 26án mamámhoz, onnét ebéd után lemennénk vidékre az ő családjához, akik idén engem is hívtak :) Ezután max egyedül visszajönnék és szilveszterig az én családommal lennék, mert tudom, hogy igénylik.
Ezt mondtam már anyumnak is, de nem tetszik neki a dolog, érzem rajta, azóta kétszer is mondta, hogy jó, persze, de gondoljam át, mert ő azt szeretné, hogy 24-26 között egyedül lennék ott velük és úgy legyünk ott, mint régen, a szűk család. Biztos mondja majd, hogy a párom nem is a család része, mert nem a férjem és nincs gyerekünk, meg, hogy ők az én családom és nem a párom családja stb.
Én úgy érzem, amit mi kigondoltunk, az egy kompromisszumos megoldás lehetne, nem értem,miért nem tudnak minket ennyi idő után is egy párként kezelni. Rosszul esik eléggé. Vagy én gondolom rosszul és nem illene így ünnepelnünk?
A válaszokat előre is köszönöm!
Mondd meg neki, hogy azóta átgondoltátok,
23-án együtt ünnepeltek,
24-én elmentek a srác szüleihez,
26-án tovább a srác mamájához, utána a szüleidhez.
Amit nem értek: ketten megtaláltatok egy olyan megoldást, ahol mindkét szülönek is "jut" belöletek, akkor miért foglalkozol azzal, ha anyádnak ez nem tetszik.
Az idén lehet, hogy problémázik - ha túlzásba viszi, akkor lelehet állítani azzal, hoyg VAGY csönben marad, VAGY ö kimarad - de jövöre, vagy aztánra megszokja.
24 édeskettes,25 te szüleid,26 párod szülei aztan forditva.
Aztan anyád is megtanulja hogy felnőttél
Az előttem szólóval értek egyet. Ti már együtt alkottok egy egységet. 24-e együtt, 25-26 egyik család és másik család.
Anyukád elvárása nem jogos. Nem veszi figyelembe, hogy együtt élsz valakivel és nem fogadja el. Valami miatt esetleg nem kedvelik a párod?
Kiváló alkalom arra, hogy kialakítsd a saját felnőtt életedet. Ha most, az első közös karácsonyt nem vállalod be a pároddal, anyukád mindig bele fog kavarni a programjaitokba.
Én ragaszkodnék ahhoz, hogy a szentestét együtt töltsem kettesben az új lakásunkban a párommal. 25-én lehet menni közösen! a szüleidhez, utána a párod szüleihez, amikor nekik megfelelő.
Az összeköltözés sokat jelent, ideje, hogy anyukád is megértse, felnőttél, nem vagy már gyerek.
Az, meg hogy ne hívják a párodat is a szüleidhez? Ebbe ne menj bele, mert konzerválod azt, hogy nem akarja elfogadni a választottadat az anyukád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!