Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én gondolom rosszul, hogy így...

Én gondolom rosszul, hogy így tölthetnénk az ünnepeket?

Figyelt kérdés

Párommal 3 éve vagyunk együtt, nyáron összeköltöztünk és felmerült, hogy legyen a karácsony. Végül azt beszéltük meg, hogy 23-án kettesben előünneplünk, hogy ne legyen ebből sértődés, 24-én elmegyünk a szüleimhez, 26án mamámhoz, onnét ebéd után lemennénk vidékre az ő családjához, akik idén engem is hívtak :) Ezután max egyedül visszajönnék és szilveszterig az én családommal lennék, mert tudom, hogy igénylik.

Ezt mondtam már anyumnak is, de nem tetszik neki a dolog, érzem rajta, azóta kétszer is mondta, hogy jó, persze, de gondoljam át, mert ő azt szeretné, hogy 24-26 között egyedül lennék ott velük és úgy legyünk ott, mint régen, a szűk család. Biztos mondja majd, hogy a párom nem is a család része, mert nem a férjem és nincs gyerekünk, meg, hogy ők az én családom és nem a párom családja stb.

Én úgy érzem, amit mi kigondoltunk, az egy kompromisszumos megoldás lehetne, nem értem,miért nem tudnak minket ennyi idő után is egy párként kezelni. Rosszul esik eléggé. Vagy én gondolom rosszul és nem illene így ünnepelnünk?

A válaszokat előre is köszönöm!

2016. nov. 2. 21:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%

Mondd meg neki, hogy azóta átgondoltátok,

23-án együtt ünnepeltek,

24-én elmentek a srác szüleihez,

26-án tovább a srác mamájához, utána a szüleidhez.

2016. nov. 2. 21:46
 2/18 anonim ***** válasza:
95%

Amit nem értek: ketten megtaláltatok egy olyan megoldást, ahol mindkét szülönek is "jut" belöletek, akkor miért foglalkozol azzal, ha anyádnak ez nem tetszik.

Az idén lehet, hogy problémázik - ha túlzásba viszi, akkor lelehet állítani azzal, hoyg VAGY csönben marad, VAGY ö kimarad - de jövöre, vagy aztánra megszokja.

2016. nov. 2. 21:47
 3/18 A kérdező kommentje:
Na ettől lenne csak rosszul :D
2016. nov. 2. 21:48
 4/18 anonim ***** válasza:
92%

24 édeskettes,25 te szüleid,26 párod szülei aztan forditva.

Aztan anyád is megtanulja hogy felnőttél

2016. nov. 2. 21:48
 5/18 anonim ***** válasza:
94%
Ne köss emiatt kompromisszumot. Felnőtt vagy, alssan saját családdal, külön élettel. Itt kéne most emghúzni a vonalat és véglegesen leszállíni anyuci szoknyájáról.
2016. nov. 2. 21:51
 6/18 A kérdező kommentje:
A 23 teljesen jó édeskettesre, ezzel nyerünk is egy plusz napot :) Az ő családja nem ragaszkodik a Szentestéhez, náluk mindig 25-én gyűlik össze a család a nagyinál.
2016. nov. 2. 21:51
 7/18 anonim ***** válasza:
94%

Az előttem szólóval értek egyet. Ti már együtt alkottok egy egységet. 24-e együtt, 25-26 egyik család és másik család.

Anyukád elvárása nem jogos. Nem veszi figyelembe, hogy együtt élsz valakivel és nem fogadja el. Valami miatt esetleg nem kedvelik a párod?

2016. nov. 2. 22:08
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem tudok róla, egy-két dolga biztos nem tetszik főleg anyunak, de ezek csak véleménykülönbségek.
2016. nov. 2. 22:15
 9/18 anonim ***** válasza:
94%

Kiváló alkalom arra, hogy kialakítsd a saját felnőtt életedet. Ha most, az első közös karácsonyt nem vállalod be a pároddal, anyukád mindig bele fog kavarni a programjaitokba.

Én ragaszkodnék ahhoz, hogy a szentestét együtt töltsem kettesben az új lakásunkban a párommal. 25-én lehet menni közösen! a szüleidhez, utána a párod szüleihez, amikor nekik megfelelő.

Az összeköltözés sokat jelent, ideje, hogy anyukád is megértse, felnőttél, nem vagy már gyerek.

Az, meg hogy ne hívják a párodat is a szüleidhez? Ebbe ne menj bele, mert konzerválod azt, hogy nem akarja elfogadni a választottadat az anyukád.

2016. nov. 2. 22:31
 10/18 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk hasonló volt a helyzet. Szüleim nem akarták elfogadni, hogy férjhez mentem, az első karácsonykor kitalálták, hogy egyedül menjek haza, egész karácsonyra. Nem törődtem az ötlettel. Elmondtam, hogy 25-én a férjemmel elmegyünk hozzájuk. Anyám megsértődött, azt mondta, hogy így nemenjek. Nem is mentem. Következő karácsonykor már ő mondta, hogy akkor 25-én vár minket. Szóval itt az ideje,hogy te irányítsd az életed, ha most engedsz nekik, folyton beleakarnak majd szólni mindenbe.
2016. nov. 2. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!