Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ünnepeket akkor is együtt...

Az ünnepeket akkor is együtt töltitek a családdal, ha az egyik családtaggal nem valami jó a viszony?

Figyelt kérdés
Tesómmal nem igazán jövőnk jól ki, hosszú történet és nem is részletezném... Kezd egyre nyomasztóbb lenni a havi egy csaladi vacsi is, mikor ők is ott vannak a szüleimnél, már semmi kedvem hozzá. Jön a karácsony is, és már azon gondolkozom, hogy inkább üljünk itthon kettesben, ne menjünk a szüleimhez (ahogy szoktunk), mert csak elronataná a hangulatomat. De arra is gondolok, hogy miért kéne nekem kimaradni a családi ünneplésből miatta? Ti ilyenkor félreteszitek az ellenszenvet vagy inkább nem mentek közös eseményekre?
2015. nov. 9. 11:31
 1/10 anonim ***** válasza:
nálunk sógor és neje miatt, akkor megyünk látogatóba amikor nincsenek ott, kivéve a nagy ünnepeket.Mert hát a szülő nem tehet arról,hogy az egyik kölyke szemét alak lett míg a másik ugyanolyan neveléssel meg rendes.
2015. nov. 9. 11:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha egyébként szeretnél menni, ne miatta ne menj. Nem kell vele foglalkozni. Csak pár óra.
2015. nov. 9. 11:41
 3/10 anonim ***** válasza:
Én olyan helyre és társaságba nem megyek ahol nem érzem jól magam. Szóval én nem mennék csak azért mert kell. Tesódék menjenek egyik nap és ha a szüleidnek te is fontos vagy akkor te meg másnap, vagy tartsátok a szülőkkel nálatok a vacsit tesó nélkül. Stb ezer lehetőség van.
2015. nov. 9. 11:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha nem leszel szomoru,akkor ne menjél!
2015. nov. 9. 11:58
 5/10 kecskefészek15 ***** válasza:
Nagymamám nagyon durván elöítéletes. Egyszer mondta nekem meg a növéremnek, hogy milyen jó lenne egy nagy családi ünnepség. Mi mondjuk, hogy jó, de ha családi ünnepséget akar, akkor miért nem hívja meg anyát is(merthogy anya meg api elváltak)? Erre ö azt mondja, hogy Anya elvált, így ö már nem számít családtagnak.
2015. nov. 9. 13:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Mindhárom nap ott lesznek? Ha nem, akkor párommal kettesben tölteném a 24-ét és 25-én v 26-án mennék látogatóba.
2015. nov. 9. 13:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem nem mindhárom nap, csak szenteste együtt szoktunk vacsizni, olyan 5 körül, aztán 7 körül hazamegyünk. Nem szivesen bontanám a családi hagyományt, de hozzá sincs kedvem se nekem, se a férjemnek...
2015. nov. 9. 14:13
 8/10 anonim válasza:
Ne menjetek! Töltsétek 2tesben nyugisan a szentestét!
2015. nov. 9. 16:06
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha valakivel nem jó a viszony, azzal nem találkozom, ez nekem egészen egyértelmű és egyszerű.

Karácsonykor pedig főleg jól akarom érezni magam, csak a kedvenc ismerőseimet látogatom. Szerencsére minden közeli rokonnal jóban vagyok, mert jó fejek s úgy látszik, én sem vagyok egy hárpia. Vannak különbségek, de egyikünk sem akarja a másikra erőltetni a saját értékrendjét...

2015. nov. 9. 16:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha csak egy emberrel nem jó a viszony, akkor felveszem a pléhpofát és arra a pár órára viselkedem. Ha mégis megbánt vagy sértegetni merészel, kihívom az előszobába, vagy az udvarra és alaposan helyreteszem, négyszemközt (így nem tudja elrontani senki ünnepét).

Csak mert Karácsony van, nem kell ám senkinek a nyakába borulni és álszenteskedni, de nem kell a többieket büntetni azzal, hogy egy ember miatt nem mégy el, amikor ők várnak.

2015. nov. 9. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!