Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik hosszabb időre mentek...

Akik hosszabb időre mentek külföldre, hogyan bírtátok a családotok nélkül? Hogyan vészeltétek át a hiányt?

Figyelt kérdés

2016. nov. 2. 19:29
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Nemzetközi kamion sofőr voltam.18 országot jártam be többszörösen.Az első utam 1 hónapig tartott.A hiányuk szinte az örületbe kergetett.A munkám lekötött,de az agyam náluk volt.Aztán egy hét itthon és utána kettő hónapokat voltam el.Mi lett a nóta vége?Válás.

Tanulság : Kell a pénz de nem minden áron.

2016. nov. 2. 19:35
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
En 1ev ingazas utan kikoltoztem. Mostmar lassan 3 eve kell elviselnem a hianyukat, de meg mindig rossz.
2016. nov. 2. 19:51
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Én három éve élek külföldön. Elõtte a szüleimmel és hugommal együtt laktam. Kicsit hiányoznak, de tudunk minden nap beszélni és így nem maradunk le semmirõl. Korábban mikor együtt laktunk, nagyon sok volt a veszekedés. Nem akarták belátni, hogy már nem kisgyerek vagyok és mindig az õ akaratuk kellett érvényesülniük. A költözéssel megszûnt ez a probléma.
2016. nov. 2. 20:07
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

19 évesen költöztem külföldre a szüleimtől, tanulni. Skypeon, telefonon beszéltünk szinte minden nap, gyakran találkoztunk. Most is utazom. Nem mondom hogy néha nem lenne jó gyakrabban megölelni őket, de kárpótol az hogy beszélünk telefonon és látjuk egymást online. Képeket küldünk egymásnak, megosztjuk az élményeket és gyakran találkozunk.

A szüleimnek máshol van vállalkozása, sose fogunk egy országban élni.

2016. nov. 2. 20:12
 5/10 anonim ***** válasza:
54%
remekul. akit szerettem mar nem el a tobbiek nelkul meg elvagyok otthon se voltunk egymasert oda.en 32 evesen koltoztem el es 29 eve elek masutt. egyszer voltam latogatoban. havi egy telefonbeszelgetes van anyammal es a nagybatyammal. a tobbi rokon fel van veve a facebookomra ott latjuk ha valami tortenik. ennyi eleg.nekem legalabbis.
2016. nov. 3. 08:47
 6/10 A kérdező kommentje:

Látom, azok írnak szomorúbb hangnemben, akik a gyerekeiket/feleségüket hagyták el.

Nekem a szüleimtől elköltözni, és alig találkozni velük nem volt akkora szívfájdalom, mint a lányaimtól való távollét.

2016. nov. 3. 15:00
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Ez így normális. A szülői házat hosszabb időre hátrahagyni egy természetes folyamat. De a gyerekünket, párunkat elhagyni, az alapvető ösztönökkel megy szembe, ezért nehezebb is.

5 éve élek külföldön (25 évesen jöttem ki), ezalatt 3x látogattam meg a szüleimet, kb heti 1x telefonálunk. A páromtól 5 év alatt kb 1 hónapot voltam külön, ami alatt aludni sem bírtam jóformán.

2016. nov. 3. 22:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: pont így gondolom én is.
2016. nov. 4. 16:15
 9/10 anonim válasza:

Évtizedek óta heti ingázó vagyok. Amíg a szüleim éltek, őket általában havonta egyszer látogattam meg. Sokáig a családom is kint volt, de tíz éve hazaköltöztek, hogy a gyerekek Magyarországon járhassanak iskolába. (Tudom, nem ez a szokás, de szerintünk jobb nekik így, ráérnek maguk eldönteni felnőtt korukban, mihez kezdenek, mennek vagy maradnak. Kollégáim kint nevelt gyerekei közül egy se tért haza, elvesztették minden kötődésüket.)

Azóta csak egyedül ingázom vonattal, az asszony nyolc órás munka mellett neveli a gyerekeket (nagy respect). A hétvégeket pedig mindig telepakoljuk programokkal (kirándulás, stb.), hogy minél élménydúsabb legyen az a kis idő, amikor az egész család együtt van :-)

Ja igen, a skypeolásról leszoktunk, már csak átlag napi egy levél megy a fontosabb történésekről, megbeszélnivalókról.

2016. nov. 8. 20:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: ilyet én is csináltam több évig. Most viszont kéthavonta tudok hazajárni, az már kicsit cink. Nem is fogom sokáig csinálni szerintem.
2016. nov. 19. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!