Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá apukámat, hogy...

Hogy vegyem rá apukámat, hogy kevesebbet egyen?

Figyelt kérdés
Anyukám hétvégén mindig 2 félét főz és süteményt is süt. Apám mindkét fogásból eszik, és egész délután járkál a hűtőhöz süteményért. Hétköznap csak egyféle kaja van, de utána mindig eszik valamit, általában szendvicset. Mindenhez kenyeret eszik, még a nokdelihez, spagettihez, lasagnehoz is. Már 106 kg 175-176 cm-hez, akkora hasa van, mintha terhes lenne és magas a vérnyomása. Az orvosok is mondták, hogy zsíros a mája. Hogy vegyem rá, hogy kevesebbet egyen? Az egészséges kaját nem eszi meg.

2016. okt. 31. 17:03
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Csokit is eszik majdnem minden nap.
2016. okt. 31. 17:05
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Én erre azt szoktam mondani, hogy a fogyókúra a bevásárlásnál kezdődik. Ott dől el, mint fogsz enni.

Fogjatok össze anyukáddal, és ne főzzön két félét, illetve olyat csináljon, ami egészséges. Mondjuk gyros hús salátával és egy kis öntettel, valamilyen tápláló zöldséges leves, és hasonlókat. Sőt, az sem lenne tragédia, ha csak egy fogás van.

A hűtőben legyen sovány sonka, körözött, natúr joghurt, zöldségek, gyümölcsök. Teljes kiőrlésű kenyér, durumtészta, barna rizs.

Első körben apukád be fog sértődni, hogy összefogtok ellene, és csak azért sem lesz hajlandó enni a "nyúltápot". Segáz, attól nem hízik, amit nem eszik meg. :) Majd szépen megszokja és megszereti.

Egyébként ha nem kötitek az orrára, hogy valaminek a diétás változatát főzte anyukád, talán nem is tűnik fel.

Ha tényleg segíteni akarsz, akkor főzhetsz te is, csinálhatsz vacsorára salátát, kereshetsz a neten diétás édesség recepteket, amiket megcsinálhatsz a családnak.

2016. okt. 31. 17:30
 3/14 anonim ***** válasza:
48%
Mennyi idős? Felnőtt ember. Magától kéne változtatnia, nem a gyereke dolga lenne könyörögni hogy ne nyírja ki magát ilyen hülyeséggek.
2016. okt. 31. 17:48
 4/14 anonim ***** válasza:
63%

Bizony-bizony, nekem is úgy sikerült lefogynom, hogy fejben rendet tettem, és már eleve a boltban nem vásárolok össze hülyeségeket.

Sajnos anyukád ahhoz a buta mondáshoz tartja magát, hogy "egy férfit a hasán keresztül lehet megfogni".

Ezért gyakorlatilag -halálra- eteti apukádat a tudtán kívül.

Apukádnak közel a felére le kellene fogynia, hogy drasztikusan megemelkedjenek az életesélyei.

Ehhez az kellene, hogy anyukád radikálisan változtasson a mennyiségen, meg apukád is akarjon fogyni.

2016. okt. 31. 18:24
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk hasonló a helyzet.. apa is ugyanilyen. Én csak a sovány húst, halat, zöldségeket eszem, anya vagy én mindig úgy főzünk, hogy ne csak zöldség legyen, mert azt fúj de utálja és meg nem eszi.. így szinte anya mindig a kedvére tesz és főz "neki is", vagyis maguknak, inkább én főzök külön magamra. Már mondtam neki, hogy ez nagyon nem egészséges, de ő így érzi jól magát. Hát jó..
2016. okt. 31. 18:41
 6/14 anonim ***** válasza:
59%
Nem kéne rá főzni. Azt eszi, ami van, vagy amit csinál.
2016. okt. 31. 19:06
 7/14 anonim ***** válasza:
91%
Apa is pont ennyi kilo, 100-110 között ingadozik a súlya, 170 cm-hez. Neki megállapították, hogy cukorbeteg, magas a vérnyomása. Szerinted érdekli? Lehet rá hatni? Nekem is fájt, de amíg ő nem akarja, nem tudsz mit csinálni vele. Főleg, ha makacs és a nem is lehet rá hatni. Annyi, hogy ő nem eszik sok cukrosat, hanem mindenféle zsíros, olajos, egészségtelen kajákat. Anya meg főzi neki, ha nem, akkor követeli magának. Reggelire megeszik fél kilo fehér kenyeret ő is, krumpilhoz is ezt eszik. Ha anya valami egészségesebb kaját csinál, nem eszi meg.
2016. okt. 31. 19:07
 8/14 A kérdező kommentje:

Natúr joghurt, saláták, zöldségek, ilyeneket nem eszik meg...

Azért felére nem kellene lefogynia, én vagyok 170 cm meg 55 kg.

2016. okt. 31. 19:09
 9/14 A kérdező kommentje:
Anyám meg azt mondta, hogy ő nem fog diétásan főzni, mert ő nem fogyókúrázik...
2016. okt. 31. 19:10
 10/14 anonim ***** válasza:
83%

"Anyám meg azt mondta, hogy ő nem fog diétásan főzni, mert ő nem fogyókúrázik"

Anyádnak nem DIÉTÁSAN, hanem EGÉSZSÉGESEN kellene föznie, akkor apádnak sem kellene fogyókúráznia, és emellett még nem is lenne állandóan éhes.

2016. okt. 31. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!